Türkiye Geneli Hava Durumu
  • Facebook
  • Twitter
  • 9 Ekim 2020
  • 0
  • 204
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Türkiye Geneli Hava Durumu

Türkiye geneli hava durumu Başlangıç Periyodu: 09.10.2020-18:00 Bitiş Periyodu: 10.10.2020-18:00 bol yağışlı günler bizi bekliyor. METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Balıkesir, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök […]

Türkiye geneli hava durumu Başlangıç Periyodu: 09.10.2020-18:00 Bitiş Periyodu: 10.10.2020-18:00 bol yağışlı günler bizi bekliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Balıkesir, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cuma)akşam ilk saatlerde Marmara’nın doğusunda (Kocaeli, Yalova, Sakarya) yerel olmak üzere kuvvetli (10-20 kg/m2)olacağı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün (Cuma) akşam ilk saatlerde Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya) yerel olarak kuvvetli (10-20 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Türkiye Geneli Hava Durumu

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün Cuma) akşam ilk saatlerde Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya) yerel kuvvetli (10-20 kg/m2) olması beklenmektedir.

BURSA 12°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 15°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 10°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 17°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cuma) akşam ilk saatlerde yerel kuvvetli (10-20 kg/m2) olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, bugün (Cuma) akşam saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bugün (Cuma) gece ve yarın (Cumartesi)sabah saatlerinde İç Ege’de yer yer pus hadisesi bekleniyor.

İZMİR 16°C, 24°C

Parçalı az bulutlu,

KÜTAHYA 8°C, 22°C

Parçalı bulutlu, yer yer puslu,

MANİSA 13°C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu,

MUĞLA 10°C, 26°C

Parçalı az bulutlu,

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu bugün (Cuma) akşam ilk saatlerde Isparta çevrelerinin yerel olmak üzere gök gürültülüs sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 21°C, 36°C

Az bulutlu

ANTALYA 21°C, 27°C

Parçalı az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu

HATAY 19°C, 32°C

Parçalı az bulutlu,

ISPARTA 12°C, 24°C

Parçalı çok bulutlu, bugün (Cuma) akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeybatı kesimleri yer yer çok bulutlu, Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Cumartesi)sabah saatlerinde bölgenin batısında yer yer pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA 12°C, 22°C

Parçalı çok bulutlu, yerel olmak aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,

ESKİŞEHİR 12°C, 22°C

Parçalı çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,

KONYA 13°C, 28°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

SİVAS 8°C, 27°C

Parçalı az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 10°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 14°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu,aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 11°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu,aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 17°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu,aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, Samsun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 12°C, 32°C

Parçalı çok bulutlu

RİZE 16°C, 27°C

Az bulutlu ve açık

SAMSUN 17°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Samsun çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 17°C, 25°C

Parçalı az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 2°C, 21°C

Az bulutlu açık

KARS 0°C, 19°C

Az bulutlu açık

MALATYA 8°C, 28°C

Az bulutlu açık

VAN 4°C, 21°C

Az bulutlu açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 11°C, 30°C

Az bulutlu açık

GAZİANTEP 14°C, 29°C

Az bulutlu açık

SİİRT 16°C, 29°C

Az bulutlu açık

ŞANLIURFA 17°C, 32°C

Az bulutlu açık

DENİZLERDE HAVA

Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu Karadeniz’in açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Batı Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde kadar doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde doğusu 6 (50 km/sa); Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, gece saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yer yer 6 (50 km/sa), doğusunun açıkları 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, açıklarında yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, akşam ve gece saatlerinde batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı az bulutlu; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneyi kuzeybatıdan, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) güneyi yer yer 6 (50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m, güneyi yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık; Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Doğu Akdeniz’in doğusu yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m, Görüş: İyi.

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü / Türkiye Geneli Hava Durumu

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM