Doğadan Gelen İlham Bohem Tarzı
  • Facebook
  • Twitter
  • 28 Kasım 2020
  • 0
  • 230
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Doğadan Gelen İlham Bohem Tarzı

Özgür ruhu evine yansıtmaya  var mısın? Bohem Tarzı Bohem tarzı Fransa’dan gelen bir akımdır. Göçebe hayat yaşayan, özgür, salaş, gezgin ve doğal bir ruha sahiptir. Boho tarzı, hem göz kamaştırıcı hem de doğal olan sıra dışı bir görünümde geleneksel olmayan yaşamı temsil eder. Daha önce hippi şıklığı olarak bilinen, 1990’lardan beri mobilyacılık sektöründe de sıklıkla […]

Özgür ruhu evine yansıtmaya  var mısın?

Bohem Tarzı

Bohem tarzı Fransa’dan gelen bir akımdır. Göçebe hayat yaşayan, özgür, salaş, gezgin ve doğal bir ruha sahiptir.

Boho tarzı, hem göz kamaştırıcı hem de doğal olan sıra dışı bir görünümde geleneksel olmayan yaşamı temsil eder. Daha önce hippi şıklığı olarak bilinen, 1990’lardan beri mobilyacılık sektöründe de sıklıkla gördüğümüz bir stildir. Boho yaşam tarzının arkasında neler olduğunu ve bunu nasıl ustaca uygulayabileceğinizi burada anlatmaya çalışacağım.

Boho chic’ı bu kadar özel yapan Boho terimi “bohemian” veya “boheme” anlamına gelir ve aslında entelektüel sınıfın Kapitalizme olan isyanı simgeler. 19. yüzyılda gerçekleşen ve hareketin ortasında bohemi oluşturan sanatçılar, filozoflar ve şairler vardı. Amaç, yaşam tarzını neşeli, salaş ve özgür şekilde yaşamaktı. Kırsal bölgelerde ki evler, sanatçı stüdyo evleri, atölyeler  mobilya döşerken keskin göz alıcı mobilyalar ve aşırı renkli bir karışım tam olarak Bohemianların dilini konuşuyordu.

Bohemian Çingeneleri rengarenk arabalarıyla ülke çapında seyahat eder ve birçok elit konservatif kesime rahatsız etmekten büyük haz alırlardı. Bu, “alışılmadık” ve aynı zamanda “Bohem” anlamına gelen Bohemian adını açıklar. 60’ların ve 70’lerin hippileri, boho stilini ele geçirdi, çünkü bu tüm geleneklerden çok uzak olan özgür bir yaşam tarzı tam olarak onların yaşam stiline benziyordu. Bu nedenle rahatı seven ve farklı olmayı seven özgür bir ruhsanız, boho chic sizin için doğru bir seçim olabilir.

Boho tarzı dekorasyonda aslında tamamen kullanılan aksesuarlardan ibarettir..

Bohem Tarzı

Boho stilinde en önemli nokta rahat olması, renkli ev tekstilleri ve yabancı kültürlerin etkisi de bir parçası olabilir. Yumuşak yastıklar, saçaklı halılar ve rengarenk rahat battaniyeler mutlak bir zorunluluktur. Örneğin, oriyantal desenli bir İran halısı, çok popüler ve boho dekorasyonuna gerçekten uyuyor. Evin içinde sallanan bir makramee hamak…  Genel olarak, folkloristik desenler ve etnik desenler tıpkı patchwork veya batikten yapılmış ev tekstili gibi, basitçe “bohem gibi”. Tercih edilen ana renkler, kahverengi, bej, zeytin veya trabzon hurması gibi toprak tonlarıdır; bunlar daha sonra mor, bordo kırmızısı, ayçiçeği sarısı veya turkuaz mavisi gibi neşeli renklerle desteklenir. Her şey çok rengarenk görünse bile: boho stili uyumlu bir genel resim istiyor. Bu nedenle, dekorasyon fikirlerinizin renklerini seçerken dikkatli olmanız ve bir alanda en fazla dört kontrast rengi karıştırmanız gerekir.

Aksesuarlarla dekorasyon yaparken, bazılarının belirli bir anlamı olduğu söylenen birçok hayvan temsili vardır. Örneğin, fil pozitif enerjiyi ve sadakati sembolize eder – veya özgürlük epitomunu kuşlar. Ahşap figürler veya pelüş hayvanlar bir dekorasyon fikri olabilir. Not: El sanatları ve DIY, boho chic ile tamamen popülerdir. Doğal tekstil, ahşap, kadife, deri ve rattan veya sepet gibi doğal malzemeler genellikle kullanılır.

Bohem Tarzı

Bohem tarzında mobilya seçerken oldukça bağımsızsınız, çünkü stil karışımlarına izin verilir ve hatta istenir. Retro veya vintage stili mobilyalar ideal seçimlerdir. Bununla birlikte, boho yaşam tarzı eklektiktir (yani bir çok parçayı biraraya getirmek) gibi, aksine büyük parçalardan ziyade, bu da size daha fazla özgürlük sunar.

Mesela yatak odası için, yatak başlığı olarak Makramee duvar süsü asabilirsiniz, güzel süslemelerle boyadığınız ve süslediğiniz bit pazarından bir çekmece sandığı olabilir. Oturma odasındaki büyük bir divan, rengarenk kırlentler, patchwork battaniye ile tam bir Bohemianlar yaşam tarzını sunar.

Rattan kanepe de popüler bir mobilya parçasıdır. Sepet avize şapkaları, vazolarda pampas kurtulmuş çiçekler… Renkli olmasın diyorsanız, jüt ipliğinden kilimler. “Hayat eve sığar” günlerimizde aslında birçok şeyi evimizde kendimiz bile yapabiliriz.

Mesela balkonumuzu veya terasımızı boho stilinde dekore edebiliriz. Euro-paletlerle bir divan, üstüne minderler, dolu dolu kırlentler. Makrame hamaklar, duvar süsleri, büyük kavanozlardan fenerler, kavanozlara Makrame ipliğinden etekler örebilirisiniz. Bir taburenin üstüne sini tepsiniz bile küçük bir orta sehpa görevini fazlasıyla görür.

Yıldız ZEYBEK / stylemaks

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM