Son Anına Kadar Gizem ve Gerilimi İliklerinizde Hissettirecek Dâhiyane Filmler!
Abone Ol 

Son Anına Kadar Gizem ve Gerilimi İliklerinizde Hissettirecek Dâhiyane Filmler!

Evde ailecek veya sevdikleriyle film izlemek isteyenler için birbirinden muhteşem, son anına kadar gizem ve gerilimi iliklerinizde hissettirecek dahiyane filmleri sizler için derledik. İyi seyirler dileriz. Bıçaklar Çekildi (Knives Out) (2019) -IMDb: 7.9 Polisiye roman yazarı Harlan Thrombey (Christopher Plummer), 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc (Daniel Craig) […]

Evde ailecek veya sevdikleriyle film izlemek isteyenler için birbirinden muhteşem, son anına kadar gizem ve gerilimi iliklerinizde hissettirecek dahiyane filmleri sizler için derledik. İyi seyirler dileriz.

Bıçaklar Çekildi (Knives Out) (2019) -IMDb: 7.9

Polisiye roman yazarı Harlan Thrombey (Christopher Plummer), 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc (Daniel Craig) gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar. Harlan Thrombey’nin ailesine soruşturma için başvurulur, ancak aile tam anlamıyla hiçbir işine yaramaz. Blanc tüm bu yüzeyde görünenlerin altını kazımak ve tüm yalanları ortaya çıkararak Thrombey’nin ölümünün ardındaki gerçeği bulmayı hedefler.

Gece Vurgunu ( Nightcrawler) (2014) -IMDb: 7.8

Nightcrawler“, 2014 yılında vizyona giren ve Amerika’da L.A. suç gazeteciliği dünyasına giriş yapan bir dolandırıcı olan Louis Bloom’un hikayesini anlatan bir film. Yönetmenliğini Dan Gilroy’un üstlendiği bu gerilim dolu yapım. Louis Bloom, iş bulma umuduyla suç gazeteciliği sektörüne adım atan bir karakterdir. Kendisi söz konusu sektörde hiçbir deneyime sahip olmadığı için başlangıçta zorluklarla karşılaşır. Ancak, hırslı ve kararlı olmasıyla dikkat çeker ve kısa sürede bu dünyada kendine bir yer edinir. Fakat Louis, sadece bir gözlemci olmakla yetinmez ve olayların içine dahil olarak kendi hikayesinin yıldızı haline gelir. Film boyunca, Louis’in bu mücadelesine tanık oluyoruz.

Amerikan Gangsteri (American Gangster) (2007) -IMDb: 7.8

New York’un önde gelen suç patronlarından birisinin şoförlüğünü yapan Frank Lucas’ın varlığından patronu ölene kadar hiç kimsenin haberi yoktur. Ancak patronunun aniden ölümü üzerine kendi imparatorluğunu kurmak ve Amerikan Rüyası’nın kendine özgü versiyonunu yaratmak için gereken açık kapıları keşfeder ve kolları sıvar. Frank Lucas, zekâsı ve katı çalışma ahlâkı sayesinde kısa sürede Harlem bölgesindeki uyuşturucu ticaretinin kontrolünü eline geçirir.

Gazap Ateşi (Man on Fire) (2004) -IMDb: 7.7

Yıllar önce ordudaki özel bir birlikte görev alan Creasy, bu günlerden kalan kötü anılarını silmekte ve yeni hayatına adapte olmakta zorlanmaktadır. Geleceği belirsiz bir haldeyken Meksika sınırında eski arkadaşı Rayburn ile karşılaşır ve bu sayede bir koruma görevlisi olarak bir iş bulur.

Azap Yolu (Road to Perdition) (2002) -IMDb: 7.7

 Amerika’daki ekonomik buhran döneminde tetikçilik yaparak hayatını kazanan Michael Sullivan, John Rooney’nin hesabına çalışmaktadır. Fakat Rooney’nin oğlu, babasına kendisinden daha yakın olan bu adamı harcayacak türden dolaplar çevirir. Sullivan, hiç istemediği halde kendi oğlunun da olaya karışması sonucu tehlikeli bir açmaza düşer. Olayların gelişmesiyle birlikte, hem cinayet mahali fotoğrafçısı hem de suikastçı olan Maguire, Sullivan’ın peşine takılır. Sullivan, ne pahasına olursa olsun oğlunu korumak zorundadır.

Tetikçinin Gecesi (Collateral) (2004) -IMDb: 7.5

Los Angeles şehrinde zamana karşı gerçekleşen bir ölüm-kalım kovalamacasını konu alıyor. Tam bir keşmekeşin hüküm sürdüğü bu büyük şehirde yıllardır taksi şoförlüğü yapan Max’in sıradan yaşamı, bir gece arabasına aldığı Vincent adlı garip bir adamla tanışmasıyla tahmin edemeyeceği ölçüde değişir. Vincent, uyuşturucu mafyasına karşı açılacak bir davada tanıklık yapacak kişileri öldürmek için şehre gelmiş bir kiralık katildir ve Max’ı rehin alarak özel şoförü gibi kullanmaya başlar. FBI’ın Vincent’ın peşine düşmesiyle, şehirde büyük bir kovalamaca başlar.

Kimlik (Identity) (2003) -IMDb: 7.3

Çölün ortasında bir gece. Korkunç bir kasırga dış dünya ile tüm bağlantıları koparır. 10 yabancı, tuhaf bir yolüstü oteline sığınmak zorunda kalmışlardır. Dışarıyla herhangi bir iletişim kurabilmek imkansız gibidir. Ve kaynağını tam olarak anlayamadıkları cinayetler başlar. Bir güç, tek tek hepsini öldürmeyi kafasını koymuştur. Fakat olaylara rastlantının penceresinden bakmayı bıraktıklarında, içinde bulundukları durumun çok daha karışık olduğunu farkederler. Amerikan bağımsız sinemasının heyecan verici isimlerinden James Mangold tarafından çekilen korku gerilim, oyuncularıyla da dikkat çekiyor.

Kemik Koleksiyoncusu (The Bone Collector) (1999)-IMDb: 6.7

Dedektif Lincoln Rhyme Washington), New York’da çalışan ve özel davaların görüldüğü mahkemelerde bilirkişi olarak görev alan ülkenin en deneyimli kriminologlarındandır. Rhyme uğradığı bir saldırı sonucunda ağır yaralanır ve boyundan aşağısı felç olur. Yirmili yaşlarında henüz başında olan zeki kadın polis Amelia Donaghy genç yaşına rağmen yaşamın tüm yorgunluğunu omuzlarında hissetmektedir. Masa başına geçmeye hazırlanan Amelia karmaşık cinayetlerle örülü bir göreve çağrılır. Yeni işinin ilk gününde Rhyme ile tanışan Amelia bu olayda onunla birlikte çalışmaya ikna olur.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM