Korku
  • Facebook
  • Twitter
  • 14 Temmuz 2020
  • 8
  • 178
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Korku

Kim bunlar? Beni, bizi korkutan, tedirgin eden, kutuplaştıran, aptal ve akıllı insanlar diye ikiye ayıran bu güç kim, kim bunlar bilmiyorum fakat başardılar! TEHDİT Yazımın konusu bambaşka bir güzellikti oysaki. Hazırdı günler öncesinden. Her şeye rağmen ben yine bana ayrılan bu tertemiz ve bembeyaz sayfada, küçük dünyamda yaşadıklarımı ve hissettiklerimi paylaşacaktım sizlerle. ALLAH var ve […]

Kim bunlar? Beni, bizi korkutan, tedirgin eden, kutuplaştıran, aptal ve akıllı insanlar diye ikiye ayıran bu güç kim, kim bunlar bilmiyorum fakat başardılar!

TEHDİT

Yazımın konusu bambaşka bir güzellikti oysaki. Hazırdı günler öncesinden. Her şeye rağmen ben yine bana ayrılan bu tertemiz ve bembeyaz sayfada, küçük dünyamda yaşadıklarımı ve hissettiklerimi paylaşacaktım sizlerle. ALLAH var ve ALLAH yâr diyecektim sadece! Sadece! Ve fakat korktum. Bugün çok korktum duyduklarımdan, izlediklerimden ve daha da göreceklerimden.. Korkum omuzlarımı düşürdü, tefekkür etme kuyusuna sığındım. Bildim ve iman ettim ki başka yol yok!

AH ÇOCUKLAR!

Koskoca dünyayı avuç içimize sığdırdık, cebimize sığdırdık, yastığımızın altına sığdırdık, eşimizle, dostumuzla ve dahası çocuğumuzla aramıza sığdırdık…yaşayıp gidiyoruz! Biz yaşayıp giderken bir yerlerde çocuklar kayboluyor, pazara düşüyor, para babalarının kucaklarında oyuncak ediliyor, sahnelerde alıcısını arıyor! “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın”cılık bu oyunun ve oyunların tek kazananıydı…şimdilerde nasıl sizce? Sizce biz bu oyunların neresindeyiz? Sence sen kendi doğurduğun kadar o kadının doğurduğunu da sevebiliyor musun? Sevgin yetiyor mu bunca dönen dolaba! Dolap? Duymuşsunuzdur! Dolaplar satılıyor instagram fenomenlerinin meşhur ettiği alışveriş sitelerinin hesaplarında! Halılar satılıyor! ne idüğü belirsiz fiyatlarla! Halıların arasına çocuklar sarılmış, dolapların içlerine çocuklar gizlenmiş! Duymamış olamazsın kardeşim! Duyduk ve bildik!

MİDEM BULANIYOR

Hepimiz bir gün uyanacağız kardeşim. Acı içinde uyanacağız büyük ihtimalle. Utanarak uyanacağız! Burada kaybettiğimiz tüm insani duygularımız, gerçek alemde utanç çukurlarında surete bürünmüş haliyle karşılayacak bizi! Farkındayım, çok da güzel karşılayamadım sizi bu hafta… Sesli düşünüyorum! Ve birlikte düşünelim istiyorum. Halimiz nicedir? Bilen varsa bana da deyiversin. Dünün be bugünün karamsarlığı değil bu bendeki. Yarın da bu acıyı duyacağım. Siz de hissedin! Çünkü birlik ve beraberlik duygusundan uzaklaşırsak, o vakit öleceğiz! Ölmek ile kurtulacağımızı bilsem, vallahi de billahi de buradan müjdeler vermek isterim. Hepimiz ve herkes dağılsın, kafamıza göre yaşayabiliriz!diye naralar atacağım. Ve fakat işler hiç böyle değil!

NEFS

Kişisel gelişimcilerin “içinize dönün” uyarılarını nasıl değerlendiriyorsunuz bilemiyorum. Ben dışa dönme tarafındayım. Dışta olanlar hepimizin sorumluluğunda! Öyle olmasaydı, Rabbim bizleri birbirimize görünmez bağlarla bağlamaz, bizi birbirimizden sormazdı! Beni sana, seni bana soracak o güzel Mevlâm. O güzel Allah’ım nefislerimizin kölesi olduğumuz, bir duayı mü’min kardeşimize çok gördüğümüz için; tek ayak üstünde değil, ebediyen kendisinden mahrum bırakacak! ve bilinmezde bekletecek! bizi.

MASAL DEĞİL BU

Bencilliğimiz azaldıkça ve benliğimiz küçüldükçe sevebilme kapasitemiz artacak kardeşlerim. Ve Allah’a daha çok yaklaşacağız. Sosyal ortamlarda gördüğümüz, duyduğumuz ve dahası hissettiğimiz bir pedofili kokusunu yetkililere bildirmek boynumuzun borcu değil mi? Bakışları matlaşmış, mutsuzluktan ölme noktasına gelmiş çocuklara sahip çıkmak boynumuzun borcu değil mi? Hayatını bu yollara adamış, ilim etmiş büyüklerimizin söylediklerine bir parça kulak vermemiz boynumuzun borcu değil mi? Nefislerimiz ölmedikçe kendimizden başkasını göremeyeceğiz. Paylaşmadıkça acılarımızı, empati duygumuz asla gelişmeyecek. Kalplerin yalnız ve yalnız Allah’ımızın evi olduğunu ve o kalbin sadece bizde bulunmadığı idrakine vardığımızda gözlerimiz açılacak… Acı bize gelmeden, biz kendimizi toplayıp acının gittiği eve gidelim ve kaynağını keselim. Bize gösterilen adresleri araştıralım, çocuklarımızı başıboş, ellerinde telefonlarla bırakmayalım, ne aldığımıza ve aldığımız ürünün bedelinin hangi adreslere kaynak olduğuna bakalım! Ve daha bir sürü şey yapalım! Bir olalım! Olalım nolur!

Şadan YER

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
acı çekmek korku

BİRDE BUNLARA BAKIN

8 yorum

  1. Bir olmak zorundayız.. sevemedim bir türlü bu lafı bende “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” nasıl bir zihniyet? 🙁 Deniz yıldızının hikayesi geldi aklıma nolur bir yıldızı kurtarsak, anlasak yardımcı olsak ne olur ahh ne olur

  2. Ucim derneğinde gönüllüyüm bilmiyorum, biliyor musun Şadan’ım.
    Her güne o çocuklar için minicik de olsa bir kanat çırpabildiğim için mutluyum ama yeterli mi elbette ki HAYIR.
    Dediğin gibi BİR OLMAYA ihtiyacımız var, başka türlü değişmeyecek bu korkunç senaryo.
    Ve içimde hep bir umut var; İYİLİK KAZANACAK.
    💙🦋

    • Caanım Dinçel’im biliyorum ve yüreğimle dua ediyorum sen ve senin gibi yüreğiyle bu yolda olan kardeşlerime. Rabbim her zorlukla birlikte kolaylık vermiştir ve biz o kolaylığa şimdi daha çok muhtacız.

  3. 10 gun kadar koydeydik. Internetten haberlerden uzak yasadik diye sevinirken daha eve donuste bu haberlerle karsilasmak uzulmenin otesinde her yerimi yaraladi sanki. Insanlar anca cevrelerinin yada kendi baslarina geldigi zaman anlayacak durumlari. Hayretler icinde okudum her haberi. Aklim mantigim almadi kotuleri. Alamiyacakta. Ama yuce rabbim her zerreyi yaratmisken bunlari insanlara sunmusken kibirlenmeyip her turlu nimeti vermisken. Bu insanlar kendilerine ait olmayan bu dunyada seytana uyup nasil bencil olabilirler aklim almiyor. Kimseye kalmayacak olan bu dunyada bunca acimasizlik bunca zalimlik niyedir. Nasil goz ardi edilebilir bu durumlar. Bu zamana kadar nasil kör yasamisik diye kiziyorum kendime ama sizler ve sizin gibi bilgisini paylasmayi seven insanlar sayesinde acilcak gozlerimiz. Bizlerde baskalarinin gozlerini acmaya yardimci olucaz insallah. Kotulere dur diyecegiz beraber ❤❤❤❤

  4. “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” en sevmediğim ve kesinlikle kabul etmediğim, evlatlarıma dahi öğretmediğim bir söz. Farkındalık adına harika bir yazı olmuş Şadan Hanım. Üzüldüm, çok üzüldüm biz ne ara bu hale geldik diye. Bizlere verilen bu aklı neden kendi ellerimizle şeytana sattık diye. Aynen yazıda da geçtiği gibi biz tefekkür edip dua etmeliyiz. Allah var Allah yar ….

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM