SIM Kart Değişikliği / SIM Kart Bloke Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır? ( Tüm Bankalar )
Abone Ol 

SIM Kart Değişikliği / SIM Kart Bloke Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır? ( Tüm Bankalar )

Sevgili Biriktirdiklerim.com okuyucuları, bu yazımızda herhangi bir nedenden dolayı sim kart değişikliğinde bulunan kişilerin, kredi kartı işlemlerinde yaşadıkları sorunlardan birine değineceğiz. Bilindiği üzere 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren, GSM operatörleri tarafından kullanıcılara sunulan yeni 4.5G sim kartları ve bu şebeke uyumlu cihazlar hayatımıza girmişti. Bu yeni sim kartların avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Örneğin […]

Sevgili Biriktirdiklerim.com okuyucuları, bu yazımızda herhangi bir nedenden dolayı sim kart değişikliğinde bulunan kişilerin, kredi kartı işlemlerinde yaşadıkları sorunlardan birine değineceğiz.

Bilindiği üzere 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren, GSM operatörleri tarafından kullanıcılara sunulan yeni 4.5G sim kartları ve bu şebeke uyumlu cihazlar hayatımıza girmişti. Bu yeni sim kartların avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Örneğin herhangi bir nedenden dolayı sim kart değişikliğinde bulunduğunuz da internet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulamalarında bir takım sorunlar yaşarsınız .

Bu sorunlar arasında 4.5G sim kartı alındığında ya da telefon numarası tamamen değiştirildiğinde bankanın telefon operatörleri ile ortak çalışarak aldığı geçici bir güvenlik tedbirinin alınmasıdır. Bu tedbir de internet bankacılığında yaptığınız işlemlerde sim kartınızın bloke edilmesidir.

Yani internet üzerinden kredi kartı ile alışverişlerinizde işlem yapamaz hale gelirsiniz. Burada panik yapacak bir durum yok.

Sim kartınızın bloke kaldırma işlemini birkaç dakika içerisinde rahatça çözebilirsiniz.

Aşağıda 7 farklı bankanın sim kart bloke kaldırma işlemlerini anlattık. Hangi banka ile çalışıyorsanız o bankanın size sunduğu yol haritasını kullanın. Hadi anlatmaya başlayalım.

Garanti Bankası

Numara taşıma, 4.5G veya başka nedenlerle yapılan SIM kart değişikliklerinden sonra, Garanti İnternet ve Garanti Cep’e girişte kullanılan tek kullanımlık şifreler güvenliğiniz için bloke edilmektedir. Blokenizi kaldırmak için Garanti Şubelerine uğrayabilir ya da 444 0 333 no’lu Alo Garanti’yi arayabilirsiniz.

Ziraat Bankası

SIM kartlarını, 4.5G ile uyumlu SIM kartlarla değiştiren müşterileriin internet ve mobil bankacılık kanallarına girişi aşamasında ve ATM’den yapılan kartsız işlemler esnasında SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifrenin yasal düzenlemelere bağlı banka uygulamaları nedeniyle iletilememesi durumunda;

Ziraat Bankası ATM’lerinden SIM kart blokesini kaldırabilirsiniz.

Yapıkredi Bankası

Telefonunuzu 4.5G’ye uyumlu hale getirdiniz, numaranızı taşıdınız ya da farklı türde Sim kart gerektiren bir cihaz kullanmaya başladınız; bu durumda güvenliğiniz için tek kullanımlık şifre içeren Akıllı SMS’ler bloke edilmektedir.

Tekrar Akıllı SMS alabilmek için SIM blokenizi; Yapı Kredi İnternet Şubesi, Yapı Kredi ATM’leri ve Yapı Kredi Müşteri İletişim Merkezi kanalları aracılığı ile anında kaldırabilirsiniz.

İş Bankası

İnternet ve mobil bankacılığa girişte SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifrenin size iletilememesi durumunda;

  • İş Bankasında kayıtlı cep telefonunuzdan 0 850 724 0 724 numaralı telefonu arayarak;
  • İş Bankası bankamatiklerinden “Daha Fazlası > Anında Bankacılık> Mobil Onay Kodu Bloke Kaldırma” adımlarını takip ederek;
  • İş Bankası şubelerine başvurarak, mobil onay blokesini kaldırabilirsiniz.

Akbank

Akbank sim kart bloke kaldırma işlemlerinde telefon şubesi aracılığıyla müşterilerine 7/24 hizmet vermektedir.

Telefonla Akbank sim kart değişikliği bildirimde bulunmak istiyorsanız;

  • 444 25 25 veya 0850 222 25 25 numaralarından birini arayabilirsiniz.

Denizbank

SIM kartlarını, 4.5G ile uyumlu SIM kartlarla değiştiren müşterilerin internet ve mobil bankacılık kanallarına girişi aşamasında, SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifrenin iletilememesi durumunda;

  • Denizbank ATM’lerinden
  • Denizbank şubelerinden SMS ile tek kullanımlık şifre iletilmesi için onay verebilirsiniz.
  • İlk giriş denemenizin ardından 48 saat sonra İnternet Bankacılığına giriş yaptığınız esnada blokenizi kendiniz de kaldırabilirsiniz.

QNB Finansbank

SIM kart bloke kaldırma işleminizi;

  • QNB Finansbank internet şubelerinden,
  • ATM’lerinden veya şubelerinden yapabilirsiniz.
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM