Masal Okuma Sitesi | Kısa Masallar
Abone Ol 

Masal Okuma Sitesi | Kısa Masallar

Çocuklara Masal Okumak Neden Önemlidir? Çocuklara neden masal anlatılır, çocukların masal okuması neden önemlidir sorusu bir hayli önemlidir. Çünkü masalın çocuğun gelişiminde önemli etkileri olduğu bilinmektedir. Hayal kurmayı öğreten en temel araçlardan biri olarak masallar, çocukların gerçek ile hayal arasındaki farkı anlayabilmesini sağlar. Bunun yanı sıra masalların büyük bir çoğunluğu çocuklara yöneliktir ve belli başlı […]

Çocuklara Masal Okumak Neden Önemlidir?

Çocuklara neden masal anlatılır, çocukların masal okuması neden önemlidir sorusu bir hayli önemlidir. Çünkü masalın çocuğun gelişiminde önemli etkileri olduğu bilinmektedir. Hayal kurmayı öğreten en temel araçlardan biri olarak masallar, çocukların gerçek ile hayal arasındaki farkı anlayabilmesini sağlar. Bunun yanı sıra masalların büyük bir çoğunluğu çocuklara yöneliktir ve belli başlı konularda öğütleri içermektedir. Bu hususların her biri düşünüldüğünde masalların önemi çok daha iyi anlaşılabilmektedir. Peki ama masalların çocuğun gelişimine etkileri nelerdir ve eğitim açısından masallar neden önemlidir?

Çocuklara Neden Masal Anlatılır?

Masallar çocuklara neden anlatılır sorusu, masalların çocukların gelişimindeki yerinin çok daha iyi anlaşılmasını sağlar. Görgü kuralları, güzel ahlak, erdemli olma gibi konuları içeren masallar, gündelik hayatı doğrudan etkiler. Bu nedenle çocuklar, masallar aracılığıyla nasıl daha mutlu ve iyi yaşarım; sorusunun cevabını öğrenebilmektedir.
Bunun yanı sıra hayal kurmak, bir çocuğun hayata bakış açısını etkiler. Hayal kurabilen çocuk, olaylara farklı pencerelerden bakma şansı elde eder. Öte yandan ne yapmak istediğini çok daha iyi bir şekilde özümseyebilir. Diğer insanlarla çok daha sağlıklı bir iletişim kurabilir. Böylelikle hayatını çok kaliteli yaşayarak kendini geliştirebilir. Bu hususların her biri, masalların çocukların eğitimi ve gelişimi açısından önemini belirlemektedir.

Masalların Çocukların Kişisel Gelişimine Etkileri

Masalların çocuk gelişiminde olumlu etkileri bulunduğu bilinen bir gerçektir. Kısa masallar çocuklara nasıl bir katkı sağlar sorusu kapsamında şu şekilde bir sıralama yapabiliriz:
• Çocuk, ailesi ve çevresiyle çok daha sağlıklı bir iletişim kurar.
• Hayal kurmayı öğrenir ve yaratıcı bir bakış kazanır.
• Kelime dağarcıkları genişleyerek kendini çok daha iyi bir şekilde anlatma şansı elde eder.
• Kitap okuma alışkanlığı kazanarak kitap okumanın önemini kavrar.

Masalların Eğitim Açısından Önemi

Masallar, çocukların eğitiminde de önemli bir yere sahiptir. Öncelikle masallar, çocukların zihinsel gelişimine olumlu etkide bulunur. Çocuklar, masaldan iyi ve kötü kavramlarını öğrenir. Bunun yanı sıra doğru ve yanlışı da ayırt etme şansı elde eder. Her bir husus, masalların önemi hakkında detaylı bilgi edinilmesini sağlamaktadır.
Her bir masal, adeta çocukların hayal dünyasına açılan bir kapıdır. Bu nedenle çocuklara belirli bir düzen içerisinde masal okunması ve masalla ilgili yorumlama yapılması çok önemlidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM