Bir Gökdelen İnşa Edelim
  • Facebook
  • Twitter
  • 27 Haziran 2020
  • 1
  • 206
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Bir Gökdelen İnşa Edelim

Anlamsızlaşan hayat içinde, debelendiğimizi fark etmeyerek geçirdiğimiz bir ömre sahip olmamak adına uyanışa geçiyoruzdur belki de … Kim bilir?    Kim olduğumuz, nelerden hoşlandığımız, nereye varmak için koştuğumuz her salise değişebilen hayati meselelerimizdir malum. Peki esas kişilik ve doğumdan gelen karakter benliğimizin gerçekten kim olduğu bilincine ortalama hangi evrede ulaşabildiğimiz bir kesit var mıdır? Hiç düşündünüz […]

Anlamsızlaşan hayat içinde, debelendiğimizi fark etmeyerek geçirdiğimiz bir ömre sahip olmamak adına uyanışa geçiyoruzdur belki de … Kim bilir?

   Kim olduğumuz, nelerden hoşlandığımız, nereye varmak için koştuğumuz her salise değişebilen hayati meselelerimizdir malum. Peki esas kişilik ve doğumdan gelen karakter benliğimizin gerçekten kim olduğu bilincine ortalama hangi evrede ulaşabildiğimiz bir kesit var mıdır? Hiç düşündünüz mü; doğarken içine düştüğümüz bir yapıdan, kendi temelini attığımız ve başrollerini üstlendiğimiz yapıya geçiş kesitlerini? O geçişler ve kesitler Karakter harcımızın yoğrulmasında ne denli etkili birer can/suları olacaklardır. Seçimlerimizin doğruları yahut yanlışlarıyla devrilecekler. Belki de büyük bir gökdelen halinde seyir edilecekler… Fakat nihayetinde kendi inşamız olacaklar.

   Demem o ki içinde bulunduğumuz durum nasıl olursa olsun, kendi temel taşlarını oluşturduğumuz bir yapıda; ortama yahut benzer durumlara aldırış etmeden kendi gökdelenimizin seyri için sıvamalı kolları. Biraz elimizi taşın gerekse kayanın altına koymalı. Kendimce inandığım bir yol ışığım var benim.

  ‘ Hayatını oluşturan yapı taşları çok büyük oldukları için, inşası da bir o kadar büyük / zorlu/ yorucu olmalıdır.’

 Olmalıdır ki ; istek aynı orantıda büyüsün, çaba büyük, etkisi yorucu oldukça,

Ulaştıktan sonrası kıymetli olur. Kıymetli olanın kadri bir ömür boyu bilinir. 

   Toyluktaki temellere ve sağlamlığa bakmadan, hayatını inşa etme heyecanıyla yaşanılan o hislerin zamanla yerini daha sağlam hislere ve göklere uzanan sağlam yapıya döndüğünü gören her vizyon olgunluğundaki gözler elbette his ve duygunun arasındaki farkı bilen kimselerdir. 

    Şimdi ne konuştuk neyin önemini vurguladık dersek;

     Gelin temeli sağlam bir gökdelen inşa edelim, göklere yükselsin hayallerimiz nihayetinde… Zor olsun, yorsun hatta… Arkamıza dönüp baktığımızda güneşi görüyorsak o zorluğa değmez mi sizce de?

Bir başka yapı taşları için koşturmaktansa, gökyüzümüz için zahmete değmez miyiz hele de bu süre biçilen ömrümüzde? 

ZG.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Bu hafta aynı düşüncelerle çıkmışız yola sevgili kalemdaşım, aklın yolu birdir ne de olsa. Söylediğin gibi yeniden inşa etmek çaba ve emek gerektiren bir konu ama onun konforunda yaşamak bütün uğraşlara değer. Uyanış başladığında, kendi malzemelerimizi özenle seçtiğimiz, temellerini sağlam attığımız bir yapı inşa etmiş olacağız. Bu da eskiyi yıkıp yenisini inşa etmekle olacak. Kendi içimizde dönüşümle mümkün sanırım.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM