Geçmişten Günümüze Anunnaki
0

İnsanlar varoluştan itibaren daima tanrılara ihtiyaç duymuştur. En mantıklı düşünme sistemimize rağmen içimizde bir yerlerde tanrılara ihtiyaç duyarız. inanılan veya ihtiyaç duyulan tanrı çeşitleri farklılık gösterse de gerçek şu ki hepimizin bir şeye inanmaya ihtiyacı vardır. Tabiki tanrılara inanmayan insanların da mevcut olduğunu inkar edemeyiz ama felsefi anlamda düşünecek olursak bir şeye inanmamak bile bir tür inanç türüdür. istek ve ihtiyaç hiç değişmez. çünkü eğer tanrılara inanmıyorsak bile inandığımız ve ihtiyaç duyduğumuz başka şeyler var demektir. İşte şimdi tanrılardan laf açılmışken Anunnaki tanrılarından bahsedeceğiz.

Anunnaki tanrıları antik çağlarda ortaya çıkmış olup özellikle Sümer, Akad, Asur, ve Babillerin mitolojik geleneklerinde oldukça ağır basan tanrı grubudur. Ayrıca Anunnakiler hakkında araştırma ve keşif yaptığımızda Anunnakileri birçok isim ile andıkları sonucuna varmışızdır. Örneğin Anunna, Ananaki ve daha fazlası.

Kaç tane Anunnaki olduğunu günümüzde bilmiyoruz çünkü her kaynak farklı bir bilgi içeriyor ve bu kaynaklar birbiriyle oldukça tutarsız olduğu için ortaya net bir sonuç çıkaramıyoruz.

Akad öncesinden kalan bazı sümer anıtları sayesinde öğrendiğimize göre Anunnakiler Panteondaki en güçlü tanrılardır.

(Panteon: Bir mitoloji yada dine özgü tüm tanrıların birliği)

Ayrıca Anunnakiler göklerin tanrısı An ile yeryüzünün tanrıçası Ki’nin torunları olarak geçer.

Birçok tanrı gibi Anunnakilerin de sorumlu olduğu işleri vardır ve asıl işleri insanların kaderlerini belirlemektir.

Anunnakiler hakkında yapılan bir araştırmada bazı resmedilen kaynaklara ulaşılmıştır. örneğin İnanna’nın ölüler diyarına inişinde yeraltı dünyasında Ereşkigal’in tahtının önünde oturan 7 yargıç şeklinde resmedilmiştir.

Bu betimleme Gılgamış Destanı gibi sonraki Akadca metinlerde de sürdürülmeye devam edilmiştir.

Bir başka betimlemeye göre eski babil döneminde Anunnakinin yeraltı dünyasının kitonik tanrıları olduğuna inanılırken göklerin tanrıları igigi olduğu bilinirdi. Antik hititler Anunnaki’yi genç tanrılar tarafından devrilip yeraltı dünyasına sürülen en eski tanrı nesli olarak tanımlamıştır.

(Kitonik: dünyanın altında, içinde, altında vb.)

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.