Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Biyografi Filmi
Abone Ol 

Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Biyografi Filmi

Film kütüphanenize yeni filmler ekleyeceğiniz , ailece birlikte izleyebileceğiniz ve keyif alacağınız birbirinden güzel, ilham verecek ve ufkunuzu genişletecek 10 biyografik filmi geçmişten günümüze doğru sizler için bu makalemizde derledik. Keyifli seyirler dileriz. Schindler’in Listesi – Schindler’s List | IMDb 8.9 Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya […]

Film kütüphanenize yeni filmler ekleyeceğiniz , ailece birlikte izleyebileceğiniz ve keyif alacağınız birbirinden güzel, ilham verecek ve ufkunuzu genişletecek 10 biyografik filmi geçmişten günümüze doğru sizler için bu makalemizde derledik. Keyifli seyirler dileriz.

Schindler’in Listesi – Schindler’s List | IMDb 8.9

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırmaya başlaması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor.

Sıkıysa Yakala – Catch Me if You Can | IMDb 8.0

FBI’ın ünlü “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcısının gerçek yaşam öyküsü… Frank Abagnale Jr henüz 18 yaşına gelmeden doktorluk, avukatlık ve büyük bir hava yolu şirketinde pilot yardımcılığı yaptı. Kılık değiştirme ustası olan Abagnale, aynı zamanda son derece zeki bir dolandırıcıdır.

The Aviator – Göklerin Hakimi | IMDb 7.5

Ergenlikten yeni çıkmış Hughes, babasının matkap ucu fabrikasından kalan serveti, I. Dünya Savaşı’nda savaşan uçakları konu alan “Cehennem Melekleri” adında bir film çekmek için kullanmak gibi çılgın bir karar alır. Hughes, benzeri olmayan bir film yapmak üzere yola çıkar ve bu yol ona büyük bir şöhreti de beraberinde getirir.

Özgürlük Yolu – İnto The Wild | IMDb 8.2

Genç Christopher McCandless’ın ilham veren gerçek hikayesinden uyarlanan Into the Wild, rahat ve konforlu yaşamını terk ederek Alaska’nın kırsalında hayatının en büyük meydan okumasını gerçekleştirmek ve özgürlüğü yaşamak için yollara düşen Christopher’ın hikayesini anlatıyor.

Temple Grandin | IMDb 8.4

Gerçek bir yaşam öyküsü olan Temple Grandin, Temple’ın azmi ve kararlılığı sayesinde başarılı bir bilim kadınına ulaşma öyküsünü anlatıyor.

Can Dostum | IMDb 8.6

Yamaç paraşütü kazasından sonra sakatlanan zengin bir aristokrat olan Philippe evde kendisine yardımcı olması için banliyöde yaşayan Driss’i işe alır. Driss ise yeni hapisten çıkmıştır ve bu iş için hiç de uygun değildir. Tamamen farklı dünyalara ait olmalarına ve her konuda farklı zevklere sahip olmalarına rağmen, hem olağan dışı hem de bir o kadar güçlü bir dostluk kurarlar.

Para Avcısı – The Wolf Of Wall Street | IMDb 8.3

Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90’ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür.

Zafere Hücum – Rush | IMDb 8.2

1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda‘nın kullandığı Ferrari ikinci round’un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt‘a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix‘i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur.

Sınırsızlar Kulubü – Dallas Buyers Club | IMDb 8.0

Ron Woodroof‘a 1986 yılında AIDS yüzünden 30 günlük ömür biçilir. Teşhiş sonrası FDA kurumundan yasal onaylı olarak kullanabileceği tek ilaç olan AZT‘yi almaya başlayan Ron hızla ölümün eşiğine doğru sürüklendiğini fark eder. Çareyi ABD’de yasal olmayan ama dünyanın dört bir yanında bulunan, doğal ilaçlara başvurmakta bulur. Kendisiyle ilgilenen doktorlardan biri olan arkadaşı Eve Saks‘ın da yardımıyla Ron farkıdna olmadan çevresindeki hastalar içinde bir iletişim ve satış ağı kurmuş olur.

A Million Miles Away – Bir Milyon Mil Uzakta| IMDb 7.5

NASA uçuş mühendisi José Hernández‘in gerçek yaşam öyküsünden esinlenen Bir Milyon Mil Uzakta, onu ve gururlu göçmen tarım işçilerinden oluşan sadık ailesini, Meksika’nın Michoacán bölgesindeki kırsal bir köyden San Joaquin Vadisi’ndeki tarlalara, oradan da Dünya’nın 200 mil üzerindeki Uluslararası Uzay İstasyonu’na uzanan onlarca yıllık bir yolculuğa götürüyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM