Instagram Hesabı Nasıl Silinir?
Abone Ol 

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya siteleri günümüzde en çok kullanılan sosyal ağlar arasında yer almaktadır. Öyle ki dünya üzerinde bu sosyal ağları kullanan kişi sayısı da milyarları aşmış durumda. Üyelik işlemleri ücretsiz olunca kullanıcı sayısında da bir artış yaşanmaktadır. Bu durumu insanlar daha da ileriye taşıyarak aynı sosyal medya ağından birden fazla hesap […]

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya siteleri günümüzde en çok kullanılan sosyal ağlar arasında yer almaktadır. Öyle ki dünya üzerinde bu sosyal ağları kullanan kişi sayısı da milyarları aşmış durumda. Üyelik işlemleri ücretsiz olunca kullanıcı sayısında da bir artış yaşanmaktadır. Bu durumu insanlar daha da ileriye taşıyarak aynı sosyal medya ağından birden fazla hesap adı oluşturabiliyor.

İlk başlarda hevesle açılan bu sosyal medya hesapları , zamanla bu sosyal hesaplardan tamamen kurtulma veya en azından teke düşürme gibi durumlara yöneltebiliyor. Malesef bu hesapların oluşturulması esnasında sağlanan kolaylık, silme işlemlerinde o kadar da kolay olmuyor. Bu sosyal medya araçları üyelik esnasında sağladıkları kolaylıkları, çıkışta aynı durumla karşılamıyor. Birtakım işlemlerden sonra ancak buna izin verebiliyor. Bu yazımızda popüler sosyal ağlar arasında yer alan İnstagram hesabının kapatılması üzerinde konuşacağız.

Instagram Hesabını Silme

İlk dönemlerde arkadaşların tavsiyesi veya popüler oluşu nedeniyle tercih ettiğiniz Instagram hesabınızı veya hesaplarınızı çok fazla zaman harcadığından veya artık ilginizi çekmediğinden kapatma kararı aldınız. Peki Instagram hesapları kapatılabiliyor mu ? Kapatmak için neler yapılmalı ? Sorularının cevaplarını arayan kullanıcılar için makalemizde elimizden geldiğince cevap vermeye çalışacağız.

Instagram hesaplarınız üzerinde dondurma ve silme işlemleri yapabilirsiniz. Mobil veya PC üzerinden dondurma veya silme işlemleri için bir kaç yolu denemelisiniz. Hesabınızı silmek için öncelikle vereceğimiz aşağıdaki linke tıklamalısınız: https://instagram.com/accounts/remove/request/

Bu arada linke tıkladığınızda hesabınızda oturumunuzun açık olup, olmadığınızı göreceksiniz. Eğer oturumunuz kapalı ise oturum açmak için size uyarıda bulunacaktır. Oturumunuz açık ise devam eden sayfada karşınıza aşağıdaki görseldeki gibi çoktan seçmeli bir alan çıkacak. Burada Instagram hesabınızı neden kapatmak istediğinizi belirten seçenekler çıkacak.

Burada kapatma nedeninizi belirtikten sonra bir alt bölmede hesabınızın şifresi istenecektir. Şifrenizi girin ve en alt kısımda yer alan “Hesabımı kalıcı olarak kapat” butonuna tıklayın. Hesabınız tamamen kapatılma moduna girecek ve silinecektir. Kapatılan bu hesabı tekrar kullanamaz, içerisinde yer alan paylaşımlar ve fotoğrafları kurtamazsınız.

Burada yer alan Hesabını Geçici Olarak Kapat butonu sizi yanıltmasın siz bu işlemleri sırası ile yaptıktan sonra hesabınızın silindiğini göreceksiniz.

Instagram Hesabını Dondurma

Yok ben hesabımı silmek istemiyorum, geçici olarak dondurmak istiyorum diyorsanız, Instagram’da hesap dondurma işlemi nasıl yapılır? Detayları üzerine konuşalım.

Instagram’da Hesap Dondurma işlemi silmeye benzemez. Hesabınızı sildiğiniz vakitten itibaren artık tüm verilerinizi kaybetmiş bir duruma gelirsiniz. Ama hesabınızı dondurduğunuz da dilediğiniz vakitte tekrardan aktif hale getirebilirsiniz.

Telefon / Mobil Üzerinden Instagram Hesabını Dondurma

Telefondaki tarayıcıdan https://www.instagram.com/ linkine tıklayıp oturum açıyoruz. Sağ alt kısımda bulunan küçük profil resminize tıklayıp profil sayfanıza gidiyorsunuz. Burada yer alan Profili düzenle butonuna tıklayıp, açılan sayfaya gidiyorsunuz. En altta bulunan ”hesabımı geçici olarak kapat” sekmesine tıklıyoruz. Bu kez karşınıza hesabınızı neden dondurduğunuzu sorgulayan bir alan çıkacaktır. Nedeninizi belirtikten sonra aşağıda yer alan ” hesabımı geçici olarak kapat ” butonuna tıklayın ve karşınıza çıkan onaylama penceresini onaylayın.

Bilgisayar Üzerinden Instagram Hesabını Dondurma

Kullanmış olduğunuz tarayıcınızdan https://www.instagram.com/ linkine tıklayın ve açılan sayfada oturum açın. Daha sonra https://www.instagram.com/accounts/edit/ bağlantısına giderek en altta bulunan ” hesabımı geçici olarak kapat ” yazan alanı tıklayın. Bu kez karşınıza hesabınızı neden dondurduğunuzu sorgulayan bir alan çıkacaktır. Burada hesap dondurma nedeninizi belirtikten sonra aşağıda yer alan ” hesabımı geçici olarak kapat ” butonuna tıklayın ve karşınıza çıkan onaylama penceresini onaylayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM