Hafızayı Güçlendirme Yöntemleri
  • Facebook
  • Twitter
  • 13 Ekim 2020
  • 0
  • 162
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Hafızayı Güçlendirme Yöntemleri

Arkadaşlar merhaba , gerek arkadaş çevremde gerek öğrencilerimde karşılaştığım bir sorun var . Bu sorun unutkanlık. Unutkanlık çoğumuzun mustarip olduğu bir konu  olduğu için araştırmaya başladım. Unutkanlığa çare de ” hafızayı güçlendirme yöntemleri “nden geçiyor. Hafızamızın daha güçlü olması için  pek çok çalışma çıktı karşıma. Ancak fikirlerine güvendiğim ve diğer önerilerini uyguladığım Hikmet Anıl Öztekin’in bir videosu bulduğum tüm maddeleri toparlamış olmuş .   Kısacası kendi bilgilerim ile […]

Arkadaşlar merhaba , gerek arkadaş çevremde gerek öğrencilerimde karşılaştığım bir sorun var . Bu sorun unutkanlık. Unutkanlık çoğumuzun mustarip olduğu bir konu  olduğu için araştırmaya başladım. Unutkanlığa çare de ” hafızayı güçlendirme yöntemleri “nden geçiyor. Hafızamızın daha güçlü olması için  pek çok çalışma çıktı karşıma. Ancak fikirlerine güvendiğim ve diğer önerilerini uyguladığım Hikmet Anıl Öztekin’in bir videosu bulduğum tüm maddeleri toparlamış olmuş .  

Kısacası kendi bilgilerim ile Hikmet Anıl Öztekin’in videosunu harmanlayarak yazacağım bir öneri postundasınız. Aşağıya yazacağım tüm maddeleri bir bütün olarak uygulamaya aldığınızda önceki haliniz ile aradaki farklı göreceksiniz.  Keyifli okumalar .

Hafızayı güçlendirme yöntemleri  

1-Hafızaya iyi gelen besinler tüketin : İçerdiği kafein dolayısı ile kahve tüketimini dengeli olarak günlük rutininize dahil edin  . Folik asit içeren gıdalar tüketin . Omega3 zengini balık tüketimine özen gösterin. Omega3 içeren takviye haplarda tüketebilirsiniz. Tabi ki bunu ihtiyacınız doğrultusunda bir uzman önerisi ile tüketmenizi öneririm .  

2-Zihnin en büyük düşmanı stresten kurtul : Beden sağlığımızı etkileyen en temel şeylerin başında stres geliyor biliyorsunuz. Hafızaya da etkisi büyük . Hayatınızın genel işleyişi açısından bunu kontrol etmek zorundasınız .  

3.Nöroplastisite egzersizleri yap : Beyin jimnastiği desem daha anlaşılır olur. Bu konuda pek çok yöntem ve teknikler var . Ancak ilk aklıma gelen satranç oynamak , bulmaca çözmek gelebilir. Bu konuda da çeşitli oyunlar ve uygulamalar mevcut muhakkak inceleyin. Bu konuda bir enstrüman çalmanın öneminden de bahsetmeden edemeyeceğim.  

4.Görselleştirmek :  Öğrenmemiz gereken her şeyi zihnimizde resmetme tekniği . Bunu alışkanlık haline getirdiğinizde öğrendiğiniz çoğu şeyi kalıcı kılarsınız. Pek çok hafıza şampiyonunun kullandığı bir yöntem .

5.Verimli Uyku : Bir çok araştırmanın aksine kendi öznel düşüncemi dile getiriyorum . Her bünyenin uyku ihtiyacı farklılık gösterir . Sırf uzmanlar vücudumuzun en fazla sekiz uykuya ihtiyaç duyduğu  görüşü için kendimizi sekiz saate şartlamak bütün günü çöp etmek anlamına geliyor benim için . Karar sizin .   

6.Beden Egzersizleri : Ah spor yapmak nelere kadirsin her şeyde olduğu gibi burada da karşıma çıktın. Düzenli yapılan spor salgıladığı hormonlar ve hızlı kan pompalayan kalbe etki ettiği için beyne daha çok oksijen gitmesini sağlıyor .  

Sizlerin hafızanızı canlı tutmak için uyguladığı yöntemler neler ? Daha sağlıklı bir zihin ve beden uyumu için bir yerden başlamak gerek . Beden ve ruh sağlığında unutmayın ki hepsi bir bütün.

Gözde ŞENGÖREN / okuyeterki 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM