Türkiye Turizminin En Dikkat Çeken İli Antalya’yı Özel Kılan Ne?
Abone Ol 

Türkiye Turizminin En Dikkat Çeken İli Antalya’yı Özel Kılan Ne?

Türkiye’nin turizm açısından ne kadar değerli bir ülke olduğunu tekrar etmeye gerek yok. Ege’den İç Anadolu’ya, Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya…. Doğanın cömert davrandığı ve hemen her yüzyılda farklı medeniyetlere ev sahipliği yapması ile hatırı sayılır tarihi güzelliklere sahip olan Türkiye, yedi farklı bölgesi ile turistlerin gözdesi. Ancak elbette, tüm bu güzergâhlar arasında öne çıkan beldeler de […]

Türkiye’nin turizm açısından ne kadar değerli bir ülke olduğunu tekrar etmeye gerek yok. Ege’den İç Anadolu’ya, Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya…. Doğanın cömert davrandığı ve hemen her yüzyılda farklı medeniyetlere ev sahipliği yapması ile hatırı sayılır tarihi güzelliklere sahip olan Türkiye, yedi farklı bölgesi ile turistlerin gözdesi. Ancak elbette, tüm bu güzergâhlar arasında öne çıkan beldeler de yok değil. Özellikle de söz konusu Akdeniz ve Ege’nin güzelliklerini tatmak olunca… Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Antalya, bu illerden birisi. Peki Türkiye Turizmi’nin en dikkat çeken beldesi Antalya’yı özel kılan ne? 

Antik Şehirlerin Ve Doğal Güzelliklerin Beşiğinde Bir Akdeniz Kıyı İli: Antalya 

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin, birbirinden güzel sahilleri ile dikkat çekmemesi düşünülemezdi. Antalya, Türkiye’nin kıyı illerinden birisi olarak haliyle yaz aylarını iple çeken yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Tarihi kentler, berrak bir deniz ve temiz kumsalları ile Antalya, aynı zamanda doğal güzelliklerin varlıklarını sürdürebildikleri nadir tatil beldelerinden birisi. 

Antiphellos, Phellos, Letoon, Xandros gibi Antik Şehirleri ile dikkat çeken Antalya aynı zamanda İslamlar Köyü, Saklıkent Kanyonu, Patara Plajı, Mavi Mağara ve özellikle de Güvercinlik Mağarası gibi mekânları ile de dikkat çekiyor. Söz Antalya’dan açılınca akla ilk gelen gözde ilçelerin başında ise elbette Kaş ve Kalkan ilk sırada geliyor. 

Antalya’nın İncileri…

Antalya’nın her yıl yerli ve yabancı turistleri kendine çeken ve hayran bırakan ilçelerinden birisi olan Kalkan, antik kentlere yakınlığına ek olarak doğal güzelliklerin ortasında olduğu için de dikkat çekiyor. Her yıl turist akınına uğrayan belde, Kalkan Halk Plajı ve Kaputaş Kumsalı güzelliği anlatmakla bitirilmeyecek ziyaret noktalarına sahip. Patara Plajı ve hemen yakınındaki Antik Patara Kenti ve kâşif ruhlu turistlere hitap eden Mavi Mağara gibi yerleriyle revaçta. 

Kalkan’ı Antalya’nın en bilinen ve sevilen beldelerinden birisi yapan bir diğer özelliği de sunduğu konaklama seçenekleri. Bunlar arasında özellikle Kalkan Villa seçeneği göze çarpıyor ve muhafazakar ailelerden tutun, kalabalık arkadaş gruplarına kadar herkesin her yaz neredeyse ilk tatil seçeneği oluyor. Muhafazakar villa, ekonomik villa ve diğer seçenekleri incelemek için https://kalkanvilla.org/ sitesine göz atabilirsiniz. Akdeniz Mimarisi, her türlü lüks, rahat ve ferah odalara ek olarak kalabalıktan hoşlanmayanlar için sunulan kiralık villalar, aynı zamanda gündüz ve gece manzaraları ile dikkat çekiyorlar. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM