Kreş ve Anaokulu Arasındaki Farklar
Abone Ol 

Kreş ve Anaokulu Arasındaki Farklar

Kreş ve anaokulu arasındaki farklar, halk arasında tam olarak bilinmediği için birbiri ile karıştırılırlar. Web sitemizin bu yazısında, kreş ve anaokulu arasındaki farkları sizler için ele alıyor olacağız. Kreş Nedir? Kreşler, 0 ve 2 yaş grubu arasına hizmet verir. Bu yaş grubu için bir nevi bakımevi görevi görmektedir. Aile Bakanlığı, kreşlerden sorumlu kurumdur. Akla gelen […]

Kreş ve anaokulu arasındaki farklar, halk arasında tam olarak bilinmediği için birbiri ile karıştırılırlar. Web sitemizin bu yazısında, kreş ve anaokulu arasındaki farkları sizler için ele alıyor olacağız.

Kreş Nedir?

Kreşler, 0 ve 2 yaş grubu arasına hizmet verir. Bu yaş grubu için bir nevi bakımevi görevi görmektedir. Aile Bakanlığı, kreşlerden sorumlu kurumdur. Akla gelen ilk terim olduğu için genellikle anaokulu yerine kullanılmaktadır.

Anaokulu Nedir?

Anaokulu, aslında en temel okul öncesi eğitim kurumudur. Direkt olarak Milli eğitim Bakanlığına bağlıdır. 36 ve 66 ay arası çocukları, okula hazırlamak amacı ile kurulurlar. Bu tip kurumlara giden çocuklar ilerde başlayacak olan eğitim hayatlarında çok daha hazır ve girişken olurlar.

Gündüz Bakım Evi Nedir?

Gündüz bakım evleri, direkt olarak çocukların bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kurulmuştur. Eğitim gören çocuk kitlesi 24 ile 66 ay arasıdır. Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak eğitim gösterilir.

Kreş, Anaokulu ve Gündüz Bakım Evi Arasındaki Farklar

Sonuç olarak, birçok farklı açıdan yaklaşıldığında; 3 eğitim kurumu da birbirinden farklıdır. Hem bağlı oldukları kurumlar hem de eğitim verdikleri yaş grupları olarak birbirlerinden ayrılırlar. Teknik olarak aralarındaki bir diğer farklılık ise kreş ve gündüz bakım evlerinde çocuk gelişimi mezunu kişiler müdürlük yapabilirler. Ancak anaokulu söz konusu olduğunda yalnızca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler müdür olarak atanabilirler.

Anaokulları hakkında daha detaylı bilgi edinebilmek için, okuldanismanligi.com.tr web sitesi ziyaret edilebilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM