Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır? Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Facebook
  • Twitter
  • 19 Haziran 2020
  • 0
  • 180
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dekorasyon konusu son derece incelikli olan bir iştir. Özellikle ev dekorasyonu konusu kişilerin en uzun süreli zamanlarını geçirdikleri alanlar olarak çok daha önem arz eder.  Bu yazımızda; hem rahat edeceğiniz hem de şık, yaşanılır mekanlar yaratacağınız evler konusunda bilgi vereceğiz. Evinizin Genel Bir Tarzı Olmalı Ev dekorasyonu konusunun en önemli püf noktası tam olarak bu […]

Dekorasyon konusu son derece incelikli olan bir iştir. Özellikle ev dekorasyonu konusu kişilerin en uzun süreli zamanlarını geçirdikleri alanlar olarak çok daha önem arz eder. 

Bu yazımızda; hem rahat edeceğiniz hem de şık, yaşanılır mekanlar yaratacağınız evler konusunda bilgi vereceğiz.

Evinizin Genel Bir Tarzı Olmalı

Ev dekorasyonu konusunun en önemli püf noktası tam olarak bu durumdur. Siz öncelikle kendinize nasıl bir evde yaşamak istediğinizi sormalısınız. Klasik tarzda döşenmiş olan bir evde mi, modern döşenmiş olan bir evde ki, etnik ögeler içeren bir evde mi? Siz buna karar verdikten sonra evinizin dekorasyonunu yapmak çok daha kolay olacaktır.

Renk Uyumuna Dikkat Etmek

Evinize dair tarzı belirledikten sonra bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli olan husus evin içinde renk uyumuna dikkat etmek ve kavram karmaşasına yol açmamak. Yani yine evinizin stili doğrultusunda birbirini tamamlayan renkler seçilmeli. Örneğin yeşil koltuk takımlarınız varsa perdeler ve halılarda buna uygun olan renkler seçilmeli.

Kavram Karmaşasına Yol Açmamak

Ev dekorasyonu için dikkat edilmesi gereken en önemli olgulardan bir tanesi de bu. Yalın, sade ama kesinlikle tarzına uygun olan bir ev olmalı. Çok fazla gereksiz ayrıntıya yer verilmemeli. Ufak detaylar göz ardı edilmeden evler dekore edilmeli.

Her Evin Bir Ruhu Olmalı

Belki de en başta söylememiz gereken olguyu şimdi ifade edelim. Ev dekorasyonu pahalı bir mobilya mağazasına gidip lüks mobilyalar almak değildir. Siz o evde yaşayan bir kişisiniz. Belki duvarda asılı olan bir tablo, belki ufak bir biblo sizin tarzınızı ve ruhunu yansıtmalı ve evler asla kitsch bir görünüm vermemeli. Fabrikadan çıkmış gibi yan komşunun evine benzeyen bir tarzda olmamalı.

Evin Durumuna Göre Dekorasyon

Her evin kendince bir yerinde bir kusuru olabilir. Kimi çok küçük, kimilerinin bazı odaları çok karanlık olabilir. Böylesi durumlarda ufak dekorasyon oynamaları yapabilmek gerekir. Küçük evlerde eve derinlik katmak için büyük aynalar kullanılabilir. Işık görmeyen evlerde evin daha aydınlık olabilmesi için açık tonlarda olan dekorasyon objeleri kullanılabilir. Yine küçük evlerde mobilya seçimlerinde ergonomik ve işlevsel tasarımlar seçilebilir.

Kaynak: https://dekorekrani.com/ev-dekorasyonu-nasil-yapilir/

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM