Hangi Ülkelerde Alışveriş Daha Ucuz?
  • Facebook
  • Twitter
  • 7 Ağustos 2020
  • 0
  • 196
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Hangi Ülkelerde Alışveriş Daha Ucuz?

Günümüzde dünya ekonomisi ve insan ihtiyaçlarının geldiği noktada alışveriş ve alışverişinin önemi yadsınamaz bir gerçektir. İnsanlar günlük ihtiyaçlarını karşılamak için sık sık alışveriş yaparlar. Bu ihtiyaçlarını gidermek isteyen insanlar kimi zaman alışveriş merkezlerini tercih ederken kimi zamanda dijital ağ yoluyla alışveriş yapmayı tercih ederler. Fakat alışveriş yapılırken dikkat edilen önemli konulardan bir tanesi de alınan […]

Günümüzde dünya ekonomisi ve insan ihtiyaçlarının geldiği noktada alışveriş ve alışverişinin önemi yadsınamaz bir gerçektir. İnsanlar günlük ihtiyaçlarını karşılamak için sık sık alışveriş yaparlar. Bu ihtiyaçlarını gidermek isteyen insanlar kimi zaman alışveriş merkezlerini tercih ederken kimi zamanda dijital ağ yoluyla alışveriş yapmayı tercih ederler. Fakat alışveriş yapılırken dikkat edilen önemli konulardan bir tanesi de alınan ürünün fiyatıdır. Fiyat tüketici için vazgeçilmez bir kriterdir. Alışveriş yapılırken alınan ürünlerin fiyatları ise ülkeden ülkeye değişebilmektedir. Ülkenin fiyatları ülkenin ekonomik durumu, alınan ürünün yapım yeri, ülkenin kullandığı para biriminin dünya döviz kurundaki yeri ve elbette alışveriş yapılan markanın kalitesi ve müşteri profili gibi farklı etmenler nedeniyle farklılık gösterir. Ülkemizde de insanlar zaman zaman almak istedikleri ürünleri pahalı buldukları için yurt dışından ürünü daha uygun fiyata almayı tercih edebiliyorlar. Bu yazımızda “Hangi ülkede alışveriş daha ucuz , hangi ülkelerde hangi ürünler daha ucuz, yurt dışından nasıl alışveriş yapılır? “bunları cevaplandırmaya çalışacağız

Hangi ülkelerde alışveriş daha ucuz?

Dünya üzerinde ülkemizden daha ucuz şekilde alışveriş yapılabilecek pek çok ülke vardır. Fakat satılan her ürünü ülkemizden daha ucuz denebilecek bir ülke yoktur. Bazı ülkelerde elektronik, bazı ülkelerde tekstil bazılarında ise dekoratif ürünler daha ucuzdur. Bunun sebebi her ülkenin uzmanlaştığı ürünlerin ve o ürün için kullanılan ham maddenin ülkede bulunup bulunmamasıyla alakalıdır. Avrupa ülkelerinin %80’i ülkemizden daha pahalıdır. Gerek elektronik gerekse de marka alışverişi yapmak daha ekonomik değildir. Avrupa’da yalnızca Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Bulgaristan gibi ülkelerde alışveriş yapmak ülkemizden daha ucuz ve ekonomiktir. Dünya üzerinde ekonomik olarak gerçek cazibe merkezi Uzak Doğu ülkeleridir. Endonezya, Tayvan, Malezya, Çin ucuzluk konusunda dünya üzerinde en dikkat çekici ülkelerdir. Hindistan da bu ülkelerden başlıcalarındandır.

Hangi ülkelerde hangi ürünler daha ucuz?

Ülkelerin farklı durumlarına göre o ülkede satılan bazı ürünlerin diğer ülkelerden daha ucuza satılması oldukça sık rastlanan bir durumdur. Elektronik alışveriş söz konusu ise örneğin fotoğraf makinesi için akla ilk gelen ülkeler Amerika Birleşik Devletleri ve Endonezya’dır. Bilgisayar ve televizyon söz konusu olduğunda ise Tayvan, Çin gibi Uzak Doğu ülkeleri başı çeker. Tekstil alışverişlerinde ise en önde gelen ülkeler Vietnam, Bangladeş gibi ülkelerdir. Bu ülkelerin tekstil konusunda en önemli özelliği ise pek çok markanın ürünlerinin fiyatlarının diğer ülkelere kıyasla daha ucuz olmasıdır.

Yurt dışından nasıl alışveriş yapılır?

Ülkemize oranla fiyatları daha ucuz olan ürünleri satan ülkelerden alışveriş yapılabilmesi için kullanılan en yaygın yol sosyal medya siteleri üzerinden yapılan alışverişlerdir. Amazon, wish, aliexpress gibi sosyal medya siteleri alışveriş için kullanılan sitelerin başlıcalarıdır. Bu gibi pek çok siteden yapmış olduğunuz alışverişi adrese kadar istenebilir. Fakat yurt dışından alınan ürünlerde dikkat edilmesi gereken önemli bir husus, ürünlerin ülkemize gelirken %20’ye varan vergi ücretleridir. Vergi ücretleri alışveriş tutarına ve alışveriş yapılan ülkelere göre farklılık göstermektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM