Ölmeden Önce Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Film
Abone Ol 

Ölmeden Önce Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Film

1- Aynı Yıldızın Altında Öyle bir dünya düşünün ki herkesin bir gün öleceğini bilmenize rağmen siz ölüme 5 adım daha yakındasınız. Kendinizi patlayacak bir bomba olarak görüyorsunuz ve bu yüzden insanları kendinizden uzak tutmaya çalışıyorsunuz. Böylece ölümünüzün insanları daha az etkileyeceğine dair yanlış bir inanışa sahipsinizdir. Bu sebeple hayatınızın aşkını bile kendinizden uzaklaştırmaya çalışırsınız. Aynı […]

Aynı Yıldızın Altında İzleyin | Disney+

1- Aynı Yıldızın Altında

Öyle bir dünya düşünün ki herkesin bir gün öleceğini bilmenize rağmen siz ölüme 5 adım daha yakındasınız. Kendinizi patlayacak bir bomba olarak görüyorsunuz ve bu yüzden insanları kendinizden uzak tutmaya çalışıyorsunuz. Böylece ölümünüzün insanları daha az etkileyeceğine dair yanlış bir inanışa sahipsinizdir. Bu sebeple hayatınızın aşkını bile kendinizden uzaklaştırmaya çalışırsınız.

Aynı Yıldızın Altında kesinlikle okunması gereken kitaplardan birisi olduğuna inanıyorum çünkü gerek ciddi hastalıkları, gerek gerçek aşkı gerekse fedakarlığı çok güzel yansıtabilmiş harika bir kitaptır. Bu kitabı okuduğunuzda gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Ve hemen filmi izlemeye koyulacaksınız. Ayrıca filme bakış açınız okuduğunuz kitap yüzünden bambaşka bir şekle gelecek.

Hellraiser Fragmanı: Hulu, Korku Klasiğini Geri Getiriyor

2- HELLRAISER

Korku sevenler için mutlaka izlenmesi gereken filmlerden birisi oluğuna inanıyorum Hellraiser’in. Ortalama 10 filmden oluşan bu korku filmi gerek karakterleriyle gerekse konusuyla oldukça ilgi çekiyor ve insanlar bu seri için ”asla ölmeyecek bir korku serisi” diyorlar.

Benimde severek izlediğim bu korku filmi serisi insana çaresizlik ve korku duygusunu büyük oranda hissettirmeyi başarıyor.

3- Küp Serisi

Oldukça kaliteli bir korku gerilim film serisi daha! Bu seri de çok güzel olmasına rağmen klostrofobiye sahip insanların izlememesini tavsiye ediyorum. Çünkü filmin serilerinin neredeyse tamamı klostrofobik sahneler içeriyor.

Üç filmden oluşan bu seri konusuyla insanların dikkatini toplamayı başarmıştır ve korku dünyasına bambaşka bir tarzla karşımıza çıkmıştır.

4- Sana Gül Bahçesi Vadetmedim

Dram ve psikolojik gerilim sevenler için harika bir film olan Sana Gül Bahçesi Vadetmedim 16 yaşındaki Deborah’ın hayat hikayesinin oldukça önemli bir bölümünü anlatıyor. Beynin sınırlarının olmadığını ve kendi cehennemini kendisinin yarattığını gözler önüne seriyor.

Ne yazık ki bu filmin Türkçe versiyonu yok ama ingilizce olarak youtube’den bulabilirsiniz. Ya da kitapçılardan türkçe versiyonunu satın alabilirsiniz.

1977 yapımı olan bu film kendi cehennemimizi kendimizin yaratabileceğine ama ondan o kadar kolay kurtulamayacağımıza dair harika bir örnek sunuyor. Kişiyi psikolojik anlamda bilinçlendiriyor ve umutlandırıyor. Çünkü nefes aldıkça umudumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Şartlar ne kadar kötü olursa olsun, mental sağlığımız ne durumda olursa olsun daima çabalamaya devam etmeliyiz.

5- Evim Sensin

2004 yılında yapılmış olan Güney Kore filmi ” Nae meorisokui jiwoogaeden uyarlanmış olup 2012’de vizyona giren bir drama filmidir. İnsanın gözlerini yaşartacak harika bir drama sahiptir. Bu filmde ne yazık ki alzheimer hastası olan bir kadının ve eşinin hikayesini anlatmaktadır. Çok fazla spoiler vermek istemiyorum. Ama inanın bana sizi çok dramatik ve duygusal bekliyor.

7. Koğuştaki Mucize'den Uluslararası Başarı - FilmArası Dergisi

6- 7. Koğuştaki Mucize

Yine bir Güney Kore olan Miracle in Cell No.7 adlı filmden uyarlanmıştır. 2019 yılında Türkiye’de en çok izlenen film olmayı başarıp dram konusunda insanların kalbine dokunmayı başarmıştır. Dram severlerin belli aralıklarla birçok kez izleyeceğine inanıyorum.

Barbar Conan konusu | Barbar Conan filminin oyuncuları kim? - Aspor

7- Barbar Conan

Aksiyon, fantastik ve macera severler için harika bir film olduğuna inanıyorum. Filmde bolca ihanet, romantizm, macera, aksiyon ve fantastik sahneler bulunmaktadır. 2011 yılı yapımlı olan bu film birçok insanın dikkatini çekmeyi başarmıştır. Conan intikam peşinde koşarken kendini birden bire büyüsel ayinlerin ortasında bulur. Peki Conan kurtulmayı ve intikamını almayı başarabileceek mi?

Satış rekorları kıran fenomen kitaptan uyarlama After serisinin devam filmi  After Paramparça 18 Eylül'de gösterimde

8- After

Dram ve romantik sahneleri oldukça fazla olup kalbimize dokunan After serisi toplamda 5 filmden oluşuyor. Bu seriyi izlerken gerçek aşkın nasıl bir bağ olduğunu iliklerimize kadar hissedeceğiz.

Gerçek aşk her zaman mutluluk getirmez. Yeri gelir acı verir, yeri gelir başka kötü duygular verir. Ama bu her zaman kötü olacağı anlamına da gelmez çünkü yeri gelir mutlulukta verir. Bu film serisinde her türlü duyguyu iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Yakın Koruma yayını: İnternette nereden film izlenir?

9- Bodyguard

Normal zamanda ben pek Hint filmi izleyen türlerden değilim. Yani izleyenlere saygım sonsuz ama benim ilgimi nadiren çekiyorlar. Nadiren ilgimi çeken Hint filmlerinden birisi de bodyguard oldu. Bodyguard bize aşkın ne olduğunu ve nasıl bir duygu olduğunu hatırlatıyor. İhanet ve aşk dolu sahneleriyle gözyaşlarımıza hakim olamıyoruz. Ayrıca eklemek isterim ki filmin ortasında çalan şarkı çok güzel. Mutlaka izlemeniz gereken bir film olduğunu düşünüyorum 2011 yapımı filmlerden.

10 – Hatchet

Balta serisi olarak geçen bu 4 filmden oluşan yapıt konusuyla oldukça ilgi çekmeyi başarmıştır. Filmimizin ana karakteri Victor Crowley yanlışlıkla babası tarafından yangından kurtarılmaya çalışılırken ölmüştür. Ama bedeni hala yaşamaktadır ve geceleri ortaya çıkmaktadır. Babasını aramaya devam ederken önüne çıkan her insanı katletmektedir. Victor’u öldürmenin sadece tek bir yolu vardır. Bu yol dışında hiçbir şey onu öldürmeye yetmez. Victor’u öldürebilen tek şey nedir? Onu öldürmeyi başarabilecekler mi? Bu zorlu kaçıştan kaç kişi sağ kalabilecek? Sağ kalabilenler olacak mı yoksa herkes ölecek mi?

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM