Gözlerinin Ardında ; Dizi Yorumu
  • Facebook
  • Twitter
  • 4 Mart 2021
  • 2
  • 403
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Gözlerinin Ardında ; Dizi Yorumu

Arkadaşlar merhaba , havalar güzelleşirken sizler de iyisinizdir umarım.  Beni çok etkileyen ve bir günde bitirdiğim , sizlerin de en fazla üç günde bitireceği bir dizinin yorumuyla buradayım. Dizinin adı  ” Gözlerinin Ardında ” orijinal adıyla Behind Her Eyes . Gözlerinin Ardında , altı bölümlük bir mini dizi ve  bir Netflix yapımı . Her bir bölüm 50 dakika civarı uzunluğunda .  Gerek oyuncu kadrosu gerek konunun öz anlatılması beni diziye […]

Arkadaşlar merhaba , havalar güzelleşirken sizler de iyisinizdir umarım.  Beni çok etkileyen ve bir günde bitirdiğim , sizlerin de en fazla üç günde bitireceği bir dizinin yorumuyla buradayım. Dizinin adı  ” Gözlerinin Ardında ” orijinal adıyla Behind Her Eyes .

Gözlerinin Ardında , altı bölümlük bir mini dizi ve  bir Netflix yapımı . Her bir bölüm 50 dakika civarı uzunluğunda .  Gerek oyuncu kadrosu gerek konunun öz anlatılması beni diziye çeken ilk etken oldu . Tabi takip ettiğim içerik üreticilerin sosyal medya paylaşımları da bu diziyi fark etmemi sağladı.

Gözlerinin Ardında   dizisi , Sarah Pinborough kaleminden bir kitap uyarlaması . Ancak kitabını okumadığım için kitap ile dizi  birbiriyle örtüşüyor mu ?   O konuda kıyaslama yapamayacağım. Kitap uyarlaması olduğunu ise bu post için hazırlık yaparken fark ettim. Zira bilseydim önceliğim kitabını okumak olurdu . Çünkü konu öyle bir alışılmışın  dışındaki  okuyucuya büyük bir keyif vereceğini tahmin edebiliyorum. Tabi spiritüel konulara ilgisi olanlar için bu durum geçerli .

Gözlerinin Ardında Oyuncu Kadrosu  : Eve Hewson Star , Tom Bateman . Simona Brown

Behind Her Eyes': Simona Brown, Tom Bateman & Eve Hewson Star – Deadline

Gözlerinin Ardında Tür : Kitaplardan uyarlanan diziler / gizem / gerilim

Gözlerinin Ardında Konusu

Dizi ,  ilk bölümde  eşinden ayrılmış bir kadın ile  evli bir adamın tanışıp birbirlerinden hoşlanmasıyla başlar . Bu iki insanın aynı işyerinde tekrar denk gelmesi ise konunun sıradan bir aldatma hikayesi olduğu izlenimini verir izleyiciye . Ancak asıl işlenen konu şudur ki yönetebileceğimiz rüyalar ve ruhlarımızdır. Yani dizide  bir aldatma kurgusundan ziyade spritüel konular işlenmiştir . Zaten  kurgu işlenişinde  çok teknik bilgi içermese de lucid rüyalar ( bilinçli rüya deneyimi ) ve astral seyahatten bahsedilmiştir. Kitapta spiritüel boyuta daha detaylı yer verilmiştir umarım diye düşünüyorum.  

Astral seyahat nedir derseniz link bırakıyorum . (https://tr.wikipedia.org/wiki/Astral_seyahat )

Diziyi izleyenler veya kitabı okumuş olanlar bana hak verecektir ki sonlara doğru apayrı bir hikaye ve ters köşe söz konusudur. İzlerken sinirlerinize de hakim olamayacaksınız. Hani ! ilahi adalet diye de düşünmedim değil  😊 . Son bir ipucu daha vereyim ki dizide bir cinayet de söz konusu . Kim suçlu kim mağdur diye düşünürken ; en sonunda üç kurbanla karşı  karşıya kalacaksınız .  

Sonuç olarak altı bölüm içerisinde her şey bir mantık dahilinde dizide yer almıştır. Son bölümlerde  biraz düşündüğünüzde ise ilk bölümlerdeki her şeyin sebebini bir yere koyacaksınız .  Keyifli seyirler dilerim . Diziyi izleyen arkadaşların yorumlarını da aşağıya bekliyorum.  

Gözde Şengören / Okuyeterki

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. Asiri surukleyici hep kesin şoyle olmustur diye soylenirken kendimi ters kosenin icinde buldum gecerliii

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM