En İyi İngiliz Dizileri
  • Facebook
  • Twitter
  • 28 Haziran 2020
  • 0
  • 253
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

En İyi İngiliz Dizileri

Netflix dizileri ve filmleriyle büyülemeye devam ediyor. “En İyi İngiliz Dizileri”ni sizler için derledik. Bakalım listede neler var? Listeden bir diziyi seçin ve arkanıza yaslanarak tadını çıkartın. İşte En İyi İngiliz Dizileri 1 Black Mirror Dizinin sevenleri çok biliyoruz, ama bilmeyenler için de ana temayı biraz açalım. Dizinin temel özelliği, her bölümün bir birinden tamamen […]

Netflix dizileri ve filmleriyle büyülemeye devam ediyor. “En İyi İngiliz Dizileri”ni sizler için derledik. Bakalım listede neler var? Listeden bir diziyi seçin ve arkanıza yaslanarak tadını çıkartın.

İşte En İyi İngiliz Dizileri

1 Black Mirror

Dizinin sevenleri çok biliyoruz, ama bilmeyenler için de ana temayı biraz açalım. Dizinin temel özelliği, her bölümün bir birinden tamamen farklı bir konuya odaklanmasıdır. Yani, bölümlerin birbiri ile hiçbir ilişkisi yok. Bu da dizinin herhangi bölümünü izlemenizi sağlıyor. Özellikle, dizi izlemeyi sevmeyenler için mükemmel bir seçim. Ancak şunu da belirtelim ki, zaten tek bir bölüme bakmanız bile Black Mirror bağımlısı olmanız için yeterlidir.

Black Mirror konusu her bölümde farklılık gösterse de tüm bölümlerin ortak özelliği, gelecekte teknolojik aletlerin boyut atladığı bir dönemde geçmesidir. Tabii ki uçan arabalardan veya her yeri kaplamış robotlardan bahsetmiyorum. Teknolojik gelişimler kendini daha küçük detaylarda gösteriyor. Ancak karakterlerin hayatını büyük ölçekte etkiliyor. Aynı zamanda, bölümlerin bir diğer ortak özelliği, ahlaki değerleri konu almasıdır. Çoğu bölüm, ahlaki ikilemler üzerinde kurulmuştur.

2 Marcella

Eski bir polis olan Marcella Backland, kocası tarafından artık eskisi kadar sevilmediği gerekçesiyle terk edilir. Bu beklenmedik gelişme hayatını etkiler ve oldukça sarsılır. Bunu kabul edip hayata yeniden başlamak için 10 yıl öncesinde ailesi için bıraktığı cinayet masasındaki görevine geri dönmeye karar verir. İşte bu sırada zamanında takibini yaptığı ve sonuca ulaşamadığı bir cinayet davası tekrar gündeme gelir.İşlenen cinayetler eski davayla bağlantılıdır. Marcella bir yandan cinayetlerin sırrını çözmeye çalışır bir yandan da terk edilişinin nedenlerini araştırmaktadır.

3 Crimnal

Kapalı kapılar ardında gerçekleşen sorgular ve uzman dedektifler bizi suçluların dünyasına götürüyor. Suçluların itiraf süreçleri izlenmeye değer. 

Fransa, İngiltere, Almanya ve İspanya olarak dört ülke tarafından hazırlanan Criminal serisinin her ülke ayağında, o ülkelerden yazarlar ve yönetmenlerin de bakış açısı var. David Tennant, Nathalie Baye, Jérémie Renier ve Hayley Atwell gibi isimler ekranda yer alıyor.

Criminal’de homofobik suçlara karşı mücadele, göçmen krizi, dolandırıcılık ve elbette cinayet gibi konuları görmek mümkün. Suç draması seviyorsanız bu dizi tam size göre.

Netflix Dizi Keyfinde İngiliz Dizileri

4 Sherlock Holmes

Kitabın diziye aktarılmasıyla büyük başarı yakalayan dizi Britanya yapımı. Olaylar 21. yy’da geçiyor. Dedektifimizin yolu eskiden asker ve doktor olan John ile kesişir. Dedektif ve John Baker Sokağı’nda bulunan Sherlock’un evinde yaşamaya başlarlar. Şehirde bazı cinayetler olmaya başlayınca polis Holmes’ten yardım ister. Kıvrak zekası ve ayrıntılar konusunda çok dikkatli olan kahramanımız polisin teklifini geri çevirmez.

5 Merlin

Büyücü Merlin‘in güçlerini henüz tam olarak keşfetmediği ilk gençlik yıllarını konu edinen dizi, Kral Arthur efsanesinden birebir beslenen hikayesi ile fantastik dizi meraklılarını cezbediyor.  Merlin, sıradan bir köylü delikanlısıdır. Merlin ve Kral Arthur’un yolları kesişir, o günden sonra hem kendi kaderleri hem de hem krallık için artık dönüm noktası başlamıştır.

6 Black Earth Rising

Kate, İngiliz savcı Eve Ashby tarafından evlatlık edililmiştir. Küçük bir çocukken Ruanda’daki soykırımdan kurtarılmıştır. Çocukluğu İngiltere’de geçmiş ve artık 20’li yaşlarında olan Kate, Michael Ennis’in yanında hukuk alanında çalışmaya başlar. Afrika milis liderinin yargılandığı davada Kate ve Michael’in hayatı sonsuza kadar değişir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM