Pozitif Olmanın Yolları
  • Facebook
  • Twitter
  • 23 Ocak 2024
  • 0
  • 45
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Pozitif Olmanın Yolları

Pozitif olmanın yolları nelerdir? Güne nasıl pozitif başlayabilirim? Bazı insanlar vardır, çevresine ne bir yararı dokunur ne de bir faydası olur. Kendi halinde ve tabiri caizse etliye sütlüye karışmadan yaşarlar. Tamamen nötr bir kimyaları vardır. Kimisinin huyu böyledir, kimisinin karakteri. Ancak böyle tiplerin enerjisi devamlı düşük olur ve bunu etrafındakilere de hissettirecek ölçüde belli ederler. […]

Pozitif olmanın yolları nelerdir? Güne nasıl pozitif başlayabilirim?

Bazı insanlar vardır, çevresine ne bir yararı dokunur ne de bir faydası olur. Kendi halinde ve tabiri caizse etliye sütlüye karışmadan yaşarlar. Tamamen nötr bir kimyaları vardır. Kimisinin huyu böyledir, kimisinin karakteri.

Ancak böyle tiplerin enerjisi devamlı düşük olur ve bunu etrafındakilere de hissettirecek ölçüde belli ederler. Moralin yüksek olsa bile etrafında böyle bir kişilik varsa çok kısa bir sürede, psikolojik olarak alt üst olursun. Senin elinden hiçbir şey gelmez çünkü karşındakinin karakteri böyledir.

Aslında bir çözümü var… Uzaklaşmak…

Arkanı dönmek, görmezden gelmek seni ilgilendiren bir durum yoksa moralini bozacak bir durum da yok demektir.

Çok değil birkaç sene önce dünyaca yaşadığımız bir karantina dönemi olmuştu. İşte o yaşadığımız karantina günlerinde korumak zorunda olduğumuz sosyal mesafe kimileri için bir fırsat oldu. Görmek istemediğin ancak mecburi ilişkilerde bir arada olma durumunda kaldığın bu tip insanlarla tokalaşmak zorunda olmamak. Hatta bu sosyal mesafeyi daha da ileriye taşıyarak yaşanılan bu virüs sıkıntıları ülkemizden silinse dahi bu kişilerle tokalaşmamayı adet haline getirmeyi bile düşünenler çıktı.

Hatırlamamız gereken bir şey var ki;

İnsanlar senin izin verdiğin sınırlar dâhilinde hayatına dahil olabilirler. Kendi istekleri doğrultusunda değil. Şu günlerde oluşturulan sosyal mesafe bu şekilde düşünenler için büyük bir fırsat olmuştu. Sosyal krizi avantaja çeviren bir grup.

Güne güzel başlayanlar için güneşli bir havayı gelip de bir başkasının karartmaya hakkı yok. Sağlıklı insan ilişkileri için hiç kimse sınırlarını aşmamalı. Buna da hakkı yok…

Ben kendi sınırlarımı çiziyorum ama karşımdaki devamlı sınır ihlali yapıyor bu durumda ne yapmam gerek diyorsan.

İşte bu gibi durumlarda hoşunuza gitmeyen ya da enerjinizi düşüren bir tutumla karşı karşıyaysanız sorunu gidermek için böylesi bir tavrın sizi rahatsız ettiğini karşındaki ile konuşmalısın. Konuşmaktan çekinme. Unutma onun soluduğu hava kadar sende oksijen tüketiyorsun ne eksik ne fazla şartlar eşit. Dünya herkes için aynı.

Dünyayı kime sorsak küresel bir yapıya sahip olduğunu söyler. Peki ya dünya ya sorabilme ihtimalimiz olsaydı. Herkes için bunların hepsi ‘’insan’’ deyip durumu eşitlemez miydi?

Tekrarlıyorum! Konuşmaktan çekinme. Sen konuşmadığın sürece insanlar sınır ihlali yapmaya devam edecek. Sen istemediğin sürece sana ait olan güneşli bir havayı kimse karartamayacak. Hayat senin. Bunun için tek bir şansın var.

Çevrenden negatif insanları eledikçe sen pozitif olursun, sen pozitif olunca hayatında değişiklikler olur. Peki pozitif olunca hayatımda ne gibi değişiklikler olur*

– Fiziksel ve duygusal olarak kendini daha iyi hissedersin.

– Kaygı nedir bilmezsin.

– Daha çok sosyalleşirsin.

– Konulara karşı odaklanma ve motivasyonun artar.

– Hedeflediğin her ne ise daha da yaklaştığını hissedersin.

– Stresten uzak güzel bir hayata sahip olursun.

– Bardağın dolu tarafına bakmak olaylarla daha kolay başa çıkmanı sağlar.

Tolga ÖZŞAHİN

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM