BRICS nedir? BRICS üyeleri hangi ülkelerden oluşur?
Abone Ol 

BRICS nedir? BRICS üyeleri hangi ülkelerden oluşur?

Uluslararası konularda işbirliğini artırmak ve söz sahibi olmak adına Rusya, Brezilya, Hindistan ve Çin arasında 2006 yılında kurulan ve İngilizce baş harflerinden oluşan BRIC grubu kuruldu. 2011 yılında bu gruba Güney Afrika ülkesi dahil oldu. Güney Afrika’nın dahil edilmesiyle grup ismini BRICS olarak yeniden düzenledi. BRICS grubu daha çok işlerlik kazanmak ve var olan alanın […]

Uluslararası konularda işbirliğini artırmak ve söz sahibi olmak adına Rusya, Brezilya, Hindistan ve Çin arasında 2006 yılında kurulan ve İngilizce baş harflerinden oluşan BRIC grubu kuruldu. 2011 yılında bu gruba Güney Afrika ülkesi dahil oldu. Güney Afrika’nın dahil edilmesiyle grup ismini BRICS olarak yeniden düzenledi.

BRICS grubu daha çok işlerlik kazanmak ve var olan alanın daha çok genişlemesi için yeni üyeler davet ederek üye sayısını artırdı. Buna göre en son 2011 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti‘nin dahil edilmesiyle 5 olan üye sayısı 1 Ocak 2024 itibariyle Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri‘nin katılımıyla 10 olmuş oldu.

Yeni üyelerin dahil edilmesiyle grubun isminin BRICS+ olarak lanse edileceği düşünülüyor. İlerleyen zamanlarda daha çok ülkenin bu gruba davet edileceği veya katılacağı belirtiliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM