Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi 15 Savaş Filmi
Abone Ol 

Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi 15 Savaş Filmi

Bu içeriğimizde Netflix platformu üzerinden izleyebileceğiniz macera , aksiyon ve gizem dolu sahnelerin yer aldığı en iyi savaş filmlerini sizler için listeledik. Netflix platformu üzerinden ailenizle veya arkadaş ortamında iken izleyebileceğiniz en iyi 15 savaş filmini geçmişten günümüze doğru olacak şekilde sizler için listeledik ve derledik. Şimdiden iyi seyirler dileriz. Schindler’s List (1993) IMDb: 9.0 […]

Bu içeriğimizde Netflix platformu üzerinden izleyebileceğiniz macera , aksiyon ve gizem dolu sahnelerin yer aldığı en iyi savaş filmlerini sizler için listeledik. Netflix platformu üzerinden ailenizle veya arkadaş ortamında iken izleyebileceğiniz en iyi 15 savaş filmini geçmişten günümüze doğru olacak şekilde sizler için listeledik ve derledik. Şimdiden iyi seyirler dileriz.

Schindler’s List (1993) IMDb: 9.0

Filmin konusu:

Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırmaya başlaması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor.

Life is Beautiful (1997)-IMDb: 8.6

Filmin Konusu:

1930ların İtalya’sında Guido adındaki tasasız, kaygısız bir Yahudi kitapçı yakın bir şehirdeki güzel kadına kur yapıp onunla evlenerek bir peri masalı başlatır. Guido ve karısının bir oğulları olur ve İtalyayı Alman güçleri istila edene kadar birlikte mutluluk içinde yaşarlar. Ailesini bir arada tutabilmek ve oğlunun Yahudi toplama kamplarının dehşetinden elinden geldiğince uzak tutmak çabası ile Guida bu yıkımı bir oyun gibi gösterir.

Saving Private Ryan (1998) – IMDb: 8.6

Filmin Konusu:

Er Ryan’ı Kurtarmak adlı film, dört çocuk annesi bir kadın, İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın (Matt Damon) ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır. Normandiya çıkarmasının yapıldığı gün, sekiz kişilik bir asker birliği farklı bir göreve, Ryan’ı kurtarma görevine atanır.

The Pianist (2002)-IMDb: 8.5

Filmin Konusu:

Piyanist, ya da orijinal ismiyle The Pianist, Roman Polanski‘nin 2002 yapımı uzun metrajlı dramatik ve biyografik savaş filmidir. Fransız–İngiliz–Alman–Polonyalı ortak yapımı olan film, gerçek bir hikâyeyi anlatmaktadır. 1930’lar Polonya’sının başarılı piyanist ve bestecilerinden biri olan Yahudi kökenli Władek Szpilman‘ın, Varşova Ayaklanması’nın bastırılmasından hemen sonra Wehrmacht subayı Wilm Hosenfeld‘ın önemli yardımları sayesinde nasıl hayatta kaldığını anlattığı Śmierć Miasta isimli otobiyografisine dayanmaktadır.(Wikipedi)

The Boy in the Striped Pajamas (2008)-IMDb: 7.8

Filmin Konusu:

Çizgili Pijamalı Çocuk, Nazi Almanya’sı Bruno’nun babasını görevli olarak Polonya’ya gönderir. Bruno, kasabadaki toplama kampının tel örgülerinin öbür yanındaki bir çocukla arkadaş olur. Ancak iki çocuk arasında gelişen bu dostluk, özellikle oğlunun bu kampla ilgili gerçeği öğreneceğinden kuşkulanan Alman annenin (Vera Farmiga) endişelerini artıracaktır. Bruno ve ailesinin yeni evleri birbuçuk milyon Yahudinin Nazilerce öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yoketme kampının bitişiğindedir.

Inglourious Basterds (2009) -IMDb: 8.4

Filmin Konusu

“Soysuzlar Çetesi” Çok sevdiği ailesinin, Nazi Albay Hans Landa’nın (Christoph Waltz) tarafından katledilmesine tanıklık eden Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) adlı kadın, katliamdan kılpayı kurtularak Paris’e kaçar. Orada sinema salonu sahibi ve işletmecisi olarak yeni bir kimlik edinir.Aynı günlerda Avrupa’nın başka bir köşesinde Teğmen Aldo Raine (Brad Pitt), Yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. Düşmanları tarafından “Piçler” yakıştırmasıyla bilinen Raine’ın grubu, Nazi Almanyasının önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir.

War Horse (2011)-IMDb: 7.2

Filmin Konusu:

İngiltere kırsalı ve Avrupa’da geçen film, I. Dünya Savaşı sırasında Jeremy Irvine’ın canlandırdığı Albert’ın ve onun çok sevdiği atı Joey’in öyküsünü anlatıyor.

Fury (2014)

Filmin Konusu:

ABD Ordusu’nun 2. Zırhlı Tümeninde deneyimli bir çavuş olan Don “Wardaddy” Collier, Fury lakaplı bir M4 Sherman tankına ve kıdemli mürettebatına komuta eder. Garcia ve sürücü-okçu asistanı Ed, Kuzey Afrika keşif gezisinden beri birlikte savaşmışlardır. Red, bir tank savaşında öldürülür ve yerine genç bir V Corps subayı olan Er Norman Ellison geçer. Fury, Almanya’nın derinliklerine doğru ilerlerken, Norman’ın deneyimsizliği tehlikeli hale gelir.

Beasts of No Nation (2015)-IMDb: 7.7

Filmin Konusu

Sınırsız Canavarlar Filmi , bir Afrika ülkesinde, vahşi bir iç savaş ve kaçınılmaz olarak savaşın içine çekilen çocuk askerleri, onun özelinde mücadele veren Agu’nun öyküsünü anlatıyor.

Hostiles (2017)-IMDb: 7.2

Filmin Konusu:

Vahşiler Filmi, başrollerini Rosamund Pike, Christian Bale ve Stephen Lang’in paylaştığı Enemies, ailesiyle birlikte New Mexico’dan Montana’ya dönmek isteyen bir Cheyenne savaş şefi ile onlara 1890’lar Amerika’sına eşlik etmeyi kabul eden efsanevi bir ordu kaptanının hikayesini anlatıyor.

War Machine (2017)-IMDb: 6.0

Filmin Konusu:

Savaş Makinesi Filmi, Afganistan’daki savaşa liderlik eden General Glen McMahon’un hayali karakterine odaklanıyor. Film, McMahon’un göreve atandıktan sonra Afganistan’daki durumu ele alışını ve orada Amerikan güçlerinin askeri varlığını artırmak için yaptığı çabaları anlatıyor.

Outlaw King (2018)-IMDb: 7.0

Filmin Konusu:

Haydut Kral, 14. yüzyıl İskoçyası’nda Robert Bruce, kraliyet tacını takar ve ülkesinin tekrar bağımsız olması için İngilizlere karşı yılmak bilmeyen bir isyana önderlik eder.

The King (2019)-IMDb: 7.3

Filmin Konusu:

İngiltere tahtının gönülsüz veliahdı olan dikbaşlı prens Hal, kraliyet yaşantısına sırtını dönerek halkın içinde yaşamaya başlamıştır. Ancak despot babasının ölümünün ardından Hal, V. Henry olarak taç giyer ve kaçmaya çalıştığı hayatı kabullenmek zorunda kalır.

All Quiet on the Western Front (2022)-IMDb: 7.8

Filmin Konusu:

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok Filmi, Birinci Dünya Savaşı esnasında bir erkek lisesinde öğretmenlik yapan Profesör Kantorek, öğrencilerini savaşa katılmanın ve bir asker olarak savaşta yer almanın son derece onurlu bir mevki olduğu gerekçesiyle doldurmaktadır. Bu etkileyici konuşmalardan etkilenen askerler gönüllü olarak askere yazılarak Alman ordusuna katılırlar. Ancak savaş ne kitaplarda yazdığı, ne de öğretmenlerinin anlattığı türden epik bir olay değildir. Genç askerler bu yanılgının farkında olsalar da artık geriye dönebilmeleri mümkün değildir; tüm toyluklarıyla olup biten tüm siyasi oyunların ve acımasız planların gölgesinde canları için mücadele edeceklerdir. 

Seven Kings Must Die (2023) – IMDb: 8.0

Filmin Konusu:

Yedi Kral Ölmeli, Kral Edward’ın ölümünün ardından Bebbanburglu Uhtred ve yoldaşları, parçalanmış bir krallığın dört bir yanında, İngiltere’yi birleştirme umuduyla maceralara atılır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM