Mutlaka İzlemeniz Gereken Birbirinden Şahane 10 Anime Filmi
Abone Ol 

Mutlaka İzlemeniz Gereken Birbirinden Şahane 10 Anime Filmi

Bu yazımızda beğenebileceğinizi düşündüğümüz 10 adet anime türündeki sinema filmini ele aldık. Listede yer alan kimi filmleri izlemiş, kimilerini izlememiş veya hiçbirini izlememiş olabilirsiniz. Bu nedenle listeyi dikkatlice inceleyip , boş vakitlerinizde çocuğunuzla birlikte filmleri inceleyip, size hitap eden filmleri izleyebilirsiniz. Küçük Deniz Kızı Ponyo Filmin Konusu: Ponyo, kırmızı elbise giyen ve insan olmak isteyen […]

Bu yazımızda beğenebileceğinizi düşündüğümüz 10 adet anime türündeki sinema filmini ele aldık. Listede yer alan kimi filmleri izlemiş, kimilerini izlememiş veya hiçbirini izlememiş olabilirsiniz. Bu nedenle listeyi dikkatlice inceleyip , boş vakitlerinizde çocuğunuzla birlikte filmleri inceleyip, size hitap eden filmleri izleyebilirsiniz.

Küçük Deniz Kızı Ponyo

Filmin Konusu:

Ponyo, kırmızı elbise giyen ve insan olmak isteyen bir Japon süs balığıdır. Deniz kenarında, iç denize bakan bir kayanın üzerinde yaşayan beş yaşındaki Sosuke, bir sabah, kayalık sahilinde oynarken, saçlarını reçel kavanozuna sıkıştırmış Ponyo ile tanışır. 

Spirited Away-Ruhların Kaçışı

Filmin Konusu:

10 yaşında küçük bir kız olan Chihiro, ailesiyle birlikte bir tünelden geçerken kaybolur ve gizli bir dünyaya girer. Burada ailesi garip bir değişim geçiren Chihiro, kendisini güçlü bir cadı tarafından yönetilen garip bir kasabada bulur. Cadı tarafından dünyaya dönmesi engellenen Chihiro, burada cadının kurbanı olan pek çok garip ruha ve yaratığa rastlar.


From Up on Poppy Hill / Tepedeki Ev

Filmin Konusu:

Umi‘nin babası Kore Savaşı’na katılmış, bir daha eve dönmemiş ve o zamandan beri de kayıptır. Umi en büyük oğludur. Babasının geri döneceğine inanarak her gün bir flama alır ve onu tepede sallamaya başlar. Ama hayatları devam ediyordur. Sonra, Umi okulda bir olaya karışır ve başını belaya sokmaktan hiç tereddüt etmediğinden kendini sıkıntıların ortasında bulur.

Prenses Mononoke

Filmin Konusu:

Hayao Miyazaki yapımı bir Japon animasyon filmidir. Japonya’da 12 Temmuz 1997’de gösterime girmiştir. Film, ormanı koruyan doğaüstü yaratıklarla, doğanın kaynaklarını hızla ve acımasızca tüketen insanlar arasındaki mücadeleyi anlatır.

Nausicaä – Rüzgârlı Vadi

Filmin Konusu:

Dünyadaki son büyük savaşın ve endüstrinin çöküşünün üzerinden bin yıl geçmiştir. Dünyayı çöller, tehlikeli böcekler, zehirli bitkiler sarmakta ve bazı mantar türlerinin yaydığı zehirli gazlar atmosfere yayılarak gittikçe azalan insan ırkını tehdit etmektedir. Nausicaä, az sayıda insanın tarımla uğraşıp böcek ve mantarlarla mücadele ederek yaşadığı Rüzgâr Vadisi’nin prensesidir.

Porco Rosso – Kırmızı Kanatlar

Filmin Konusu :

Kırmızı Kanatlar (Porco Rosso) , 1992 yılında gösterime giren bir animasyon filmidir. Film, Porco Rosso adlı bir pilotun hikayesini anlatır.
Birinci Dünya Savaşı sonrasında, Porco Rosso adlı bir İtalyan pilotu, Adriyatik Denizi’nde korsanların saldırılarına karşı mücadele eder. Ancak, bir gün bir yaralanma sonrasında, Porco’nun yüzü domuz şekline dönüşür. Bunun üzerine, Porco, insanların alay konusu olmasını önlemek için domuz yüzüyle yaşamaya başlar.

The Cat Returns – Sihirli Kedi

Filmin Konusu:

Haru, bir gün eve dönerken, gizemli bir kediyle karşılaşır ve onun hayatını kurtarır. Ancak bu olayın ardından kedinin, Kedi Krallığı’nın prensi Lune olduğunu öğrenir. Haru, kedinin hayatını kurtardığı için Kedi Krallığı’na davet edilir ve Prens Lune ile evlendirilmek üzere hazırlıklar yapılır. Ancak Haru, bu evliliğin gerçekleşmemesi gerektiğini düşünür ve Baron adında bir karakterin yardımını alır. Haru, Baron’un yardımıyla Kedi Krallığı’ndaki maceralara atılır ve kendi kaderini belirlemeye çalışır. 

Komşum Totoro

Filmin Konusu:

Komşum Totoro, anneleri hastayken bir köye çekilen Satsuki ile kız kardeşi, orman yaratığı Totorolarla tanışıp bambaşka bir maceraya sürüklenecektir. Şehrin telaşından uzakta, ruhların ve sihrin gizemli yerini ve Totoro orman yaratıklarının arkadaşlığını keşfederler.

Küçük Cadı Kiki (Kiki’s Delivery Service)

Filmin Konusu:

Küçük Cadı Kiki, yapım, senaryo ve yönetmenliğini Hayao Miyazaki’nin yaptığı 1989 tarihli fantastik kurgu türü Japon animasyon filmidir.

Çocuk ve Balıkçıl (The Boy and the Heron)

Filmin Konusu:

İkinci Dünya Savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, annesinin trajik ölümünün peşini bırakmayan genç Mahito, Tokyo’dan, çocuğun annesine çarpıcı bir şekilde benzeyen yeni üvey annesi Natsuko‘nun sakin kırsal evine taşınır. O alışmaya çalışırken, bu garip yeni dünya, Mahito’yu şaşırtan ve ona “uzun zamandır beklenen kişi” diyen inatçı gri balıkçılın ortaya çıkmasıyla daha da tuhaflaşıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM