radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Şekersiz Üzümlü Kek
  • 4
  • 294
  • 29 Aralık 2022 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    4 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Şekersiz Nasıl Yaşanır? sorusuna cevap ararken karşıma Tahsin Duman’ın yazısı çıktı. İnanılmaz güzel bir ” Şekersiz Üzümlü Kek ” tarifini de ondan öğrenmiş oldum bu sayede. Ege’den birbirinden güzel haberleri zevkle takip ettiğim bir blogger aynı zamanda. Benim anlatmam yetmez siz şöyle bir uğrayın bloguna buraya bırakıyorum linkini 🙂 Şimdi gelelim asıl konuya … Şekersiz […]

Şekersiz Nasıl Yaşanır? sorusuna cevap ararken karşıma Tahsin Duman’ın yazısı çıktı. İnanılmaz güzel bir ” Şekersiz Üzümlü Kek ” tarifini de ondan öğrenmiş oldum bu sayede. Ege’den birbirinden güzel haberleri zevkle takip ettiğim bir blogger aynı zamanda. Benim anlatmam yetmez siz şöyle bir uğrayın bloguna buraya bırakıyorum linkini 🙂 Şimdi gelelim asıl konuya …

Şekersiz Üzümlü Kek Malzemeler

1 Su Bardağı Çekirdeksiz Siyah Kuru Üzüm

3 Adet Yumurta

1+1/4 Su Bardağı Süt

1/2 Su Bardağı Sıvıyağ

1 Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya

1 Çay Kaşığı Karbonat

10-12 Tepeleme Yemek Kaşığı Tam Buğday Unu

4-5 Yemek Kaşığı Mısır Unu

* İsterseniz kakao ilave edebilirsiniz.

Yapılışı

1 yumurtayı, suda beklettiğiniz 1 tatlı kaşığı chia tohumu ile değiştirebilirsiniz. Bu sayede keki Omega-3 bakımından zenginleştirmiş olursunuz.

Tatlı miktarının az olacağını düşünürseniz bir yemek kaşığı bal veya pekmez ekleyebilirsiniz.

 Kakao eklemezseniz limon kabuğundan veya birkaç damla limon suyundan yararlanabilirsiniz.

Kek hamuruna toz hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.

Mısır unu eklemeden sadece tam buğday unu ile de yapabilirsiniz. Un seçimi tamamen tercihe bağlı.

Ekleyeceğiniz unun bir kısmını yulaf unu (blenderda toz haline getirdiğiniz yulaf ezmesi)  ile de değiştirebilirsiniz.

Siyah üzüm yerine beyaz üzüm de kullanabilirsiniz. Veya damak tadınıza göre kekiniz daha tatlı olsun isterseniz üzüm miktarını arttırabilirsiniz.

Sıcak suda 15 dakika kadar beklettiğimiz kuru üzümleri süzdükten sonra blenderdan geçirerek püre haline getiriyoruz. Dilerseniz bu aşamada bal veya pekmez ekleyebilirsiniz. Sonrasında püre haline gelen üzümleri 3 yumurta ile köpürene kadar çırpıyoruz. İkisini ne kadar çok çırparsak kek o kadar daha fazla kabarır.

Köpüren karışıma süt ve yağı ekleyerek tekrardan kısa bir süre daha çırpıyoruz. Ben yağ olarak zeytinyağı kullanıyorum, siz isterseniz sıvı haldeki hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz. Kek karışımına son olarak da elediğimiz toz malzemeleri ekliyoruz. Toz malzemeler elenirken içerisine hava girdiği için kekimiz daha çok kabarıyor. Siz un miktarını kekin kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Toz malzemeleri de karışımımıza ekleyip çırptıktan sonra kek hamurumuz hazır. Son aşama olarak yağladığımız kek kalıbına hamurumuzu döküyor ve önceden ısıttığımız 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Fırın farklılıklarından dolayı süresi değişebileceğinden dolayı siz kontrol ederek pişirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

4 yorum

  1. Ahu Hanım afiyet olsun, daha önce bu keki deneyen birisi olarak hoşunuza gittiğini tahmin ediyorum. Ayrıca blogumun linkini sayfanızda paylaşma nezaketinde bulunduğunuz için ayrıca teşekkür ederim. Yaşasın Blog Dayanışması :))

  2. ben kek ve kurabiyelerde şekeri çok seviyorum ama diyet yapan arkadaşlarım üzümle birlikte hurma ilave ettiklerinde şekerleri gayet güzel oluyor. Bu tarifi de denemek istiyorum

  3. İçinde siyah üzüm daha bol olursa şekersiz olduğu hiç belli olmaz herhalde demi. Doğal meyve şekeri olmuş olacak ne güzel. Teşekkürler tarif için.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM