Bu Eski Ev Eşyaları Ne İçin Kullanılıyor?
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • 16 Şubat 2020
  • 3
  • 239
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    5 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Bu Eski Ev Eşyaları Ne İçin Kullanılıyor?

Hayretle inceleyeceğiniz eşyalar…”Eski Ev Eşyaları” Ne İçin Kullanıldığını Tahmin Et… Bakalım neler çıkacak…

Teknolojik gelişmeler o kadar hızlı gerçekleşiyor ki takip etmek neredeyse imkansızlaştı. 1990’larda birine bugün bile o saatlerden mesaj atacağını ve telefonlarında TV izleyeceğini söylediyseniz, size kafayı yemişsiniz gibi bakabilirlerdi. Ve eğer bugünün modern cihazlarından bazılarını yenileriyle karşılaştırırsanız, muhtemelen ne olduğunu bile söyleyemezdiniz. Eski cihazlar hakkında ne kadar bilginiz olduğunu öğrenmek ister misiniz? Bilginizi test etmek için okuyun ve bu eski ev eşyalarının orijinal olarak ne için kullanıldığını görün.

1-Bu makine nedir?

İpucu : Muhtemelen bunlardan birini 
okulda her gün kullanıyordunuz. Bunu taşıdığınızı düşünsenize!

Cevap : Bir hesap makinesi

2-Bu hayranlık uyandıran rustik cihaz nedir?

İpucu : O olmadan bir yaz partisi olmaz! Şekli rengi çok güzel ama acaba nedir nedir?

Cevap: Buzu kar şekline getiren bir nevi kar tıraş makinesi.

Eski Ev Eşyaları Bakalım Sırada Ne var?

3-Bu eşsiz görünümlü masa nedir?

İpucu : Son piknik gezinizde bir tane kullanmış olabilirsiniz.

Cevap : Bir gaz ocağı!

4-Bu uğursuz görünümlü kutu nedir?

İpucu : Muhtemelen mutfağınızda bunlardan var. Korku filminden bir sahne gibi

Cevap : Bir mikrodalga!

5-Bu korkunç görünümlü metal aparat nedir?

İpucu : Biraz bir işkence aleti gibi görünüyor fakat birçok erkek modern versiyonunu düzenli olarak kullanıyor. Hem de neredeyse her gün

Cevap : Saç kesme ve tıraş makineleri!

6-Bu yuvarlanan mekanizma nedir?

İpucu : Bu bir bir dikiş makinesi ya da süslü bir masa değil, ama yaklaştınız.

Cevap : Bir çamaşır makinesi!

7-Bu ahşap cihaz nedir?

İpucu : En iyi tarihçi bile bu ahşap tahta ve vida kombinasyonunun ne olduğunu anlamakta zorlanır. Askılık desen değil, tost makinesi mi hiç değil!

Cevap : Pantolon ütüsü!

8-Bu korkutucu görünümlü kafes nedir?

İpucu : Bu bir korku filminden bir şey gibi görünse de, kadınların kurtarıcısı olmuş hemen hemen her gün ellerinde erkeklerin de!


Cevap : Saç kurutma makinesi!

9-Bu korkutucu görünümlü makine nedir?

İpucu :  Kafa koparan gibi dursa da kesici bir alet yaklaştınız. Ürpertici bu ne acaba?

Cevap : Ekmek dilimleyici!

10-Tekerlekler ve zincirlerle dolu bu mekanizma nedir?

İpucu : Bu cihazın bugünkü sürümünün herhangi bir işlemi kolaylaştırdığını söylemek yeterlidir.

Cevap : Mutfak robotu!

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

3 yorum

  1. Oldukça ilginç eşyalar hele çamaşır makinesi baya ilginç geldi bana. Ama tras makinesi ile cok kez tras olmuslugum vardır ve işkence ceke ceke. Guzel bilgiler icin tsk ederim Sayın hocam. ?

  2. özellikle 5 numaradaki korkunç görünümlü aparat şahsen istemesemde kullanmak zorunda kaldığım bir aparat. küçükken köyde berber mi vardı. köyün berberi bu makinanın sahibiydi. hatta bu makinayı eline alan berberdi. dolayısıyla babam sağolsun şahsım adına bu aparatı çok aldı eline. hiç sevmezdim bu makinayı keserken saçları yoluyordu. gönülsüz gönülsüz gidip alır gelirdim makinayı sahibinden. şimdi düşünüyorum hatırasımı var acısı var. acımı tatlımı olduğunu tam kestiremediğim anımı hatırlattınız teşekkürler 🙂

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM