Yılbaşı Geyikleri
  • Facebook
  • Twitter
  • 31 Aralık 2023
  • 0
  • 261
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Yılbaşı Geyikleri

Bugün yılın son günü… Hemen hemen her yıl, hemen hemen her köşe yazarı üç aşağı beş yukarı 31 Aralık tarihinde aynı şeyleri yazar. Siz de bugün sadece köşe yazarlarından değil çevrenizdeki birçok insandan aynı şeyleri duyacaksınız ve belki siz de aynı şeyleri söyleyeceksiniz. Bazıları ‘Yeni yıl size şunu getirsin bunu getirsin’ gibi dilekler söyleyecek. Bazıları […]

Bugün yılın son günü…

Hemen hemen her yıl, hemen hemen her köşe yazarı üç aşağı beş yukarı 31 Aralık tarihinde aynı şeyleri yazar.

Siz de bugün sadece köşe yazarlarından değil çevrenizdeki birçok insandan aynı şeyleri duyacaksınız ve belki siz de aynı şeyleri söyleyeceksiniz.

Bazıları ‘Yeni yıl size şunu getirsin bunu getirsin’ gibi dilekler söyleyecek. Bazıları yılbaşı kutlamak günah diyecek.

Bazıları Noel’le yılbaşını karıştırıp Noel Baba’lı eğlenceleri gizlice düzenleyecek ya da o eğlencelere gizlice katılacak. Bazıları yine Noel’le yılbaşını karıştırıp yılbaşının Hristiyan adeti olduğunu söyleyecek. Önceki yıllarda bazıları barları, gece kulüplerini doldurur. Bazıları da Mekke’nin Fethi etkinliklerine katılırdı.

Ama ülkenin kahir ekseriyeti tıpkı geçen yıl olduğu gibi, ondan önceki yıllarda olduğu gibi televizyonun karşısına geçip o kanaldan bu kanala zaplayacak. Eğlence programlarını izleyecek, kuruyemiş tüketip meyve yiyecek ve PTT (Pijama, Terlik, Televizyon) esprisi yapacak.

Dolayısıyla herkesin kestiği ahkam kendine kalacak.

Siz kimseye kulak asmayın

Ama unutmayın;

Yeni yıl size sağlık getirmez. Sağlık istiyorsanız kendinize dikkat edeceksiniz. Fabrikasyon gıdalardan uzak duracaksınız. Spor yapacaksınız.

Yeni yıl size mutluluk getirmez. Mutluluk istiyorsanız saçma sapan hırslarınız yüzünden çevrenizdekileri kırmayacaksınız. Her insanın hata yapabileceğini düşünüp hoşgörülü olacaksınız. Sevdiğiniz insanlarla daha çok zaman geçirecek onlara daha çok ilgi göstereceksiniz. Hayatın sürekli güllük gülistanlık olamayacağına, kimsenin hayatının sıkıntısız olmadığına inanıp, birçok kişinin sizden daha büyük sorunlarla boğuştuğunu unutmayacaksınız.

Yeni yıl size huzur getirmez. Huzur istiyorsanız herşeyi kafanıza takmayacaksınız. Gerginlik yaratacak davranışlardan ve gerginlik yaratan kişilerden uzak duracaksınız. Problemlere değil çözümlere odaklanacaksınız.

Yeni yıl size keyif getirmez. Keyif istiyorsanız sevdiğiniz şeylere daha çok zaman ayıracaksınız. Hobiler edineceksiniz. Çevrenize daha çok gülümseyecek, daha az somurtacaksınız. Daha çok müzik dinleyecek, sanatla daha çok ilgileneceksiniz.

Yeni yıl size başarı getirmez. Başarı istiyorsanız daha akıllıca çalışacaksınız. Zekanızı geliştirmenin yollarını arayacak ve zekanızı doğru kullanacaksınız. Hırsınızı aklınızın önüne geçirmeyip, planlı ve programlı hareket edeceksiniz.

Yeni yıl size barış getirmez. Barış istiyorsanız insanlar arasında ayırım yapmayacaksınız. Şiddet doğuracak söylemlerden kaçınacak, şiddetin her türlüsüne karşı çıkacaksınız. Kişileri renklerine, etnik kökenlerine, düşüncelerine göre değerlendirmeyecek, doğruları kimden gelirse gelsin doğru olarak kabul edecek, yanlışları da kimden gelirse gelsin reddedeceksiniz.

Bugün güneş nasıl doğduysa yarın da aynı doğacak, aynı batacak

Bugün çevrenizde kim varsa yarın da onlar olacak.

Bugün kimi seviyorsanız, neyi seviyorsanız yarın da onu seveceksiniz.

Bugün kimden nefret ediyorsanız yarın da ondan nefret edeceksiniz.

Dolayısıyla sizin dışınızdaki hemen hemen hiçbir koşul, hemen hemen hiçbir kişi değişmeyecek.

Eğer geçen yıl yaşadığınız hayattan farklı bir hayat yaşamak istiyorsanız önce siz değişeceksiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM