Polietilen Köpük Teknolojisi 2023’te Ne Düzeyde?
Abone Ol 

Polietilen Köpük Teknolojisi 2023’te Ne Düzeyde?

Durfoam şirketi Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük polietilen üretim tesislerinden birisine sahiptir. Durfoam şirketi üretmiş olduğu polietilen malzemeler ile yalıtım konusunda birçok sektöre çözümler sunmaktadır. Durfoam şirketi dünyanın hem fiziksel hem de kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük üretebilen sayılı firmaları arasında yer almaktadır. Durfoam firmasının üretmiş olduğu polietilen köpükler otomotiv sektöründe birçok alanda kullanılarak ara […]

Durfoam şirketi Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük polietilen üretim tesislerinden birisine sahiptir. Durfoam şirketi üretmiş olduğu polietilen malzemeler ile yalıtım konusunda birçok sektöre çözümler sunmaktadır. Durfoam şirketi dünyanın hem fiziksel hem de kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük üretebilen sayılı firmaları arasında yer almaktadır.

Durfoam firmasının üretmiş olduğu polietilen köpükler otomotiv sektöründe birçok alanda kullanılarak ara ürün ve üretim sürekliliği sağlamaktadır. PE foam otomobil sektöründe özellikle aşınmalara karşı olan direnci, geniş sıcaklık aralığında çalışabilmesi, çevre dostu olması, alev geçirmez özellikte olması, kapalı ve gözenekli bir yapıya sahip olması gibi özelliklerinden dolayı tercih edilmektedir.

Durfoam firmasının ürettiği polietilen köpükler arasında chemically cross linked polyethylene foam özelliğinde köpükler de yer almaktadır. Chemically cross linked polyethylene foam kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük anlamına gelmektedir.

Polietilen köpüklerin kullanım bulduğu bir diğer alan ise yapı endüstrisidir. Polietilen köpükler yapı sanayisinde inşa edilen binalarda temelden çatıya kadar birçok alanda kendine kullanım alanı bulmaktadır. Yapı endüstrisinde düşey veya yatay katlar arasında ses ve ısı yalıtımında, darbelere karşı yüksek mukavemet sağlanmasında,  yapı ömrü boyunca sağladığı kalıcılık ve dayanım gücüyle,  çevre dostu ve anti bakteriyel özelliklerinden dolayı tercih edilmektedir.

Polyethylene Foam yumuşak, hafif, taşınabilir bir o kadar da dayanıklı yapıları sayesinde elektronik ve beyaz eşya sanayisinde üretilen cihazlarda yaygın biçimde kullanılmaktadır.

Durfoam firması polietilen köpük üretimlerinde malzemenin kullanılacağı sektöre göre polietilen köpüğün yoğunluğunu değiştirmektedir.

Polietilen köpükler şekil alabilme özelliği sayesinde yalıtım amaçlı kullanırken estetik ve görsel anlamda çözümler de sunmaktadır.

Özellikle beyaz eşya ve elektronik sektöründe kullanılan polietilen köpükler kapalı gözenek yapısına sahip olması sebebiyle darbe sonrası tekrar eski haline göre dönebilecek esneklikte üretilmektedir.

Durfoam firmasının üretmiş olduğu polietilen köpüklerin kullanım alanı bulduğu bir diğer sektör ise ambalaj sektörüdür. Üretilen polietilen köpükler ambalaj üretimi içerisinde kullanılan kimyasal maddelere ek olarak ilave edilerek üretilen ambalajların kaliteli ve dayanım gücü yüksek ürünler haline dönüşmesini sağlamaktadır.

Durfoam firmasının üretmiş olduğu polietilen malzemeler demiryolu endüstrisinde de kendine kullanım alanı bulmaktadır. Üretilen polietilen köpükler yolcuların güvenliği ve konforunu artırmak amacıyla raylı sistemlerde kullanılmaktadır.  Demiryolu endüstrisinde kullanılan polietilen köpükler diğer sektörlerde kullanılan polietilen köpeklere göre yoğunluk olarak daha fazladır.

Durfoam firmasının üretim ürünleri içerisinde yer alan polietilen yapışkan bantlar birçok endüstri içerisinde kendisine kullanım alanı bulmaktadır. Polietilen yapışkan bantlar mekanik özellikleri ve boyutsal kararlılığa sahip yapılarıyla yapıştırıcı özellikleri çok kuvvetlidir.

Durfoam firmasının üretmiş olduğu polietilen köpük, polietilen kimyasal çapraz bağlı köpük, polietilen fiziksel çapraz bağlı polietilen köpükler hakkında daha detaylı bilgi almak için www.durfoam.com  internet adresine girerek detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM