Facebook’ta Spamdan Kurtulma Yolları
Abone Ol 

Facebook’ta Spamdan Kurtulma Yolları

Sosyal medya sitesi Facebook kullanıcılarının karşılaştığı sorunlar arasında yer alan spam sorunu birçok kişiyi çileden çıkartabiliyor. Bu içeriğimizde Facebook kullanırken spamdan kurtulmanın yolları neler ? Ne yaparsak spamdan kurtuluruz onun yollarını anlatacağız. Konunun detayına girmeden evvel bu spam nedir ? Hangi durumlarda spam oluşur bundan bahsetmek isteriz. Spam Nedir? Spam veya diğer tabirle yığın, bezdirici […]

Sosyal medya sitesi Facebook kullanıcılarının karşılaştığı sorunlar arasında yer alan spam sorunu birçok kişiyi çileden çıkartabiliyor. Bu içeriğimizde Facebook kullanırken spamdan kurtulmanın yolları neler ? Ne yaparsak spamdan kurtuluruz onun yollarını anlatacağız. Konunun detayına girmeden evvel bu spam nedir ? Hangi durumlarda spam oluşur bundan bahsetmek isteriz.

Spam Nedir?

Spam veya diğer tabirle yığın, bezdirici anlamlarına gelen , daha çok e posta içerikleri şeklinde, ticari veya ticari olmayan ya da propaganda şeklindeki içeriklerin birçok kez üst üste istenmeyen haliyle kullanıcılara iletilmesidir.

Haliyle kullanıcılar bu durumdan rahatsız olabilmektedir. Nitekim üst boyutlara ulaşan tehdit durumu oluşturan içerikler veya propaganda metinleri kimi zaman kullanıcıları yasal yollara yönlendirebilmektedir. Bu durumdan kurtulmanın hukuki yolları olabileceği gibi , birtakım yönlendirmelerle de bu işlemlerden bu tür mesajlardan rahatlıkla kurtulabilirsiniz.

Facebook’ta Spamlar Nasıl Yayılır ?

Bilinçsiz bir şekilde bazen kötü amaçlı bağlantılara tıklayarak veya kötü amaçlı yazılımları indirerek bu şekilde bir yayılma meydana gelebilmektedir. Kötü niyetli kişiler tarafından açılan sahte hesaplarla insanların Facebook hesaplarına erişim sağlanarak spam gönderilmesi sağlanmaktadır.

Bizler bu içeriğimizde daha çok Facebook kullanan kullanıcıların işine yarayacak spamdan kurtulmanın yollarını anlatacağız.

Facebook’ta Spamdan Kurtulma Yolları Neler?

  • Öncelikle Facebook‘a giriş yapıp, öncelikle şifrenizi sağlam bir şifrre ile değiştirmeniz gerekiyor. Facebook’ta eklediğiniz kişilerden biri veya birileri anlamsız veya hile içeren bir bağlantıyı sürekli paylaşıyorsa, bu kişi veya kişileri arkadaşlıktan çıkarın, hatta engelleyin veya şikayet edin.

  • Facebook’a giriş yaptıktan sonra sağ kısımda yer alan profilinizin alanından Ayarlar ve Gizlilik kısmına giriş yapın .
  • Daha sonra Ayarlar bölümüne tıklayın.
  • Çıkan sayfada Profil ve Etiketleme kısmına tıklayın . Aşağıdaki görselde (3.Görsel) gördüğünüz gibi sağ tarafta çıkan Gözden Geçirme alanında bulunan 2 seçeneği de işaretleyin.

Etiketlendiğin gönderileri profilinde görünmeden önce gözden geçir

İnsanların senin gönderilerine eklediği etiketler Facebook’ta gözükmeden önce onayına sunulsun mu?

  • Bu iki seçeneği açık bıraktığınız sürece bundan sonra spam içeren bir bağlantıda etiketlenmiş olsanız dahi izin vermediğiniz sürece bu profilinizde yayınlanmayacak anlamına gelmektedir.

Son olarak spam tarzı uygulama veya sayfa silmenin bir diğer yolu ise kullanmış olduğunuz tarayıcınızın seçenekleri bölümünde yer alan “Eklentiler” sekmesine tıklayarak burada bulunan farklı türdeki sayfaları silmenizden geçmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM