Mutlaka İzlenmesi Gereken Birbirinden Çarpıcı 10 Politik Film
Abone Ol 

Mutlaka İzlenmesi Gereken Birbirinden Çarpıcı 10 Politik Film

1- The Crying Game (1992) / Ağlatan Oyun İrlanda Cumhuriyet Ordusu gönüllüsü Fergus ile başka bir IRA üyesi olan Jude tarafından IRA tuzağına düşürülen kaçırılan İngiliz askeri Jody arasında alışılmadık türden bir dostluk gelişir . Rehin alma olayı korkunç bir şekilde ters gidince, Fergus kaçar ve Londra’ya gider ve burada Jody’nin, Dil adında bir kuaför […]

1- The Crying Game (1992) / Ağlatan Oyun

İrlanda Cumhuriyet Ordusu gönüllüsü Fergus ile başka bir IRA üyesi olan Jude tarafından IRA tuzağına düşürülen kaçırılan İngiliz askeri Jody arasında alışılmadık türden bir dostluk gelişir . Rehin alma olayı korkunç bir şekilde ters gidince, Fergus kaçar ve Londra’ya gider ve burada Jody’nin, Dil adında bir kuaför olan sevgilisinin peşine düşer . Fergus, “Jimmy” adını benimser ve gündelikçi olarak işe girer. Ayrıca Fergus’un IRA geçmişi hakkında hiçbir şey bilmeyen Dil ile görüşmeye başlar. Ancak Dil hakkında Fergus’un da bilmediği bir şey vardır.

2- Wag the Dog (1997) / Başkanın Adamları

Başkan , seçime iki haftadan az bir süre kala Oval Ofis’te reşit olmayan bir kıza saldırırken yakalanır . Üst düzey bir spin doktoru olan Conrad Brean , halkın dikkatini skandaldan uzaklaştırmak için başkanın yardımcısı Winifred Ames tarafından göreve getirilir. Medyanın bunun üzerine yoğunlaşmasını umarak Arnavutluk’ta kurgusal bir savaş başlatmaya karar verir. Brean, bir tema şarkısı ve sempati uyandırmak için kaçan bir yetimin sahte film görüntüleriyle tamamlanan savaşı oluşturmak için Hollywood yapımcısı Stanley Motss ile iletişime geçer.

3- Enemy of the State (1998) / Devlet Düşmanı

Kıdemli NSA ajanı Thomas Reynolds , Amerikan istihbarat teşkilatlarının bireyler ve gruplar üzerindeki gözetleme yetkilerini önemli ölçüde genişleten yeni bir terörle mücadele yasasını tartışmak üzere Kongre üyesi Phil Hammersley ile halka açık bir parkta buluşuyor . Hammersley, tasarının potansiyel faydalarının sıradan vatandaşların mahremiyet haklarından ödün vermeye değmeyeceğini savunarak yasanın geçişini engelleme kararlılığını sürdürüyor. Uzun süredir ertelenen bir terfi almak için yasa tasarısının geçmesini isteyen Reynolds, kendisine sadık bir ajan ekibinin Hammersley’i öldürmesini ve ölümünü kalp krizi sonrası bir araba kazası olarak sahnelemesini sağlar.

4- Downfall (2004) / Çöküş

Hitler’in 20 Nisan 1945’teki 56. yaş gününden 30 Nisan’daki intiharına kadar hayatının son 10 gününü anlatmaktadır. Oliver Hirschbiegel’in yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu Joachim Fest isimli tarihçinin yazdığı Inside Hitler’s Bunker adlı eserden esinlenilmiştir.

5- Hotel Rwanda (2004)

Bir Hutu olan Paul Rusesabagina, Hôtel des Mille Collines’in müdürüdür ve Tutsi bir kadınla evlidir. Katliam başladığında öncelikle kendi ailesini kurtarmaya çalışsa da durumun farkına varınca kendi ailesinin yanı sıra kurtarabildiği tüm Tutsi ve Hutu mültecileri kurtarmaya çalışır. Komşularıyla birlikte ailesini otele götürmesinden sonra birçok Tutsi ve Hutu mülteciyi de otele alır. Otel neredeyse bir mülteci kampına dönerken, daha önceleri kurduğu ilişkilerini kullanarak oteldeki insanları korumaya çalışır ve sonuç olarak 1268 mültecinin hayatını kurtarır. Film oteldeki mülteciler ile birlikte Rusesabagina’nın ailesinin Tutsi isyancılarının hakim olduğu taraftaki bir mülteci kampına kaçması ve buradan Tanzanya’ya doğru hareket etmeleri ile son bulur.

6- V for Vendetta (2005)

Geleceğin İngiltere’sinde geçen filmde terör olaylarında büyük kayıplar verdikten sonra kurtuluşu baskıcı bir yönetimde bulan İngiliz halkının uyanış öyküsü anlatılmaktadır. Film, V’nin Evey’i kurtarması ile başlar.

7- Das Leben der Anderen (2006) / Başkalarının Hayatı

Film iktidarın meşrutiyetini devam ettirebilmek için ülke genelinde kurduğu istihbarat servisini ve bu birim içerisinde önemli bir pozisyonda çalışan ve Bakan tarafından bir sanatçıyı takip etme görevine atanan Yüzbaşı Gerd Wiesler’in karşılaştığı oyunları konu edinir.

8- Lord of War (2005) / Savaş Tanrısı

Kırım Restoran’da çalışmakta olan Yuri Orlov hayatını aşçılıktan kazanamayacağını anlar ve silah tüccarı olmaya karar verir. Hayatı boyunca büyük oynamak isteyen Yuri silah tüccarlığında da büyük oynayarak, giderek Silah Kaçakçısı olmaya başlar. Peşinde kendisinden şüphelenen Interpol bulunmaktadır. Fakat Yuri yaptığı işi her seferinde legal olarak göstermeyi başarmıştır. Silah kaçakçılığında iyice yükselen Yuri artık pek çok ülkeye kaçak silah satarak Savaş Tanrısı lakabını almıştır.

9- The King’s Speech (2010) / Zoraki Kral

Yaşlı İngiliz Kralı’nın yerini bırakabileceği iki oğlu var. Büyük olan Edward normal sürecin işlemesi ile babasının ardından tahta geçiyor. Küçük oğlan George ise zaten kekemelik problemi ile kendisini tahta uygun görmüyor, ve abisinin gölgesinde kalıyor. Daha perde yeni açılmışken, stadyumda geçen sahne ile durumun vehametini görüyoruz. Topluluk karşısında yapılan konuşmalarda George’un düştüğü durum çok can sıkıcı ve üzücü. George’un eşi onun kekemelikten kurtulması için elinden geleni yapıyor, hem psikolojik olarak eşini rahatlatıyor hem de elinden gelen her uzmana başvuruyor. Burada kadın gücünü ve sabrını oldukça net görüyoruz ve işte KADIN diyoruz. Eşinin tüm çabaları sonuçsuz kalıyor.

>>> Zoraki Kral Bu Film Kaçmaz >>>

10- The Death of Stalin (2017)

Stalin’in Ölümü, Armando Iannucci’ın yönettiği 2017 yılı İngiltere ve Fransa ortak yapımı politik mizah filmi. Filmde, Sovyetler Birliği lideri Josef Stalin’in 1953’te felç geçirerek ölmesi sonrası Kremlin’deki iç kavgalar hicivli bir dil ile anlatılmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM