Dünyanın En Küçük Adası
Abone Ol 

Dünyanın En Küçük Adası

Dünyanın en küçük adası Just Room Enough Island (Tek Odalık Ada) ABD’nin New York eyaletine bağlı Alexandria körfezinde bulunuyor . Küçük ada New York’un biraz dışındaki St. Lawrence nehri üzerine bulunuyor. Dünyanın En Küçük Adası “Dünyanın yaşanabilir en küçük adası” 1950’li yıllarda satın alınarak özel mülk oldu. Eskiden Hub Adası olarak bilinen özel ada 1950’lerde bir […]

Dünyanın en küçük adası Just Room Enough Island (Tek Odalık Ada) ABD’nin New York eyaletine bağlı Alexandria körfezinde bulunuyor .

Küçük ada New York’un biraz dışındaki St. Lawrence nehri üzerine bulunuyor.

Dünyanın En Küçük Adası

“Dünyanın yaşanabilir en küçük adası” 1950’li yıllarda satın alınarak özel mülk oldu.

The world's smallest island, aptly named "Just Room Enough" island, is no  bigger than a standard tennis court - Good Times
Dünyanın En Küçük Adasından Görüntüler

Eskiden Hub Adası olarak bilinen özel ada 1950’lerde bir tatil evi inşa etmek isteyen zengin Boyland ailesi tarafından alındı. Aile şehirden kaçmak için adaya ufak bir ev inşa ettirdi. Ancak adanın bu kadar ilgi görmesinden sonra ailenin yalnız vakit geçirme istekleri suya düştü.

Kanada’nın Ontario eyaletini birbirinden ayıran St. Lawrence nehri üzerinde 1,864 adacık bulunuyor.

Bölgedeki kara parçalarının ada olarak nitelendirilebilmesi için bazı şartlar gerekli.

Örneğin yıl boyunca su seviyesinin üzerinde kalması ve üzerinde ağaç yetişmesi örnek verilir. Dünyanın en küçük adasıda bu kriterleri karşılıyor.

St. Lawrence üzerindeki adacıkları ziyarete açık değiller. Ancak turistler su üzerinden adaları görebilmek için tekne turlarına katılabilirler.

Dünyanın En Küçük Ada Ülkesi

Nauru ada ülkesi; en küçük ada ülkesi olma ünvanını taşıyor. Nauru, 21 km2’lik yüzölçümü ile dünyanın en küçük ada ülkesidir

Nauru Nerede?

Nauru, resmî adıyla Nauru Cumhuriyeti ve eskiden Pleasant Adası olarak bilinen , Güney Pasifik’te bulunan bir Mikronezya ada ülkesi. En yakın komşusu 300 kilometre (186 mi) doğusunda yer alan Kiribati’nin Banaba Adası’dır. Nauru, 21 km2’lik yüzölçümü ile dünyanın en küçük ada ülkesidir. 2011 sayımına göre 10.084 kişilik nüfusu ile Vatikan’dan sonra en az nüfusa sahip olan ülkedir.

Bu arazi parçası bir tenis kortu büyüklüğündedir, ancak bir adanın tüm yıl boyunca su üzerinde kalan bir arazi parçası olması ve canlı bir ağacı destekleyebilmesi gerektiğini belirleyen gereklilikleri karşıladığı için bir ada olarak kabul edilir. 

Küçük ada, Guinness Rekorlar Kitabı’nın dünyanın en küçük yerleşim adası olduğunu iddia ettiği Bishop Rock’ın yaklaşık yarısı büyüklüğündedir.

Sudenaz KÖŞKLÜ

NEFES KESEN GÖRÜNTÜLER

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM