1. Anasayfa
  2. Yaşam

Biscotti Aslında Nedir ?

Biscotti Aslında Nedir ?
2
|

Şimdi ! yeni bir şeylerle ilgilenmem ile  araştırma yapmam sonrasında analizlerimi de sizlerle paylaşmak üzere buradayım 😊 Postlarımın genel okuyucusu bilir ki mutfak ile ilgilendikçe yaptığım şeylerin tarihini de merak etmem çok normal . Her şey Biscotti yapmak üzere mutfağa girmem ile başladı diyebilirim. Ancak merakım , tadını Selanik gevreğine benzetmem ile arttı . Öyleyse Biscotti aslında nedir ?  

Biscotti nedir ?  

Biscotti ; Latince’de iki kez pişirilmiş anlamına gelen İtalyanlara mal olan bir tür kıtır kek . Zira görüntüsü de ince bir kek dilimini andırır. Kanımca bisküvinin de atası olur kendileri . O kadar temel bir lezzet ki her şeye benziyor. 😊 Biscotti ile Selanik gevreğinin farkı da Biscotti daha ekmek formunda baton olarak fırına girerken Selanik gevreği daha yayvan olarak fırın tepsisinde yerini alıyor .

Biscotti’nin tarihi 

 

Biscotti’nin varlığı dönem dönem unutulsa da çok eski bir tarihe yani Roma İmparatorluğuna dayanır . Ancak günümüzde unutulması söz konusu bile değil . Geçmişteki yemek tariflerine bakıldığında çoğunun önemli bir işlevi ve ayrı bir değeri vardı . Biscotti de böyle bir  ihtiyaçtan doğmuştur. Çünkü İtalya , bir kıyı ülkesi ve oradaki en yaygın meslek de denizcilikti. Özellikle o dönem denizciliğine bakıldığında da uzun seferlere dayanacak bir besin olarak kullanılmıştır. Tabi askerlerin de yanlarına aldığı yiyecekler arasında . Buradan bakıldığında bildiğimiz  peksimet ile kullanım amacına aynı bir benzerlik olduğunu anlayacaksınız. Orijinali Badem ile olan hafif tatlı, Roma İmparatorluğu yıkıldıktan sonra unutulsa da ; Rönesans Dönemi’nde Prato’da yaşayan bir fırıncı tarafından “ cantucci “ adıyla yeniden yapılmaya başlanmıştır . Dediğim gibi çok temel bir lezzet ve içine ne koyarsak yakışır türden .  

Biscotti Sunumu :  

İçerik olarak zenginleştirdiğimiz biscottiler , kendi başlarına da tüketilirken. Filtre kahve , çay ve soğuk süte çok yakışan bir lezzet. Üstelik  kıtırlığıyla çocuklarınızın da sevgisine nail olmuştur . Çocuklarımıza gönül rahatlığı ile verebileceğimiz  ve bizlerin de severek tüketeceğimiz  sağlıklı bir atıştırmalık . Çünkü içeriğinde çok az tereyağı ve şeker bulunduruyor .  Lezzetini de kuruyemiş ve kurutulmuş meyvelerden alıyor . Arzu ederseniz çikolataya bandırıp tüketmek de sizin tercihiniz. Ancak hamurun yapısından dolayı çikolatayı içerisine koymanızı önermem . Benimde tercihim badem ve  kuru portakal ile üretmek oldu .  

Ha ben yapmaktan ziyade güvenilir ellerden satın alırım derseniz de harika bir önerim var . ” https://www.instagram.com/gozdetatlarr/  ” instagram hesabımda paylaştığım biscotti ve diğer ev yapımı ürünlerimi  , ” https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=GozdeTatlar  ” üzerinden güvenli alışveriş yaparak ulaşabilirsiniz .  Her türlü soru ve öneri ; farklı ürün isteklerinizi “dm” den veya  “sengorengozde@gmail” mail hesabımdan iletebilirsiniz . Sevgilerimle 😊  

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Hayata geliş amacının öğrenmek ve öğretmek olduğunu bilen bir tarih öğretmeni , sosyolog ve eğitim danışmanının anlatma serüvenine hoşgeldiniz. @okuyeterki  instagram hesabım anlattıklarıma yetersiz gelince " biriktirdiklerim 'de " de sizlerleyim .

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorumlar (2)

  1. Elinize sağlık Gayet bilgilendirici bir yazı olmuş. Dikkatimi çeken ve hoşuma giden yazıları Flipboard’da hazırladığım Flipsetter dergisinde yayınlıyorum. Size de backlink olarak katkı sağlayacağına inanıyorum.

Bir cevap yazın