Biscotti Aslında Nedir ?
  • Facebook
  • Twitter
  • 17 Mart 2021
  • 2
  • 345
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Biscotti Aslında Nedir ?

Şimdi ! yeni bir şeylerle ilgilenmem ile  araştırma yapmam sonrasında analizlerimi de sizlerle paylaşmak üzere buradayım 😊 Postlarımın genel okuyucusu bilir ki mutfak ile ilgilendikçe yaptığım şeylerin tarihini de merak etmem çok normal . Her şey Biscotti yapmak üzere mutfağa girmem ile başladı diyebilirim. Ancak merakım , tadını Selanik gevreğine benzetmem ile arttı . Öyleyse Biscotti aslında nedir ?   Biscotti nedir ?   Biscotti ; Latince’de iki kez pişirilmiş anlamına gelen İtalyanlara mal olan bir tür kıtır kek […]

Şimdi ! yeni bir şeylerle ilgilenmem ile  araştırma yapmam sonrasında analizlerimi de sizlerle paylaşmak üzere buradayım 😊 Postlarımın genel okuyucusu bilir ki mutfak ile ilgilendikçe yaptığım şeylerin tarihini de merak etmem çok normal . Her şey Biscotti yapmak üzere mutfağa girmem ile başladı diyebilirim. Ancak merakım , tadını Selanik gevreğine benzetmem ile arttı . Öyleyse Biscotti aslında nedir ?  

Biscotti nedir ?  

Biscotti ; Latince’de iki kez pişirilmiş anlamına gelen İtalyanlara mal olan bir tür kıtır kek . Zira görüntüsü de ince bir kek dilimini andırır. Kanımca bisküvinin de atası olur kendileri . O kadar temel bir lezzet ki her şeye benziyor. 😊 Biscotti ile Selanik gevreğinin farkı da Biscotti daha ekmek formunda baton olarak fırına girerken Selanik gevreği daha yayvan olarak fırın tepsisinde yerini alıyor .

Biscotti’nin tarihi 

 

Biscotti’nin varlığı dönem dönem unutulsa da çok eski bir tarihe yani Roma İmparatorluğuna dayanır . Ancak günümüzde unutulması söz konusu bile değil . Geçmişteki yemek tariflerine bakıldığında çoğunun önemli bir işlevi ve ayrı bir değeri vardı . Biscotti de böyle bir  ihtiyaçtan doğmuştur. Çünkü İtalya , bir kıyı ülkesi ve oradaki en yaygın meslek de denizcilikti. Özellikle o dönem denizciliğine bakıldığında da uzun seferlere dayanacak bir besin olarak kullanılmıştır. Tabi askerlerin de yanlarına aldığı yiyecekler arasında . Buradan bakıldığında bildiğimiz  peksimet ile kullanım amacına aynı bir benzerlik olduğunu anlayacaksınız. Orijinali Badem ile olan hafif tatlı, Roma İmparatorluğu yıkıldıktan sonra unutulsa da ; Rönesans Dönemi’nde Prato’da yaşayan bir fırıncı tarafından “ cantucci “ adıyla yeniden yapılmaya başlanmıştır . Dediğim gibi çok temel bir lezzet ve içine ne koyarsak yakışır türden .  

Biscotti Sunumu :  

İçerik olarak zenginleştirdiğimiz biscottiler , kendi başlarına da tüketilirken. Filtre kahve , çay ve soğuk süte çok yakışan bir lezzet. Üstelik  kıtırlığıyla çocuklarınızın da sevgisine nail olmuştur . Çocuklarımıza gönül rahatlığı ile verebileceğimiz  ve bizlerin de severek tüketeceğimiz  sağlıklı bir atıştırmalık . Çünkü içeriğinde çok az tereyağı ve şeker bulunduruyor .  Lezzetini de kuruyemiş ve kurutulmuş meyvelerden alıyor . Arzu ederseniz çikolataya bandırıp tüketmek de sizin tercihiniz. Ancak hamurun yapısından dolayı çikolatayı içerisine koymanızı önermem . Benimde tercihim badem ve  kuru portakal ile üretmek oldu .  

Ha ben yapmaktan ziyade güvenilir ellerden satın alırım derseniz de harika bir önerim var . ” https://www.instagram.com/gozdetatlarr/  ” instagram hesabımda paylaştığım biscotti ve diğer ev yapımı ürünlerimi  , ” https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=GozdeTatlar  ” üzerinden güvenli alışveriş yaparak ulaşabilirsiniz .  Her türlü soru ve öneri ; farklı ürün isteklerinizi “dm” den veya  “sengorengozde@gmail” mail hesabımdan iletebilirsiniz . Sevgilerimle 😊  

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. Elinize sağlık Gayet bilgilendirici bir yazı olmuş. Dikkatimi çeken ve hoşuma giden yazıları Flipboard’da hazırladığım Flipsetter dergisinde yayınlıyorum. Size de backlink olarak katkı sağlayacağına inanıyorum.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM