İşte Leapmotor’un T03 400 modeli
Abone Ol 

İşte Leapmotor’un T03 400 modeli

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Leapmotor’un T03 400 modeli nasıl bir araba ve alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Leapmotor T03 400 kullanıcı yorumu, inceleme, test sürüşü ve özelliklerine yer vereceğiz. Elektrikli otomobillerde günden güne yollarda daha çok görülmeye başlıyor. Geleceğin yakıt tipi olarak adlandırılan elektrik otomobillerde artık daha fazla kullanılıyor. Elektrikli otomobiller ise artık her […]

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Leapmotor’un T03 400 modeli nasıl bir araba ve alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Leapmotor T03 400 kullanıcı yorumu, inceleme, test sürüşü ve özelliklerine yer vereceğiz.

Elektrikli otomobillerde günden güne yollarda daha çok görülmeye başlıyor. Geleceğin yakıt tipi olarak adlandırılan elektrik otomobillerde artık daha fazla kullanılıyor. Elektrikli otomobiller ise artık her markanın mutlaka bir modelinin bulunduğu araçlardır. Ekonomik ve çevreci olması elektrikli otomobillerin piyasada daha çok yer almasını sağlıyor. Çinli otomobil markaları bu sınıfta dünyanın liderleri konumda yer alıyor. 2022 yılında Türkiye pazarında satılmaya başlanan Leapmotor, şimdilik sadece T03 400 modeli ile yollarda yer alıyor. Hiç fana olmayan satış rakamları yakalayan Leapmotor T03 400, özellikle şehir içi kullanımlar için çok ideal bir elektrikli otomobil.

Leapmotor T03 400 Elektrikli Otomobil Nasıl ve Özellikleri Nelerdir?

Batarya, Motor ve Şanzıman Özellikleri: 80 kw yani 107 hp (beygir) gücünde elektrik motoru bulunuyor. Bu motor 158 Nm tork güç üretmektedir. Tek vitesli şanzımanı mevcuttur ve vitesi direksiyondan kumandalıdır. Lityum iyon bataryası normal şarjda 3.5 saatte hızlı şarjda ise 36 dakikada %80 seviyesine dolmaktadır. Ön ve arka tekerlerinde disk fren sistemine yer verilmiştir. Maksimum 130 km/s hıza çıkabilmektedir. Aracın boş ağırlığı 1136 kg olup bunun büyük çoğunluğunu batarya oluşturmaktadır. Tek şarj ile 417 km menzile sahiptir. Önden çekişli olan araçta Macpherson süspansiyon sistemi kullanılmıştır.

Leapmotor T03 Arkadan Görünümü
Leapmotor T03 Arkadan Görünümü

Donanım Özellikleri: Sürücü ve yolcu hava yastıkları vardır. Lastik basınç sensörü yine bulunan özellikler arasındadır. Düşük ve yüksek hız uyarısı, kapı açık uyarısı ve alarm gibi ikaz sistemleri vardır. Merkezi kilit ve uzaktan kumanda bulunuyor. Start Stop düğmesi ile çalıştırılabiliyor. Hız sabitleyici ve sınırlayıcı gibi sürüş asistanı mevcuttur. Şehir içi sürüşü kolaylaştırmak için yokuş kalkış desteği vardır. Otomatik dijital klima ve süpürgesiz silecekleri vardır. ESP, ABS,EBD, BEA ve TCS gibi fren ve sürüş destek sistemleri vardır. 3 farklı sürüş modu bulunmaktadır. Panoramik cam tavan, elektrikli cam tavan perdesi, gövde rengi kapı kolları ve ön basamak koruyucu gibi dış özellikleri bulunmaktadır. İçerisinde 8 inç multimedya ekranı bulunuyor. Direksiyondan kumanda edilebilen sistemdir. Park freni yine elektronik olarak konumlandırılmıştır.

Leapmotor T03 400
Leapmotor T03 400

Leapmotor T03 400 Elektrikli Otomobil Kullanıcı Yorumu

Eşim ve benim iş yerlerimiz İstanbul Anadolu yakasında yer alırken evimiz Avrupa Bahçelievler semtinde. Yani günlük en az 50 km yol gitmek zorunda kalıyoruz. Yoğun trafik derken çok fazla yakıt masrafımız oluyordu. Bende mevcut aracımızı satıp elektrikli bir model olan Leapmotor T03 400 model aracı aldım. Dışardan her ne kadar çok küçük gibi görünse de içi beklediğimden daha iyi çıktı. İç mekanında kullanılan malzeme kalitesi gerçekten çok güzel. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde kaliteli kaplamaya yer verilmiştir. Multimedya ekranında aracın her şeyini ayarlayabiliyorsunuz. Motor performansı çok güzel ve seri. Ara hızlanmalarda insanı koltuğa yapıştırıyor. Tam şarj ile ortalama 300 km falan şehir içi kullanıyorum ama daha fazlası biraz zor gibi. Aracın yol tutuşuna hayran kaldım. Islak yollarda bile yola çok iyi tutunuyor. Hızlı şarj özelliği olması çok büyük avantaj sağlıyor. 30 dakikada %60 seviyesine kadar doluyor. Çok konforlu güzel bir araba. Hatta hiç korkmadan uzun yola bile gidebilirsiniz. Bir yemek molası kadar zamanda aracı şarj edebiliyorsunuz. Ben bu şekilde İstanbul’dan Nevşehir’e gidip geldim.

Leapmotor T03 400 Alınır Mı?

Elektrikli otomobiller günden güne daha fazla satılmaya devam ediyor. Leapmotor şuan için piyasada çok iyi yer tutunmuş bir araba. Bence parasına göre alınabilecek en iyi araçlardan bir tanesi. Donanım ve performans olarak gayet tatmin edici. Servis sıkıntısı asla çekmiyorsunuz. İkinci el piyasası yavaş yavaş oluşmaya başladı.

Kaynak: cihazbilgi.com

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM