Elon Musk Neler Öneriyor?
  • Facebook
  • Twitter
  • 23 Kasım 2020
  • 0
  • 207
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Elon Musk Neler Öneriyor?

Geleceği belirleyen adam olarak tanınan ve gerçek hayatın Tony Stark’ı (İron Man) olarak bilinen Elon Musk… Elon Musk Neler Öneriyor ? İşte cevabı… Elon Musk Sözleri Doğru uyku miktarını hesaplamaya çalışmışlığım var. Belli bir uyku eşiğinin altına düşebileceğimi, saatlerce uyanık kalsam dahi buna dayanabileceğimi ama zihinsel açıdan yorulacağım için daha az üretken olacağımı fark ettim. […]

Geleceği belirleyen adam olarak tanınan ve gerçek hayatın Tony Stark’ı (İron Man) olarak bilinen Elon Musk… Elon Musk Neler Öneriyor ? İşte cevabı…

Elon Musk Sözleri

Doğru uyku miktarını hesaplamaya çalışmışlığım var. Belli bir uyku eşiğinin altına düşebileceğimi, saatlerce uyanık kalsam dahi buna dayanabileceğimi ama zihinsel açıdan yorulacağım için daha az üretken olacağımı fark ettim. Dolayısıyla benim için doğru sayının gece başına ortalama 6-6,5 saat civan olduğunu keşfettim.
— CHM Revolutionaries, 22 Ocak 2013

Yaşlandıkça sorumluluklarınız artar. Bir aile kurduğunuzda, sadece kendiniz için değil aileniz için de risk almaya başlarsınız. İşe yaramama olasılığı olan şeyler yapmanız çok zorlaşır. Bu sorumlulukları üstlenmeden risk almanın tam zamanıdır. Şimdi risk almanız konusunda sizi destekliyorum, cesur olun. Pişman olmazsınız.
— Güney California Üniversitesi diploma töreni konuşması, 16 Mayıs 2014

Çocuklanma her zaman vakit ayırmaya çalışıyorum çünkü onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Çocuklar gerçekten müthiştir. Zamanın yüzde doksan dokuzunda sizi mutlu ederler. Çocukların beni hayatımdaki her şeyden daha çok mutlu ettiğini söyleyebilirim. Çoğu zaman çocuklar kendi dünyalarındadır. Babalarıyla saatlerce sohbet etmek istemezler. Bu yüzden ben de onlarla aynı odada durur, e-postalanma bakıp bazı işlerimi hallederim, onlar da canlan istedikleri zaman ara sıra benimle konuşurlar.
— Code Konferansı, 1 Haziran 2016

Eğer bir şey yeterince önemliyse, onun için gayret göstermelisiniz. Olası sonuç başarısızlık olsa bile.
— 60 Minutes, 30 Mart 2014

GELECEĞİ İNŞA EDEN ADAM

Bir şeyi yapması için insanları ikna etmeye çalışıyorsanız, şöyle demeniz gerek: “Bu nasıl karşılanır? Ne tür bir mesaj vermeye çalışıyoruz? İnsanlar nasıl karşılık verecek? Eğer ben o grubun bir üyesi olsaydım nasıl tepki verirdim?” Eğer insanların fikirlerini değiştirmeye ya da onlar bir konuda gaza getirmeye çalışıyorsanız, o zaman şöyle düşünmelisiniz: “Verdiği mesaj nedir? Onlar gerçekten heyecanlandırabilecek olan şey nedir?”
— STVP Future Fest, 7 Ekim 2015

Bana kalırsa önemli olan, insanların gelecekte hakkımda ne düşündüğü değil neler yaptığımdır. Ben ölüp gideceğim. Peki yaptığım şeyler fayda sağlamış olacak mı?
— GQ, 12 Aralık 2015

Başarılı bir iş kurmak için ne yapmanız gerektiğini okulda da, okul dışında da öğrenebilirsiniz. Okullar teorik olarak bu süreci hızlandırmaya katkı sağlayabilir ki çoğu zaman sağladıklarını düşünüyorum. Okul etkili bir öğrenme süreci sağlayabilir size, hatta tecrübeyle öğrenilen derslerden bile daha etkili bir öğrenme yolu olabilir. Doktora eğitimini tamamlamış girişimciler olduğu kadar, lise mezunu olmayan başarılı girişimci örnekleri de vardır. Mühim mesele, okullarda ya da kendi tecrübelerinizle olsun, bilmeniz gereken ne varsa öğrenmeye kendinizi adamanızdır.
— Stanford Üniversitesi’nde bir konferans,
8 Ekim 2003

Herkesin sıkı bir disiplin altında İngilizce, Matematik, Fen dersi alması ve seri üretim halindeymiş gibi beşinci aşamadan aktıncıya, oradan yedinciye geçiş yapınası beklenemez. İnsanlar seri üretim bandındaki nesneler değillerdir. Bu saçma bir görüştür. İnsanlar farklı şeylerle ilgilenir ve farklı şeyler öğrenirler, öğrenme hızları da birbirlerinden farklıdır. Müfredattan bağımsız olmak isteyebilirsiniz. İnsanların ilgi duydukları alanlarda hızla bilgi edinmelerine imkân sağlayın.
— SXSW Konferansı, 9 Mart 2013

Olayların gerçekliği üzerine çok kafa yoruyorum ve gerçekliklerini kavramaya çalışıyorum. Bence bu önemli. Eğer bir çözüme ulaşacaksanız, gerçeklik kesinlikle çok önemli.
— AutoBild.tv, 6 Kasım 2014

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM