radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Çanakkale Geçilmez
  • 17
  • 197
  • 18 Mart 2024 Pazartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Türkiye Cumhuriyeti’nin ölümsüz lideri Gazi Mustafa Kemal’in dehasıyla, kahraman silah arkadaşları Mehmetçiğin mukaddes vatan mücadelesinin azmi birleşmiş, kazanılan bu zaferle “Çanakkale Geçilmez” destanını yazdırmıştır . Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren sonuçlar doğurması bakımından önemli kabul edilen, Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşı’nın kazanılacağının da ilk müjdecisi olan Çanakkale Savaşı’nda, büyük olanaksızlıklar ve haksızlıklardan kurtulmak için […]

Türkiye Cumhuriyeti’nin ölümsüz lideri Gazi Mustafa Kemal’in dehasıyla, kahraman silah arkadaşları Mehmetçiğin mukaddes vatan mücadelesinin azmi birleşmiş, kazanılan bu zaferle “Çanakkale Geçilmez” destanını yazdırmıştır .

Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren sonuçlar doğurması bakımından önemli kabul edilen, Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşı’nın kazanılacağının da ilk müjdecisi olan Çanakkale Savaşı’nda, büyük olanaksızlıklar ve haksızlıklardan kurtulmak için mücadele eden, vatan savunmasına yemin etmiş üstün iradeli insan gücünün, yüksek teknoloji karşısında kazandığı başarı ile bir çıkış yolunun her zaman varolduğu bir kez daha ispatlanmıştır. 

canakkale-sehitligi

Her zaman hatırlamalıyız ki, kazanılan zaferlerin şan ve şerefi vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla yoğuran Mehmetçiğe ve aziz şehitlerimize ait olup, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.Ruhları şad olsun.

Tarihimizi doğru olarak bilmeliyiz. Tarihini doğru bilmeyen milletler, çok geçmeden kuru kalabalığa döner.Kuru kalabalıkların sonu felakettir. Tarih ve günümüz bu felaketlerle dolu.

Bugün gençlerimizin bu bilinci taşımaları ve bu duygularını dizelere dökebilmesi ise ayrı bir gurur veriyor insana. Eğitimci olduğum için çok şanslıyım. Eminim ki sizde öğrencimiz Görkem Kurt‘un yazdığı bu dizeleri okurken beni daha iyi anlayacaksınız.

Senden Vazgeçebilir Miyim?

Çıktık açık alınla bu yola

Bir hilal uğruna savaştık yıllarca

Gece, gündüz, yağmur, çamur demeden

Vatan sevdamız bitmeden, dinmeden

Belki de son kez doğmadan

Son kez ışıl ışıl parlıyordu ay

Gün doğmadan neler doğuyormuş

Can vermeden kazanılmıyormuş

Geceyi görmeden, güneş doğmuyormuş

Ve vatan aşkı olmadan, bu marş yazılmıyormuş.

Kaç bin asker öldü, uğruna bu vatanın

Kaç asker anasından, babasından uzakta

Kaç çocuk öksüz, yetim kaldı ırakta

Kaç tane kadının gözü yollarda

Dalgalandığın yerde, yeri yoktur korkunun

Doğduğun yerde, işi yoktur düşmanın

Uğruna verilen kanların, canların

Ufkumuzu aydınlatır, o güzel ışığın

Şehidimin en güzel örtüsü sensin

Güneşte ışıl ışıl parlayan

Gece yakamoza esir olan

Mehmet Akif’imin kaleminden dökülensin

Vatanımın her toprağında izin

Memleketimin dört bir yanında kokun

Ve her sabah söylediğim şiirim

Şimdi söyle bana senden vazgeçebilir miyim?

Ahu Kınay Zabun

Sosyal Medyada Paylaşın:

17 yorum

  1. Çanakkale şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Şiir gerçekten çok duygulu. Görkem’i tebrik ederim. Teşekkürler bu anlamlı paylaşımınız için.

  2. Tarihimizi doğru olarak bilmeliyiz. Tarihini doğru bilmeyen milletler, çok geçmeden kuru kalabalığa döner.
    Kuru kalabalıkların sonu felakettir. Tarih ve günümüz bu felaketlerle dolu ÇOK DOĞRU. günün anlam ve önemini anlatan duygu ve düşünceleriniz için teşekkürler

  3. Sayın yazar gecenin bu saatinde sizin siteye yazı okumak için girdim bu yazninizla karşılaştım Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta bir kahramanlık zaten ve öğrenciniz Görkem Kurt’un yazdığı bu dizeler beni fena diygulandirdi kaleme ize emeğinize sağlık çok ama çok teşekkürler bu güzel yazılarınız icin

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM