Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu, kısaca Taumata, Yeni Zelanda’nın Hawke’s Bay bölgesinde, 305 metre yüksekliğinde bir dağ. İsim Maoriceden gelmektedir. 85 harflik uzunluğu ile “en uzun yer ismi” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir.Bu uzun isim Maori dilinden geliyor. Maori dili Yeni Zelenda’da kullanılan ana dildir. Bu dil 5 ünlü ve 10 ünsüz harften oluşuyor. Dağın isminden de anlaşılacağı gibi bu heceler sürekli olarak tekrarlanır.
Diğer ismi “Taumatawhakatangihangakoauauotamateaurehaeaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu” 92 harften; daha da uzun olan bir diğer ismi “Taumata-whakatangihanga-koauau-o-Tamatea-haumai-tawhiti-ure-haea-turi-pukaka-piki-maunga-horo-nuku-pokai-whenua-ki-tana-tahu” ise 105 harften oluşmaktadır.
Türkçe: “Bir deri bir kemik dizleriyle dağlara tırmanan büyük gezgin (Şef) Tamatea’nın sevgilisine flüt çaldığı tepe” manasına gelmektedir. *