2022’nin Dekorasyon Trendleri
  • Facebook
  • Twitter
  • 20 Şubat 2022
  • 0
  • 280
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 3,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

2022’nin Dekorasyon Trendleri

Yıldız Zeybek @stylemaks 2021 geride bıraktık ve 2022’in trendleri belirlendi gibi. Gerçek şu ki: Dünya büyük değişikliklerin ortasında, temel bir değişim yakın. Yeni yaşam biçimleri zaten gelişiyor ve gelecekte yaşam artık bildiğimiz gibi olmayacak. Tüm bu akımlar, ruh sağlığı ve iklim koruması gibi önemli güncel konularla yakından bağlantılıdır ve böylece 2022 için yaşam trendleri, yeni […]

Yıldız Zeybek @stylemaks

2021 geride bıraktık ve 2022’in trendleri belirlendi gibi. Gerçek şu ki: Dünya büyük değişikliklerin ortasında, temel bir değişim yakın. Yeni yaşam biçimleri zaten gelişiyor ve gelecekte yaşam artık bildiğimiz gibi olmayacak. Tüm bu akımlar, ruh sağlığı ve iklim koruması gibi önemli güncel konularla yakından bağlantılıdır ve böylece 2022 için yaşam trendleri, yeni ürünler veya renkler gibi maddi şeylere daha az, hem fiziksel hem de zihinsel düzeyde rahatlığa daha fazla odaklanıyor.

Daha fazla sürdürülebilirlik 2022 için yaşayan bir trend olmaktan çok daha fazlası. Konu, tüm dünyada vazgeçilmez hale geldi ve tasarımcılar sayısız yenilikler geliştirmek üzereler. Belirleyici faktör açıkça doğru malzemelerin seçimidir. Bunlar en iyi ihtimalle doğal malzemelerden yapılır ve bu nedenle yenilenebilir veya plastik ve metal söz konusu olduğunda geri dönüştürülebilir.

Şeffaflık da giderek daha önemli bir rol oynuyor ve bu nedenle ilgili sertifikalar büyük önem taşıyor. Vintage ürünler yıllardır genç nesiller arasında çok popüler olmuştur. Ancak daha fazla sürdürülebilirlik bilincinin artması, ikinci el dükkanlardan veya ev tasfiyelerinden gelen ürünlere olan talebin gelecekte daha da artacağı anlamına geliyor. Sürdürülebilir tüketim ve kendin yap sürecini kullanarak her şeye yeni bir hayat vermek 2022’de odak noktası olmaya devam edecek.

JAPANDİ DESİGN

Bu trend, İskandinav ve Japon mobilya stillerinin bir karışımıdır. Bu tarz Doğu’nun Kuzey ile buluştuğu yer.

Japandi tarzı nasıl bir şey peki? Doğu’nun azaltılmış estetiği, İskandinav kuzeyinin serin ve temiz görünümüyle buluşuyor. Sonuç, eve rahatlık getiren ve hala süper modern olan tamamen yeni bir görünüm.

Minimalist vurgulara sahip bej ve krem renkli bir taban ile rahat bir ortam yaratıyoruz. Ahşap ve diğer doğal malzemeler de Japandi trendine mükemmel bir şekilde entegre edilebilir.

KADİFE

Kadife trendi koruyor. Kadife 90’larda zaten çok modaydı. Ancak bundan sonra, birkaç yıl boyunca modası geçti ve hatta bir süre için kötü ve hatta ucuz olarak kabul edilmişti. Şimdi aslında bu lüks kumaş gümbür gümbüt geri dönüyor. 

Kadife döşemeler, battaniye veya dekoratif kırlentler şeklinde her evde dekore edilebilir. Kadifeden yapılmış tüm mobilyalar aynı zamanda gerçek bir göz alıcıdır ve bir parçası bile evinizi patlatabilir. 

GEOMETRİK

2022’de geometrik şekiller trend oluyor 

Bu yıl karışıklığa bir son verdik ve net çizgilere odaklandık. Geometrik desenler anladığım kadarıyla, düzenli ve temiz bir ambiyansa yaratıyormuş. İster minderler veya duvar resimleri üzerindeki baskı olarak iki boyutlu bir varyant, isterse bir mobilya parçası şeklinde üç boyutlu olsun. Geometrik şekiller bu sene çok moda. 

ÇİÇEKLER

Çiçekli detaylar yaşam trendlerinin bir parçası Bu yıl da eğlenceli olacak! Bahara uygun olarak, her renk ve şekildeki çiçeklerin evimize girmesine izin verilir. Masa örtüleri, minderler veya duvar kağıtları üzerindeki çiçek vurguları, evimizi hemen güzelleştirir. Çiçek buketleri de olmazsa olmazlardandır. Evinize yeni bir görünüm veriyorlar ve sizi iyi bir ruh haline sokuyorlar. Çiçek detaylarının en güzel yanı, iç mekanda hiçbir şeyi değiştirmeden evinize renk getirebilmenizdir. Küçük dekoratif öğelerle bile büyük bir etki elde edebilirsiniz.

HELENİSTİK

2022’nin bir başka trendi Helenistik tarzı. Bu iç mekan trendi bizi bu yıl iç mekanlarımız için büyük bir ilham kaynağı olan antik Yunanistan’a götürüyor. Yani bu yıl yine biraz retro olabilir! Örneğin, resimler veya duvar kağıtları üzerindeki tanrı motifleri, küçük heykeller veya antik Yunan esintileri taşıyan vazolar çok moda. Aynısı burada da geçerli: Elbette bu trende katılmak için tüm mobilya parçalarını değiştirmeniz gerekmiyor. Helenistik tarzı vazolar, sütunlar, büstler veya şamdanlar gibi küçük dekoratif öğelerle iç mekanınızda bu akımı yansıtabilirsiniz.


Yıldız Zeybek @stylemaks

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM