Sevimli Frankenstein
Abone Ol 

Sevimli Frankenstein

Sevimli Frankenstein, bildiğiniz Frankenstein’ın Türk yapımı uyarlaması olan bir filmidir. 1975 yılında çıkmış olup bilim kurgu, korku, komedi türünde yapılmıştır. Şimde gelelim bu uyarlamanın konusuna. (Tabiki bu bir Türk uyarlama olduğu için isimler de değişiklik göstermiştir biraz.) Timur Frank denen bir adam nişanlısı ile birlikte Ruh Seven Derneği adlı bir ispritizma derneğinin toplantısına katılır. (ispritizma: […]

Sevimli Frankenstein, bildiğiniz Frankenstein’ın Türk yapımı uyarlaması olan bir filmidir. 1975 yılında çıkmış olup bilim kurgu, korku, komedi türünde yapılmıştır.

Şimde gelelim bu uyarlamanın konusuna. (Tabiki bu bir Türk uyarlama olduğu için isimler de değişiklik göstermiştir biraz.)

Timur Frank denen bir adam nişanlısı ile birlikte Ruh Seven Derneği adlı bir ispritizma derneğinin toplantısına katılır. (ispritizma: ruhun varlığını, hiçbir zaman ölmediğini, istenirse ölü kimselerin ruhlarıyla bağlantı kurulabileceğini öne süren inanış ve uygulama, ruh çağırma.)

Toplandaki herkes ruhların varlığına neredeyse emindirler ve onları neredeyse hiç şüphesiz gerçek kabul ederler. Ama Timur için durum farklıdır çünkü insanların olaylara aklıyla baktıklarında bu durumun imkansız olduğuna inanır. Diğerlerinin inançlarına karşı çıkar. Ruh çağırma seansı sırasında da onları korkutmayı başarır. Bu esnada gelen esrarengiz bir adam Timur’un dedesinin vasiyetini Timur’a verip ortadan yok olmuştur. Timur bunun üzerine dedesinin kalesine gidip onun hayatının projesi olan ölümü yenme deneyini uygulamaya koyar. Bunun başarır ama bu kez’de köylüler onu engellemeye çalışır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM