Arkadaşlar merhaba… Yine yeniden aklıma gelen herhangi bir konuda yazmak istedim . Mart ayından beri yaşadığımız bu pandemi sürecinden hiç birimiz etkilenmedik desem doğru olmaz. Bu sürecin bendeki yansıması üzerine sizlere “ düşünür olduk“ diyerek pek çok şey hakkında yazıyorum.
Pandemi sürecinde uzun süredir evlerde olmanın verdiği bir şey var ki o da normal zamanda bize normal gelen her şeyin bu süreç ve sonrasında bizleri ruhsal yönden etkisi olarak bu konuyu dile getiriyorum.
Bildiğimiz düşünmek fiilinin anlamını hepimiz biliyoruz. Bir de düşünmeyi meslek edinen filozofları , “ düşünür “ olarak tanımladığımızda oluyor . Yakın zamanda düşünürler hakkında paylaşım yapmayı düşünsem de bu hafta ; uzun zamandır yaşadığımız bu durumun hayatımıza kattığı hallet-i ruhiyenin sonuçlarını paylaşacağım.
Düşünür olmanın anlamı kendi içinde belirgin olsa da kullanım alanı cümle içindeki anlamına bağlıdır. Türkçemizin zenginliği der 👏, postuma devam ederim. 👏
Malum pandemi süreci ile beraber aylar süren bir evde kalma süreci yaşadık. Her ne kadar bu sürecin tamamen bitmediği bilinse de yavaş yavaş normalleşiyoruz.
Normalleşiyoruz kabul , ancak tam manada da bir serbestlik yaşamaya henüz ruhen bile hazır olduğumuz söylenemez. Öyleyse hep beraber bu süreçte yapmaya veya yapmamaya düşünür olduğumuz şeyleri irdeleyelim.
Düşündükçe liste o kadar uzuyor ki umuyorum ki sizler de düşünür olduğunuz şeyleri yorum kısmında bizlerle paylaşırsınız. Bu düşünür olmaları daha keyifli odaklara dönüştüreceğimiz daha aydınlık günlere …
Gözde ŞENGÖREN / instagram @okuyeterki