3 Metrekare Yatak Odası Nasıl Döşenir?
Abone Ol 

3 Metrekare Yatak Odası Nasıl Döşenir?

Büyük ailelerden çekirdek aileye geçiş ile birlikte küçülen evler, modern zamanlarda metropol yaşamına ayak uydurabilmek adına daha da küçüldü. Genç insanlar artık 1+1 veya 1+0 olarak tabir edilen stüdyo dairelerde yaşamaya başladılar.  Böyle olunca odalar da küçüldü. İnsanlar, küçük odaları en işlevsel nasıl kullanabilirler bunu planlamaya başladılar.  Küçük bir dairede yaşıyorsanız ve yatak odanız da […]

Büyük ailelerden çekirdek aileye geçiş ile birlikte küçülen evler, modern zamanlarda metropol yaşamına ayak uydurabilmek adına daha da küçüldü. Genç insanlar artık 1+1 veya 1+0 olarak tabir edilen stüdyo dairelerde yaşamaya başladılar. 

Böyle olunca odalar da küçüldü. İnsanlar, küçük odaları en işlevsel nasıl kullanabilirler bunu planlamaya başladılar. 

Küçük bir dairede yaşıyorsanız ve yatak odanız da küçük ise en fonksiyonel şekilde dekore etmeniz kullanım bakımından çok avantaj sağlayacaktır. 

Küçük Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri 

yatak-odasi-fikirleri



Öncelikle, yatak odasının şekline göre duvar/mobilya renginin belirlenmesi ve yerleştirilmesine yönelik planlama ile dekorasyon işine başlanabilir. 

Ayrıca yatak odasının kim için düzenlendiği de seçilecek renk ve mobilya, aksesuar dizaynı açısından önemlidir. Çünkü evli bir çift için hazırlanacak oda ile bireysel bir oda ve/veya kadın ve erkek için düzenlenecek oda birbirinden farklı olacaktır. 

Tek Kişi İçin Yatak Odası Dekorasyonu 

Mobilya Seçimi 

yatak-odasi-dekorasyon


 Küçük odalar için mobilya seçimi çok önemlidir. Klasik mobilyalar ile küçük odaları dekore etmek doğru sonucu vermeyecektir. Kullanım alanını çok daraltacağından yatak odasını rahat bir ortam olmaktan çok uzaklaştıracaktır. 

Bu nedenle klasik-masif mobilyalar yerine çok daha kullanışlı olan kompakt mobilyaların seçimi küçük yatak odaları için kurtarıcıdır.  

Örneğin açılır kapanır, duvara monte edilen bir yatak kullanmak, yatmadığınız zamanlarda odada kullanabileceğiniz bir alana sahip olmanızı sağlar. 

Öte yandan çekmeceli, gerektiğinde açılabilir bir yatak depolama alanı olarak da kullanılabileceğinden küçük yatak odaları için idealdir. 

Komodin kullanmak küçük odalar için kullanışlı olmayacaktır. Bu nedenle duvarlara monte edebileceğiniz raflar, eğer duvarlarınız uygun ise niş kullanımı çok daha işlevsel olacaktır. Böylece kitaplarınızı, aksesuarlarınızı bu niş ya da raflara dizebilirsiniz. 

Odada televizyon kullanımına ihtiyaç duyuyorsanız yine duvara asılacak şekilde kullanmanız daha işlevsel olacaktır. 

Eğer odada tuvalet masası ya da çalışma masası kullanımına ihtiyaç duyuyorsanız yine duvara monte edeceğiniz ve kullanılmadığında kapatabileceğiniz masalar küçük odalar için kurtarıcı olacaktır.  

Yeni nesil mobilyalarda duvara monte edilen ve gerektiğinde yatak gerektiğinde ise çalışma masası olarak kullanabileceğiniz, kullanılmadığı zamanlarda da kapatıp boş alan elde edebileceğiniz seçenekler mevcuttur. 

Seçeceğiniz gardırop çok eşya alabilecek şekilde ve aynı zamanda aradığınız eşyayı kısa sürede bulabileceğiniz şekilde iç dizayna sahip olmalıdır.  

Öte yandan odada daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız daha büyük bir gardırop kullanıp yatağınızı da gardırop üzerinde olacak şekilde dizayn ettirebilirsiniz. Böylece oldukça kompakt bir yatak odası kullanımına sahip olursunuz. 

Yatak Odası Renk Seçimi 

kucuk-yatak-odasi



Küçük yatak odaları için en ideal renkler açık pastel tonlardır. Ayrıca her ne kadar soğuk bir renk olarak algılansa da gri tonların yatak odasında kullanımı, gevşemeye, stresten arınmaya, iyi şekilde dinlenmeye yardımcı olacaktır. Bu nedenle yumuşak gri tonlar da yatak odasında tercih edilebilecektir. Gri tonlarını beyaz, açık mavi tonları ile de kombin ederek kullanabilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM