Boşanma Avukatım Aydın Aydar ile Boşanma Sürecim
  • Facebook
  • Twitter
  • 1 Kasım 2023
  • 0
  • 117
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Boşanma Avukatım Aydın Aydar ile Boşanma Sürecim

Eminim ki benim gibi insan sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Hayallerinin en doruk noktası olan evlilik sürecinin, hayal ettiği gibi çıkmayıp sonlandırmak istediğinde de endişeleri ve korkuları nedeniyle işi resmiyete dökünmeye çekinen büyük bir kitlenin küçük bir bireyiyim. Hayatında hiç avukatla hukuk üzerine konuşmamış ben, korkularım ve endişelerim en pik noktadayken gözümü tamamen karartıp boşanmaya karar […]

Eminim ki benim gibi insan sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Hayallerinin en doruk noktası olan evlilik sürecinin, hayal ettiği gibi çıkmayıp sonlandırmak istediğinde de endişeleri ve korkuları nedeniyle işi resmiyete dökünmeye çekinen büyük bir kitlenin küçük bir bireyiyim. Hayatında hiç avukatla hukuk üzerine konuşmamış ben, korkularım ve endişelerim en pik noktadayken gözümü tamamen karartıp boşanmaya karar verdim.


Boşanma Avukatı Arayışım


Yaşadığım metropol şehir olan koca diyarda, boşanma avukatı sayısı o kadar fazla ki, sırf buna karar verebilmek bile başlı başına bir işkence. Bu nokta da aklıma teknolojinin nimetlerinden faydalanmak geldi. Farklı sitelerdeki, geçmiş deneyimleri & müşteri yorumlarını incelemek istedim ve başladım İstanbul’un en iyi boşanma avukatını aramaya. Amacım süreci fazla yıpranmamak için mümkün olduğunca kısa sürede çözümleyebilmek ve direkt sonuca gidebilmekti. O kadar çok farklı görüşlerin arasında boğuldum ki anlatamam. Bu bile insanı yeterince geren bir şey. Güvenecek, inanacak en önemlisi de gerçekten seni anlayacak birilerini bulup, ondan destek istemek gerçekten zor iş.


Farklı farklı isimleri not aldım, en sonunda üzerine düşünerek listeyi 3 kişiye indirdim. Yorumlarda bulduğum isimler özelinde bir araştırma yapmaya karar verdim. Yaptığım incelemelerde, fotoğraflarına kadar baktım. Aydın Aydar isminde İstanbul boşanma avukatının fotoğrafına baktığım an bana nedense babacan bir imaj sergiledi. Zaten internet üzerinden eriştiğim yorumlarda da benzer şeylerden söz etmişlerdi. Fakat görüşme aşamasında alacağım enerjinin önemi nedeniyle o ve belirlediğim diğer 2 avukatla bir iletişim kurmaya karar verdim. Çünkü her ne kadar diğerlerinin deneyimleri önemli olsa da benim ne hissedeceğim en önemlisi.


Korkak ve çekingen bir tavırla ilk görüşmeyi Aydın Aydar Bey’le yapmaya karar verdim. Ofisine gittiğimde Fotoğrafında hissettiğim babacan ve güven veren hissiyatını görüşmenin daha ilk saniyesinde kendisinden daha baskın şekilde aldım. Enerjisi oldukça yüksekti. Neden bilmiyorum ama daha ilk anda “Aradığım bu” dedim. Diğer iki adayı kafamdan direkt eledim gibi oldu, yine de görüşmelerin devamı benim için süreci netleştiren alan olacaktı.


Başladık konuşmaya… Tabi hayatımda ilk defa boşanıyorum ve süreçler hakkında en ufak bir bilgim yok. Resmen “Soru bombardımanına” tutuyorum dersem hiç de abartmış olmam. Sordukça, bıkmadan usanmadan yanıtladı. Ve aldığım her yanıt onun alanında ne kadar uzman olduğunu hissettirdi. En önemlisi de beni çok iyi anlamasıydı. Sanki karşımda bir avukat değil de, psikolog var. Verdiği yanıtlar içimi o kadar huzur kapladı ki… Anlatamam.


Sohbet aşamasında öğrendim ki 35 yıllık deneyimi varmış. Bu yılları da ne denli dolu dolu geçirdiğini bana hissettirdi. Bir de oğlu vardı yanında Murat Aydar. Beni onunla da tanıştırdı, mesleğinin tecrübelerinin babadan oğula aktarıyormuş. O da oldukça yardımsever ve sempatik birisi. Yalnız Aydın Aydar Bey’e baba değil de, HOCA gözüyle bakıyor meslek icabı. Tam onun izinden gidiyor.


Ben sohbet ettiğimizi, daha doğrusu terapide olduğumu düşünürken aslında benden alması gereken bilgileri almış. Bunu bir sohbet edasında yaptığı için de doğaçlama ve akıcı bir şekilde her şeyi döküldüm. Aslında bana direkt sorsa, belki üzüntü ve paniğin etkisiyle afallardım ama bir terapist gibi yaklaşımının etkisiyle kendimi onun yanında çok rahat hissettim ve doğaçlama bir şekilde her şeyi anlattım. Buraya gelmeden önce hissettiğim endişe ve panik duygusunun da ne denli yersiz olduğunu tam da bu anda anladım. Aradığım boşanma Avukatını buldum dedim, Aydın AYDAR Bey’le anlaştık.


Avukat Aydın Aydar ile Boşanma Sürecim


Artık işlemleri resmiyete dökme vakti gelmişti. Benden boşanmaya karar vermeme neden olan bütün olayları madde madde yazıp vermemi istedi. Rahat bir şekilde anlatmanın etkisiyle, pratik bir şekilde de duygularımı kâğıda işledim. Ardında da 1 hafta içinde boşanma dilekçesini bana göndererek onay istedi, nihai onayı vermemin ardında da hızlı bir şekilde davayı açtı.


Ben büyük korkuyla çıktığım bu yolculukta, yavrusunu da korumaya çabalayan dertli bir anne olarak “şimdi ne olacak” derken, yine sorular yöneltmeye başladım. Ama her defasında bıkmadan, usanmadan en önemlisi de beni rahatlatacak şekilde bütün sorularımı yanıtladı. Derken… ilk duruşma zamanımız gelmişti.


Fakat ben artık tecrübeliydim. Avukat Aydın Aydar Bey, bana neler olacağını ve nelerle karışılacağımızı adım adım anlatmıştı. Bu yüzden de benim için hiçbir şey sürpriz olmadı. İlk duruşmada rutin işler olacağını belirtmişti, boş yere gelip yıpranmayın bizim için önemli olan 2. Duruşma dedi ve tam da dediği gibi oldu. Bu cümlesi bile beni ne kadar düşündüğünün göstergesi değil mi?


2 ay sonraya 2. duruşma günü verildi. Bu duruşmaya benim de gitmem gerekiyordu, ayrıca hem benim hem de ayrılmak istediğim eşimin yanında 2’şer şahit ve tabi ki avukatım eşliğinde 2. Duruşmadaki yerimizi aldık. Artık koktuğum an geldi ve şüphe yok ki gözüm hep avukatımdaydı. Her baktığımda bakışları bile bana güven verdi, ben ne kadar boşanmak istesem de karşı taraf istemediği için süreç zor ilerliyordu ve karşı tarafın tanıkları hiç duymak istemediğim, işi zorlaştıracak cümleler sarf ediyordu. Ama benim yanımda da tek güvendiğim isim, avukatım vardı ve her seferinde onların söylediği aslı olmayan iddiaları çürüttü. Öyle sorular sordu ki, karşı tarafın köşeye sıkıştığını o anda ben bile anladım. Artık ben ne olacak diye düşünmek yerine, kendi kendime avukat seçiminde ne kadar doğru bir karar verdiğimi düşünmeye ve peşinden de sevinmeye başladım.Duruşma vakti geldi çattı… Artık bu sancılı süreç bir son bulacaktı. Bu duruşmanın karar aşaması olduğunu avukatım bana aktarmıştı. Hâkim karar verdi, aslında sonucu duymadan önce onun ağzından çıkacaklarının benim duymak istediğim şey olduğundan o kadar emindim ki… Çünkü avukatım süreci oldukça profesyonel, babacan bir şekilde yürüttü. Hâkim kararını açıkladığında beklediğimden çok daha iyi bir sonuç aldığımı söyleyebilirim. Karşı taraf da çaresizliğini anladı ve sanırım daha fazla boşa kürek çekmek istemediğini düşünerek, karara itiraz bile etmedi. Aydın Bey ve oğlu Murat AYDAR bu hissiyatı onlara resmen aşılamıştı.


Avukat Aydın Aydar Yorumlar


Bu benim boşanma deneyimim oldu. Tabi, herkesin bu dünyada ayrı bir hikâyesi vardır. Boşanmadaki an etmenin, boşanma avukatının olduğundan söz edebilirim. Avukatınız ne kadar iyiyse, işiniz o denli kolay oluyor. Tüm bunları benim gibi düşünen, tedirgin olan ve çekinken yapıdaki insanlar için anekdot olarak anlattım. Eğer siz de boşanmak istiyorsanız ve araştırma yapıyorsanız, kendinize güvenebilecek en önemlisi de sizi anlayacak bir avukat bulmalısınız. Benim görüştüğüm avukata da isteyenler buradan ulaşabilir. Avukat Aydın Aydar yorumlarını inceleyin, zaten tüm bunları neden yazdığımı ve yaşadığım olumlu sürecin sizlere rehber olacağını anlayacaksınız. Her ne kadar belirleyeceğiniz diğer alternatifler de olsa da en azından bir “ön görüşme” yapmanızı tavsiye edebilirim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM