Tavsiye Kitaplar
  • Facebook
  • Twitter
  • 26 Mart 2020
  • 4
  • 214
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Tavsiye Kitaplar

Eve kapandığımız şu günlerde yapılacak en güzel şeylerden biri kuşkusuz kitap okumak… Okuduğumuz kitapların içinde kaybolarak gerçek dünyadaki sorunlardan az da olsa uzaklaşabiliriz. Kitap okuyarak o olay örgüsünün içinde bambaşka diyarlarda gezinmek, yeni şeyler hayal etmek bir terapi yöntemi olabilir. Tavsiye kitaplar listemizde bakalım neler var? Sürükleyiciliğiyle hemen hemen herkesi başka dünyalara götürebilecek kitapları sizin […]

Eve kapandığımız şu günlerde yapılacak en güzel şeylerden biri kuşkusuz kitap okumak… Okuduğumuz kitapların içinde kaybolarak gerçek dünyadaki sorunlardan az da olsa uzaklaşabiliriz. Kitap okuyarak o olay örgüsünün içinde bambaşka diyarlarda gezinmek, yeni şeyler hayal etmek bir terapi yöntemi olabilir. Tavsiye kitaplar listemizde bakalım neler var?

Sürükleyiciliğiyle hemen hemen herkesi başka dünyalara götürebilecek kitapları sizin için derledik. Hem okurken keyif alacağınız hem de evden dışarı çıkmadan diyar diyar dolaşacağınız birbirinden harika kitaplar… Farklı türden kitapları sıralıyoruz herkes kendine uygun olanı okumak ister değil mi!!! Okumadıysanız bir an önce başlamalısınız.

Tavsiye Kitaplar Türk Yazarlar

Karantina

Gençler arasında çok sevilen Karantina yetişkinlerinde dikkatini çekmeye başladı. Dört seri şeklinde. Sürükleyici kitap severler tam size göre…

Zeynep, yeni okuluna başladığı ilk gün kendini bir felaketin ortasında bulmuştu. Salgın bir hastalık nedeniyle okulu karantinaya alınmış, akşamında ise kendini okulun karanlık koridorlarında bir kız öğrencinin cesedinin başında bulmuştu. Üstelik yalnız değildi, onlar da yanındaydı; mahşerin diğer üç atlısı.

Filler Ölüme Yalnız Gider

Hikayelerimiz ne zaman başlar, ne zaman biter? Doğduğumuzda mı, yaşarken mi yoksa öldükten sonra mı? Filler Ölüme Yalnız Gider, başlangıcına ve bitimine sınır konmamış hikayelerden oluşuyor. Kulaklarımıza gelen sesler kah toprak altından kah farazi alemden kah gerçek dünyadan gelmekte. Her biri bize dair sayısız detayı fısıldamakta; unutmayalım, önemseyelim diye!

Kybele’nin Varisleri

Kybelenin Varisleri’nde , on yedi öykü bulunmakta. Yazar, Kybelenin Varisleri’ni “ilham perim hayatımın ışığı biricik kızım” diye andığı Feyza’ya ithaf etmiş. Anne yazarın ilk eserini kızına ithaf edişi asla tesadüf olamaz. Onun ithafında gelmiş geçmiş bütün annelere telmih, gelecek bütün kızlara miras var. Anne, kızına sadece maddi şeyler bırakmaz ya anneden evlada intikal eden nice mana cevheri vardır. Tadına doyamayacağınız hikayeleri okumak istemez misiniz?

O’nun Bebeği

Ayşe, Oğuz, Aylin onlar üç farklı hayatın kahramanları… Yaşamları bir şekilde birbirlerine dokunuyor ve etkileyici noktalar sarıp sarmalıyor sonra bir bakıyorsunuz kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Kimsesiz Aylin’in başına gelenler mi zor? Ayşe’nin babası ve yaşlı bir çiftin mutluluğu için aldığı karar mı zor? Oğuz ise her şeyden habersiz… Gerçek hayatta imkansız gibi durmayan bir roman.. Aşkın, cinselliğin olmadığı bir yerde, bakire bir kızın anne olup olamayacağının çarpıcı hikayesi. Para ve güç her şeyi yaptırabilir mi? Peki ya alınan kararlar her iki tarafında hayatlarında mucizevi bir şeyi sunuyorsa… Ayşe’nin yerinde olsanız ne yapardınız ya Aylin’in? Okurken sınırlarınızı zorlayın ve gerçekçi düşünün, duyguların bazen yok olmaya nasıl mahkum olduğunu göreceksiniz. Ayrıntılara girip gizemi yok etmek istemiyoruz. Geriye dönüş tekniği kullanılarak yazılan, sıradanlığın içinde sınırların nasıl zorlandığını görmek isterseniz kesinlikle okumanızı tavsiye ederiz.

İncir Kuşları

İncir Kuşları; kimilerine göre İncir Kuşu, aşk hikayesi gibi gelse de bu kitapta, Avrupa’nın görmezden geldiği Bosna Savaşı’nın insanlar üzerinde yarattığı yıkım dile getirtilmiş.

Samimi bir üslup ve olaylara farklı bir bakış açısı ile kaleme almasıyla kendine ait bir okuyucu kitlesi yaratan Sinan Akyüz, dünyanın seyirci kaldığı bir soykırımı Suada’nın öyküsüyle yeniden gündeme getirerek insanlara o karanlık günlerde yaşananları anlatıyor.

Kitap molası verdiğinizde mutlaka izlemeniz gereken 7 dizi görmek için tıklayınız.

Tavsiye Kitaplar Yabancı Yazarlar

Körlük

“Körlük Jose Saramago”nun 1995 yılında kaleme aldığı, 1998’de Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan eseri. Toplumsal düzenin ve insanlığın karanlık yüzünü ortaya çıkaran bu eser ilk sayfasında “Bakabiliyorsan, gör. Görebiliyorsan fark et.” cümlesiyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Sıfır Noktasındaki Kadın

Sıfır Noktası Neresidir? Dünyanın herhangi bir köşesinde herhangi bir insan sıfır noktasında kıskıvrak bekliyor. Umutsuz, çaresiz, ölümle yaşam arasındaki sınırda. Neval El Seddavi, ölüm hücresinde Mısırlı fahişe Firdevs’le konuşuyor. Firdevs’in anlattığı yaşam öyküsünü aktarıyor bize. Bu dünyada kadın olmanın, “fahişe” olmanın ne anlama gelebileceğini okuyoruz bu yaşam öyküsünde. Sıfır noktası neresidir? Sıfır Noktasındaki Kadın Kimdir?

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu

Tavsiye kitaplar listemize Zweig’la devam edelim. Mektubun başında tek bir hitap vardır: “Sana, beni asla tanımamış olan sana”. Kadın büyük tutkusunu hep bir “bilinmeyen” olarak, yani tek başına yaşamaya razıdır, bu aşk öyküsünde “taraflar” değil, sadece tek bir “taraf” vardır. Böylesine, gerçek anlamda aşk denilebilir mi? Stefan Zweig okurunu, bir kez daha, insan psikolojisinde eşine pek rastlanmayan bir yolculuğa davet ediyor. Zweig, bu yeni yolculuğun sonunda “mutlak aşk” kavramının şimdiye kadar bilinmeyen kıyılarına varmayı amaçlamış olması da bir ihtimal!

Karamazov Kardeşler

Hayat bundan ibaret midir? Hangimizin yaşadığı hayat ile içinde taşıdığı düşünceler aynıdır? Sıradan bir insan ömrü yaşayacağımızı varsayarak söyleyebiliriz ki hayat bu ölçüde kıymetsiz değildir ve olmamalıdır. Şunu söylemeye çalışıyoruz; Gösterdiğimiz yaşantılarımız ile içimizde taşıdığımız düşünceler arasında bir uçurum mevcuttur. Dostoyevski bu durumu fark ettiğinden ötürü, yaşanılan ile hissedilenleri iki ayrı parçaya bölmüş ve bu ünlü eserinde bizlere sunmuştur. Böylece dünyanın en ünlü eserlerinden birini edebiyat dünyasına kazandırmıştır.

Ted Gibi Konuş

Teknoloji, Eğlence ve Dizayn sözcüklerinin baş harflerinden adını alan TED konferanslarının gördüğü ilgi bütün dünyada artarak sürüyor. “Paylaşmaya değer fikirler” sloganıyla anılan, insanları bu denli etkileyen 18 dakikalık TED konuşmaları internette 4 milyardan fazla izlendi. Peki niçin? Bu kadar çok insanı bu kadar etkileyen konuşmaların sırrı ne? Etkili, ikna edici, ilham veren bir sunum yapmak için en çok neye gereksinim duyarız? Yetenek? Hayır, bildiğiniz gibi değil. Topluluk önünde konuşmak o kadar da korkutucu değil. Carmine Gallo’nun, Wall Street Journal çoksatar listesine girmiş bu kitabı, 100’den fazla TED konuşmasının çözümlemesi, TED’in en sevilen konuşmacılarıyla söyleşiler, psikoloji, nörobilim ve iletişim uzmanlarının görüşlerini bir araya getiriyor. 

Tavsiye kitaplar listemizde “En iyi kişisel gelişim kitaplarını” görmek istemez misiniz?

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

4 yorum

  1. Valla hocam ben pek eve kapanmadım ama kapanırsam tavsiye kitaplar yazınız çok işime yarayacaktır.Gerçi çok kitap okuyan biri değilim ama olsun ya okursam saygılar.

  2. Evdeyiz ve kitap okuyoruz bol bol, alternatifler bakıyordum ben de, çok teşekkürler tavsiyeler için.

  3. Çok güzel öneriler, ben “Olanı Sevmek” ve Nihan Kaya’nın yazmış olduğu “İyi Aile Yoktur” kitabını tavsiye etmek isterim okur severlere.

  4. Şu günlerde okunabilecek kitaplar arasında sevgili Dan Brown’un Başlangıç ve Cehennem kitaplarını önerebilirim.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM