Sır: Hayal Etmekten Korkma
  • Facebook
  • Twitter
  • 19 Ocak 2021
  • 0
  • 296
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Sır: Hayal Etmekten Korkma

Arkadaşlar merhaba birazdan sizlere beni çok heyecanlandıran bir yapımdan bahsedeceğim . Sır: Hayal Etmekten Korkma  , orijinal adıyla “ The Secret: Dar to Dream “  .        Kitaptan uyarlanan bu yapım Rhonda Byrine kalemine ait. Rhonda Byrine ,  adını çok duymamama rağmen “ The Secret “ kitabı ile çekim yasasını ilk kez duyduğum ve merakla okuduğum bir yazar. 2006 yılında çıkarttığı ilk kitabıyla da pek çok üne kazanmış ve sonrasında da serinin devamı gelmiş . Okuduklarımı zirvede bırakmış […]

Arkadaşlar merhaba birazdan sizlere beni çok heyecanlandıran bir yapımdan bahsedeceğim . Sır: Hayal Etmekten Korkma  , orijinal adıyla “ The Secret: Dar to Dream “  .       

Kitaptan uyarlanan bu yapım Rhonda Byrine kalemine ait. Rhonda Byrine ,  adını çok duymamama rağmen “ The Secret “ kitabı ile çekim yasasını ilk kez duyduğum ve merakla okuduğum bir yazar. 2006 yılında çıkarttığı ilk kitabıyla da pek çok üne kazanmış ve sonrasında da serinin devamı gelmiş . Okuduklarımı zirvede bırakmış olacağım ki serinin devamını okumadığımı üzülerek belirtiyorum . 😊  

The Secret ‘in de film uyarlaması mevcut onu da hem kitap olarak hem de film olarak tavsiye postuma not düşmek isterim. Sır kitabında , Sır : Hayal Etmekten Korkma kitabına kıyasla  çok daha fazla teorik bilgiye yer verilmiştir. Yazarın  bu  iki kitap arasında çıkan diğer kitaplarını okumamama rağmen o kitapların da değerli kaynaklar olabileceğini düşünüyor ve çekim yasası ile yeni tanışmış olan tüm okur dostlarıma duyuyorum .  

Sır :Hayal Etmekten Korkma Filmi

Gelelim , Sır : Hayal Etmekten Korkma filmine , gerek oyunculuk gerek  kurgunun çok yerinde olması bana keyifli vakit geçirtti. Açıkçası hiç araştırmadan direk izlemeye giriştiğim bir filmdi. Hatta The Secret filmine yeni bir uyarlama çekildiğini düşündüm. Yazarın diğer kitaplarından haberdar değildim. Yani olumlu yönde beklentim dışındaydı . Ne zaman teoriye de biraz girer derken film bitti. Ancak teorik şeylerle izleyiciyi sıkmaması da bu yapımı artı öne geçirdiğini düşünüyorum .  

The Secret : Dare to dream konusu 

 

Filmin konusu ise kendi istek ve ihtiyaçlarını ötelemiş üç çocuk annesi olan Miranda’nın aslında talihsiz sayılabilecek kazayı yapmasıyla başlıyor. Miranda karakteri , kocasını kaybetmiş,  maddi zorluklar içinde ve umutsuz bir kadın iken arabasına çarptığı Bray ile yollarının kesişmesi ile makus talihi değişir. Ancak keramet Bray karakterinde mi ? Çekim yasasında mı ? Varın siz karar verin. Yazar ince ince işlemiş çekim yasasını bunu yaparken de romantik bir hikaye sunulmuş hem okuyucuya hem de izleyiciye . İmdb puanını ise biraz beklentimin altında buldum. Çünkü imdb puanı:6,3/10. Ailecek izleyebileceğiniz, içinizi ısıtacak  ve hayata dair bir şeyler de alacağınız çerezlik bir film. Daha fazla detay vermeden izleyenleri yoruma bekliyorum , sevgilerimle .  

Oyuncular ve film ile ilgili diğer teorik bilgileri öğrenmeniz için wikipedia linkini bırakıyorum.

 https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C4%B1r:_Hayal_Etmekten_Korkma 

Ve tabi fragmansız film yorumu düşünülemez .

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM