Tavuk Çorbasının Yanına Ne Gider?
Abone Ol 

Tavuk Çorbasının Yanına Ne Gider?

Protein dolu içeriğiyle en sağlıklı ve doyurucu çorbalar arasında yer alan tavuk çorbası, farklı şekillerde yapılabiliyor. Kimi sofralarda içinde yalnızca tavuk suyu bulunurken parça etlere fazla yer verilmez. Parça tavuk etiyle yapılanlar da kendi içinde farklı şekillere bürünebiliyor. Göğüs ya da bonfile etiyle yapılanlar çoğunluğun tercihini temsil ediyor. Bununla birlikte kalçalı but etiyle de yapıldığı […]

Protein dolu içeriğiyle en sağlıklı ve doyurucu çorbalar arasında yer alan tavuk çorbası, farklı şekillerde yapılabiliyor. Kimi sofralarda içinde yalnızca tavuk suyu bulunurken parça etlere fazla yer verilmez. Parça tavuk etiyle yapılanlar da kendi içinde farklı şekillere bürünebiliyor. Göğüs ya da bonfile etiyle yapılanlar çoğunluğun tercihini temsil ediyor. Bununla birlikte kalçalı but etiyle de yapıldığı bilinir. Özellikle yağlı sevenler tavuk çorbasını but parçalarıyla pişirirler. Tek başına yenilebilen tavuk çorbasının yanına ne gider sorusunun yanıtı olması için öncelikle çorbanın porsiyonları küçültülmesi gerekiyor.

Nohutlu Pilav

Haşlanmış nohutları kullanmanız gereken nohutlu pilav, tavuk çorbasının yanında ilk akla gelecek seçeneklerden biridir. Hazır tavuk suyu da kaynarken, bir kepçe tavuk suyu ayırarak pilava ekleyin. Böylece çok daha lezzetli bir pilavınız olacak. Ayrıca isteyenler tavuk parçalarından sadece çorbaya değil, pilava da katabilirler.

Etli Bezelye Yemeği

Yemeğin ilk bölümünde tavuk çorbası yedikten sonra, ana yemek olarak etli bir ürün tercih edilebilir. Bunun iyi seçeneklerinden birisi de etli bezelye yemeğidir. Burada kullanılacak olan et, kıyma türünde seçilebileceği gibi kuşbaşı olarak da eklenebilir. Kemikli et sevenleri ise daha farklı bir lezzet bekliyor. Bunun için kemikli eti bezelyeden ayrı bir tencerede pişirebilirsiniz. Böylece isterseniz pirinç ya da bulgur pilavına katmak üzere et suyu da elde etmiş olursunuz.

Patates ve havuç gibi sebze çeşitleriyle de etli bezelye yemeğini çeşitlendirebilirsiniz. Böylece hem besin değerini de dengelemiş olursunuz. Eti ayrı olarak pişiriyorsanız, çıkan etleri elinizle ufalayarak bezelye yemeğinin içine katabilirsiniz.

Bulgur Pilavı

Başlangıç olarak yaptığınız tavuk çorbasının yanına ne gider sorusuna pirinç pilavı haricinde bulgur pilavıyla cevap verilebilir. Özellikle yanında etli bir yemek yaptıysanız et suyuyla pişirildiğinde sofranıza ayır bir lezzet katar. Yine domates ve biber gibi sebzelerle yemeği çeşitlendirme imkanınız vardır. Ayrıca tereyağlı bulgur pilavı yaparak çok daha lezzetli bir tat elde edersiniz. Üzerine yoğurt ekleyerek de servis edebilirsiniz.

Yoğurt – Ayran

Bu kategoriyi biraz açıklamak gerekir. Eğer ayran tercih edecekseniz, tavuk çorbasının yanına nohutlu pilav yapmış olmanız tavsiye edilir. Tuzlu ve bol köpüklü bir ayran harika bir uyum yakalayacaktır. Öte yandan yoğurdu seçecekler için iş biraz daha değişiyor.

Sade yoğurdu doğrudan bulgur pilavının üzerinde servis edebilirsiniz. Daha çeşitli bir sofra isteyenler ise yoğurtlu salata çeşitlerine yönelebilir. Burada elbette en öne çıkan seçenek cacık olacaktır. Zaten tavuklu ürünlerin olduğu sofralarda öncelikli tercih edilir.

Salata

Neredeyse her soframızın vazgeçilmezi olan salata türlerini de tavuk çorbasıyla başlayan sofralara ekleyebilirsiniz. Eğer yoğurtlu bir salata yaptıysanız, ekstradan salataya gerek olmayabilir. Ancak cacık ya da ayran tercih ettiyseniz, bir de salata türü düşünülebilir. Yapılacak olan ana yemeğe göre marul salatası, çoban ya da söğüş salata ve mevsim salata seçenekleri göz önüne alınabilir.

Daha fazla yanına ne gider makalesi için www.guzelbilgiler.net sitemizi ziyaret ediniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM