Haftasonu’nu Evde Geçireceklere 10 Film Önerisi
Abone Ol 

Haftasonu’nu Evde Geçireceklere 10 Film Önerisi

Film önerileri arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Sinema dünyasında izlemeye değer birçok film bulunmaktadır ve seçim yapmak bazen zor olabilir. Bu makalede, farklı türlerden ve dönemlerden öne çıkan filmleri sizin için derledik. Eğer yeni bir film keşfetmek veya izlemek istediğiniz tarza uygun bir film bulmak istiyorsanız, bu önerilere göz atmanızı tavsiye ederiz. Her biri farklı hikayeleri ve […]

Film önerileri arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Sinema dünyasında izlemeye değer birçok film bulunmaktadır ve seçim yapmak bazen zor olabilir. Bu makalede, farklı türlerden ve dönemlerden öne çıkan filmleri sizin için derledik. Eğer yeni bir film keşfetmek veya izlemek istediğiniz tarza uygun bir film bulmak istiyorsanız, bu önerilere göz atmanızı tavsiye ederiz. Her biri farklı hikayeleri ve etkileyici performanslarıyla sizi büyüleyecek olan bu filmler, sinema deneyiminizi daha da keyifli hale getirecektir.

Evinizde geçireceğiniz haftasonlarında keyifli vakit geçirmenin en iyi yollarından biri film izlemektir. Bu yazımızda size haftasonu için 10 film önerisi sunacağız. Türkçe dilindeki film önerileri ile keyifli bir film maratonuna hazır olun!

Haftasonu’nu Evde Geçireceklere 10 Film Önerisi

Milyoner / Slumdog Millionaire (2008)-IMDb: 8.0

Jamal Malik Mumbai’nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan’da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır. Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal’ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat sadece bir soru gizemini hâlen korumaktadır.

Baskın 2 / The Raid 2 (2014)-IMDb: 7.9

Rama, suç dünyasında yer alarak yeraltı dünyasının en tehlikeli çetelerinden birine sızar. Amacı, bu çetenin içerisindeki kötü niyetli kişileri ifşa etmek ve adaleti sağlamaktır.

Film, suç dünyasının acımasız gerçekleriyle dolu bir yolculuğa çıkarırken, Rama’nın hayatta kalma mücadelesini ve güvenilirliğini sınar. Rama, çetelerin arasında yükselirken, içerideki entrikalar ve ihanetlerle karşılaşır. Aksiyon dolu sahneler, çarpıcı dövüş sekansları ve gerilim dolu anlar izleyicilere sunulur.

Togo (2019)-IMDb: 7.9

Filmin yönetmenliği Ericson Core tarafından yapılmıştır. Senaryosu ise Tom Flynn tarafından yazılmıştır. Başrol karakterlerini Wiffem Dafoe, Julianne Nicholson ve Christopher Heyerdahl isimli oyuncular canlandırır.


Alaska eyaletinin Nome kentinde 1913 yılında yaşayan Seppala ve eşi Constance’in kızak köpeklerinin yeni bir yavrusu olur. Seppala yeni doğan sibirya kurdunun küçük ve güçsüz olduğunu düşündüğünden dolayı hemen öldürülmesi gerektiğine inanırken Constance buna karşı çıkar ve köpeği güçlü bir şekilde destekler. Yavru köpek büyümeye başladığında kontrol edilmesinin oldukça zor olduğu fark edilir.

En İyi Teklif / The Best Offer (2013)-IMDb: 7.8

Virgil Oldman, küçük hilelerle kadın portrelerini o yüksek tavanlı, unutulması zor odasında biriktiren ve eldivenleri olmadan hiç bir şeye dokunamayan, titiz bir adamdır. Bir gün Claire isminde, duvarların arasında yaşayan ve insan içine çıkma, evden dışarı adım atma fobisi olan bir kadınla tanışır. Aralarındaki yaş farkına rağmen Claire ile Virgil’in ilişkisi duvarların arasından ilerlemeye başlar. Bu tatlı duygu selinde Virgil’in dostu Robert da tavsiyeleriyle ona destek olur.

Köstebek / Donnie Brasco (1997)-IMDb: 7.7

1970’li yıllarda geçen öykü, FBI’ın o yıllarda büyük fırtına koparan bir operasyonundan esinlenerek yazılmış. Yaşlı ve deneyimli bir mafya babası olan Lefty rolünde ünlü aktör Al Pacino var. Lefty karakteri film boyunca kendisini Donnie Brasco olarak tanıtan Joe Pistone’a göz kulak oluyor. Aralarında kurulan dostluk, daha sonra Pistone’un büyük bir çelişki yaşamasına neden oluyor… Bu camiada iyi adamlar da olduğunu görüyor, ancak mesleğini de icra etmek zorunda kalıyor. 

Şeytanın Avukatı / The Devil’s Advocate (1997)-IMDb: 7.5

Kevin Lomax , Floridada yaşayan ve hiç dava kaybetmeyen genç bir savunma avukatıdır. Suç ne kadar büyük olursa olsun Lomax, karizmasıyla jüriyi her zaman etkilemeyi başarır ve müvekkilini kurtarır. Lomaxın karısı Mary Ann ile mutlu bir evliliği vardır. Kısaca hayatındaki her şey mükemmeldir. Ta ki bir öğretmenin öğrencisine tecavüzüyle ilgili bir davayı alana kadar.

Lomax, jüriyi genç kızın öğretmeni hakkında yalan söyleyebileceğine inandırır, müvekkilinin suçlu olduğunu bildiği halde davayı kazanır. Artık önü açılmıştır. Suçlar kenti olarak bilinen New Yorktaki bir hukuk bürosundan yüksek ücretli bir teklif alır. Teklifi yapan, tüm dünyada davaları ve müşterileri olan büyük hukuk bürosunun kurucusu John Milton’dur. Lomax farkında değildir ama cehenneme adım atmak üzeredir.

Limit Yok / Limitless (2011)-IMDb: 7.5

Eddie perişan halde yaşayan New York lu bir yazardır. Ancak günün birinde beyninin tüm kapasitesini kullanabileceği bir ilaçla tanışır. Bu sayede paraya, akla, çekiciliğe sahip olur. Fakat Eddie kısa bir süre sonra sonsuz güce bedelsiz sahip olunamayacağını anlar.

Son Şans / Southpaw (2015)-IMDb: 7.5

Hope New York Şehri’nde eşi Maureen ve kızı Leila ile birlikte yaşayan profesyonel bir boksördür. Madison Square Garden ringinde Darius Jones isimli boksöre karşı dövüşü esnasında yüzüne birden fazla sert darbe almasından ve gözünün kanamasından dolayı eşi Maureen korkmaya başlar. Kötü yaralanmalarına rağmen Billi maçı nakavt ile kazanır ve hafif ağırsiklet şampiyonluğunu kaybetmez. Basın ile konuştuğu esnada Miguel “Magic” Escobar isimli genç bir boksör Billy ile alay eder. Eve döndüklerinde ise Maureen Billy’nin güvenliğinden korktuğundan dolayı boksu bırakmasında ısrar eder.

Özgürlük Yolu / The Way Back (2010)-IMDb: 7.4

1940 yılında Sovyet Rusya’ya bağlı Sibirya çalışma kampından özgürlükleri için kaçtıktan sonra 6000 km yürüyerek Gobi Çölü’nü aşıp Hindistan’a ulaşan bir grup esirin yaşadıkları macerayı ve dramı ustalıkla anlatan gerçek olaylara dayanan bir yol öyküsü anlatılır.

Deja Vu (2006)-IMDb: 7.2

New Orleans’da düzenlenen Mardi Gras festivali için Senator Alvin T. Stumpf isimli feribot yüzlerce Amerikan deniz piyadelerini ve ailelerini kışladan şehre Mississippi nehri üzerinden taşımaktadır. Beklenmedik bir anda feribotun patlayıp batmasıyla taşıdığı 543 yolcu ve mürettebat hayatını kaybeder. Özel Ajan Douglas Carlin, patlamanın sebebini incelemeye geldiğinde yerli bir terörist tarafından bir bomba yerleştirilmiş olduğunu fark eder.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM