Loresima’nın Hikayesi
  • Facebook
  • Twitter
  • 20 Ekim 2020
  • 2
  • 317
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Loresima’nın Hikayesi

Arkadaşlar merhaba… Bu hafta farklı bir konseptle geldim yaklaşık  bir yıldır bu mecrada sizlerleyim ve  edebi biriktirdiklerimden ziyade daha çok kültürel ;  daha böyle kitap , dizi yorumlarımı paylaştım .  Bu sefer de farklı bir öneriyle geldim.  Çanakkale için bir hayli  öneme sahip bir mekanın yani “Loresima’nın hikayesi“ni sizler paylaşacağım . Bunun için  işletmecisi Rezan Hanım ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik . Post, röportaj şeklinde ilerleyecek ve sizler […]

Arkadaşlar merhaba… Bu hafta farklı bir konseptle geldim yaklaşık  bir yıldır bu mecrada sizlerleyim ve  edebi biriktirdiklerimden ziyade daha çok kültürel ;  daha böyle kitap , dizi yorumlarımı paylaştım .  Bu sefer de farklı bir öneriyle geldim.  Çanakkale için bir hayli  öneme sahip bir mekanın yani “Loresima’nın hikayesi“ni sizler paylaşacağım . Bunun için  işletmecisi Rezan Hanım ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik . Post, röportaj şeklinde ilerleyecek ve sizler için de bir ilham kaynağını olacağına inanıyorum.  

 Benim için Loresima : 

 Yeniden merhaba 😊 Röportaja giriş yapmadan önce böyle bir post yazma isteğimin nereden geldiğini açıklamak istedim sizlere . Çanakkaleli iseniz muhakkak duymuşluğunuz hatta müdavimliğiniz vardır mutlaka . ( Gözlemlerimce oturmuş bir misafir kitlesi var . ) Loresima , sandviç ve salata üzerine hizmet veren bir butik işletme. Gerek konumu gerek mekanın düzeni ve hızlı servisi ile taze lezzetli ürünleriyle Çanakkale’nin gönlünde taht kurabilmiş nadir işletmelerden. Ayrıca benim için bir diğer önemi de Çanakkale de ilk olma özelliği taşıması akla ilk gelen olması . Benim için tek olduğunu da belirteyim.  😊 Gezi rotasını Çanakkale’ye çeviren okuyucularım şehir merkezinde bulunan bu butik işletmeyi de mutlaka “gidilecek yer “ listenize eklemeyi unutmayın . 

“Merhaba Ben Rezan, eşim Oğuz’la birlikte 2008 yılında Loresima hikayemiz başlamış oldu. Fakültenin sanat tarihi bölümünden mezun aynı zamanda aşçılık 3. Sınıf öğrencisiyim:)) eşim Oğuz Bey de Gastronomi bölümünde Dr. Öğrt. Üyesidir. “

Böyle Bir dükkan açma fikri nasıl oluştu ?  

Öncelikle senelerce ben ve eşim hizmet sektöründe uzun yıllar çalıştık .  Yaptigimiz araştırmalar sonucu Çanakkale’de benzeri olmayan özgün bir iş kurmak istedik        Sandviç ikimizin de çok sevdiği hem vakit kazandıran hem de lezzetli bir yiyecek. Biz çok sevdiğimiz şeyi, bilgi birikimlerimizi de ekleyerek paylaşmak istedik..Ve hafif ama doyurucu bir yemekle bu menüyü daha sağlıklı hale getirebilecegimizi düşünerek salatayi ve taze meyve suyunu da menümüze eklemiş olduk. 

Kaç yıldır hizmet veriyorsunuz ?  

2008 yılından beri hizmet veriyoruz. 12 Yıl:)  

Neden Loresima ?  

Eğer isim olarak soruyorsanız:) farklı bir isimle yola çıkmıştık ancak son anda değiştirmek durumunda kaldık. Loresima bana göre zarif ve parizyen bir isim olabilir diye düşündüm. Anlamını çok uzaklarda aramaya gerek yok.Eşim koken olarak Karadenizli araştırmalarım sonucu Lazca Papatya anlamına gelen adımız, tam da bizi ifade ediyordu özetle  bu şekilde bulduk. 🌼🌼

Menüdeki sandviçler mi salatalar mı daha iddialı ?  

Bunu söylemek çok zor çünkü her misafirimizin tercihi farklı oluyor ama menü raporlarına göre ikisinin de ayrı revaçta olduğu dönemler oluyor. 

 Menünüzde  Favoriniz olan sandviç ve ya salata var mı ? Varsa hangisi ?  

Sandviç olarak bol yeşillikli kepek ekmeğinden yapılmış her sandviçi çok severim.Aslinda hepsine hayranim:)) ama diyabet sebebiyle kısıtlı beslenebiliyorum:) 

Salata olarak beyaz peynirli cevizli salata kendime sürekli yapıp menüye eklediğim bir salata:) 🥗

Bu kadar talep alan lezzetlerin adresi iken , şube açma düşünceniz var mı ? Varsa neresi ? 

Markamızı tescil ettirdik. Kendi subeleşmemiz dışında bir çok teklif de alıyoruz ancak planlarımızı ilerleyen zamanda sizlerle paylaşırız yeniden. Şuan için bu gizli kalsın:) 

Benzer konsepte sahip diğer sandviç dükkanlarından sizin farkınız nedir ?  

Biz sandviç ve salata fikrini şehrimize getiren ilk firmayiz. Hatta yazmış olduğumuz girişimcilik fikrinin fizibilite aşamasında en çok dikkat ettiğimiz konu benzeri olmayan bir iş yapmaktı. Yani bu konuda tevazu gösteremeyeceğim:) Biz işimizi çok seviyoruz.Sadece kendi işimize odaklanıyoruz. Hergun her ürünümüz taptaze hazırlanıyor ve steril ediliyor. Kendi yemeyeceğimiz hiç bir yiyeceği misafirlerimize ikram etmiyoruz. Bir hatamız olmuşsa da affola.  

Teşekkürler sevgiler. 🌼🌼

Keyifli bir sohbet ve post oldu ; asıl ben teşekkür ederim. Vakit ayırdığın, samimiyetin ve Loresima’da sunulan tüm güzel lezzetler ve Loresima’nın Hikayesi için . Bu güzel işletmeye bir de buradan bakmanız için işletmenin instagram hesabı .(Dikkat aşırı ilham içerir . )

https://www.instagram.com/loresimasalatavesandvicevi/

Gözde ŞENGÖREN / Loresima’nın Hikayesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. Gözde Hanım, röpörtaj ve görseller oldukça iştahlandırdı beni. Çanakkale’ye yolum düşerse mutlaka uğramak isterim bu mekana 🙂

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM