Şehriye Çorbasının Yanına Ne Gider?
Abone Ol 

Şehriye Çorbasının Yanına Ne Gider?

Özellikle çocuklarımızın genelde sevdiği şehriye çorbasını bu nedenle sık tercih ediyoruz. Limonlu ve maydanozlu olarak servis edildiğinde hem göze hem de damaklara hitap eder. Ayrıca vitamin deposu da olan şehriye çorbası yanına ne gider sorusu çoğunlukla kafaları karıştırabilir. Mutfağımızdaki ana çorbalardan biridir ve yanına her türlü yemeğin yakıştığı bilinir. Bu nedenle de bir seçim yapmak […]

Özellikle çocuklarımızın genelde sevdiği şehriye çorbasını bu nedenle sık tercih ediyoruz. Limonlu ve maydanozlu olarak servis edildiğinde hem göze hem de damaklara hitap eder. Ayrıca vitamin deposu da olan şehriye çorbası yanına ne gider sorusu çoğunlukla kafaları karıştırabilir. Mutfağımızdaki ana çorbalardan biridir ve yanına her türlü yemeğin yakıştığı bilinir. Bu nedenle de bir seçim yapmak zordur. Ayrıca seçenekler çok fazla olduğunda hiçbiri akla gelmeyebiliyor.

Ton Balıklı Makarna

Zaten sofranın merkezine aldığınız yemek bir çorba olduğu, önerilere doğrudan ana yemeklerle başlamak gerekir. Makarna çeşitlerini sade yemektense ton balıklı tercihi öne çıkabilir. Zaten şehriye çorbasının yanına balık da doğrudan yapılabiliyor. Daha kokusuz ve basit bir seçenek arıyorsanız ton balıklı makarna düşünebilirsiniz.

Taze Fasulye Yemeği

Farklı çeşitleri olan taze fasulye yemeği, şehriye çorbasının yanında öne çıkan bir diğer seçenektir. Kimilerinin zeytinyağlı olarak tercih ettiği, kimilerinin ise kıymalı yaptığı fasulye yemeği, şehriye çorbası sonrasında iyi bir ana yemek tercihidir. Her iki türlüsünün de yanına pirinç pilavı yakışacağını ayrıca belirtmek gerekir. Özellikle de tel şehriyeli pirinç pilavı tercih edilmesi önerilir.

Etli Patates Yemeği

Evde bulunan malzemelerle rahatlıkla yapılabilir. Yalnızca evinizde kemikli et olması yeterlidir. Özellikle bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, etli patates yemeği ilk akla gelmesi gereken seçeneklerden birisidir. Ayrıca şehriye çorbasının yanına da gayet güzel bir uyum sağlar. Yanında bulgur ve pirinç pilavı ile makarna tercih edilebilir.

Garnitürlü Pirinç Pilavı

Yukarıda sayılan sulu yemek çeşitleri varken ya da yokken şehriye çorbası yanına ne gider sorusuna garnitürlü pirinç pilavı ile yanıt verilebilir. Tek başına yenebileceği yanında bir sulu yemekle de yakışabilir. Ayrıca fırında tavuk ve köfte çeşitleriyle de çokça tercih edilir.

Karnıyarık  – Musakka

Çoğunlukla balık ve et yemeklerinden önce tercih edilen şehriye çorbası sonrasında patlıcanlı çeşitler de güzel gitmektedir.  En bilinenler olarak karnıyarık veya musakka yapabilirsiniz. Fırında yapılmasıyla daha lezzetli olan karnıyarık, biraz zahmetli ve fazla aşamalı olduğu için bazen tercih edilmeyebiliyor. Bu durumu yaşayanlar için ise, musakka seçeneği öne çıkıyor. Tencerede türlü gibi etli yapacağınız musakka, yanında pilav veya makarna çeşitleriyle birlikte şehriye çorbası sonrası servis edilebilir.

Balık

Özellikle kış mevsiminde market ve pazar tezgahlarında sıkça taze balık bulmak mümkün. Aslında balığın yanına ne gider sorusuna şehriye çorbası cevabı verilir. Bu nedenle çorbanız varsa, bir de balık yapabilirsiniz. Hatta yanına bir de makarna yaparak, balık sevmeyen çocuklara makarnayla karışık balık yedirmeniz mümkündür.

Salata

Türk mutfağında servis edilen neredeyse her yemeğin arkasına farklı çeşitlerde bile olsa mutlaka bir salata yapılır. Şehriye çorbası yanına da marul salatası, nohutlu salata veya patates salatası düşünülebilir. Tüm bu çeşitleri yukarıda sayılan ana yemeklerle birlikte rahatlıkla servis edebilirsiniz.

Daha fazla yanına ne gider makalesi için : www.güzelbilgiler.net sitemizi ziyaret ediniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM