Mitr 7×7 cm Beyaz Silindir Mum Özellikleri Nelerdir?
Abone Ol 

Mitr 7×7 cm Beyaz Silindir Mum Özellikleri Nelerdir?

Mitr 7×7 cm Beyaz Silindir Mum, stresten kurtulmanıza yardım eder. Konsantrasyonunuzu toplayabilir ve iş veriminizi artırabilirsiniz. Ürünün ölçüsü: 7×7 cm (genişlik x uzunluk) Hammadde olarak parafin kullanılmıştır. Türkiye’de üretilmiştir, yerli üretim ürünüdür. Mum fitili olarak pamuk malzemeye yerverilmiştir. Silindir mumun kullanım ömrü 10 ile 20 saatarasında değişmektedir. Kullanım tavsiyelerine uyularak ürün ömrüuzatılabilir. İs yapmaz ve […]

Mitr 7×7 cm Beyaz Silindir Mum, stresten kurtulmanıza yardım eder. Konsantrasyonunuzu toplayabilir ve iş veriminizi artırabilirsiniz.

  • Ürünün ölçüsü: 7×7 cm (genişlik x uzunluk)
  • Hammadde olarak parafin kullanılmıştır.
  • Türkiye’de üretilmiştir, yerli üretim ürünüdür.
  • Mum fitili olarak pamuk malzemeye yerverilmiştir.
  • Silindir mumun kullanım ömrü 10 ile 20 saatarasında değişmektedir.
  • Kullanım tavsiyelerine uyularak ürün ömrüuzatılabilir.
  • İs yapmaz ve koku bırakmaz.
  • Yalnızca yetişkinler tarafından kullanılmalıdır.
  • Serin ve kuru bir alanda saklanmalıdır.

Mitr 7×7 cm Beyaz Silindir Mum Nasıl Yapıldı?

Parafin temelli Mitr 7×7 cm Beyaz Silindir Mum, aşağıda sıralanan basit aşamalar takip edilerek kısa sürede yapılabilir. Ürünün kullanıma başlanması için yaklaşık bir günlük süre yeterli olmaktadır.

  • Benmari tekniğiyle eritme: Önceden alınan parafintabaka, benmari tekniği kullanılarak 78 – 82 dereceye ulaşana kadar eritilir.Bunun için biri büyük diğeri küçük ısıya dayanıklı iki kabın iç içegeçirilmesi ve araya sıcak su konulması gerekir.
  • Kalıba dökerek soğutma: Eriyen parafin tabakaşekil alması ve soğuması için silindir mum kalıbına dökülür. Kalıp dökmeişlemi öncesinde, içine pamuk mum fitili yerleştirilerek hazır haldebekletilmelidir.
  • Renklendirme: Kalıba dökülen tabakanın soğumasıiçin 24 saate ihtiyaç duyulur. Bundan sonra mum tabakası kalıptançıkarılarak boya kazanına daldırılabilir.

Mum Nedir?

Mum; parafin, soya ve balmumu gibi ağır ağır yanan hammaddeler kullanılarak imal edilen bir aydınlanma aracıdır. Genelde silindir kalıp içerisinde şekil alan bu ürünlerin kullanımının 5000 yıl öncesine dayandığı tahmin edilmektedir. Günümüzde mumlar aydınlanma amacının dışında da kullanılmaktadır. Buna göre mumlar iyi birer dekorasyon parçası ve meditasyon aracıdır.

Mum Nasıl Kullanılır?

Mum, pek çok insanın da bildiği şekilde fitil kısmından bir çakmak ya da kibrit aracılığıyla yakılıp kullanılabilir. Doğru şekilde imal edilen ve yakılan üründe mum fitilinin dibinden aşağı doğru bir boşluk oluşur. Bu boşluk “yanma havuzu” olarak isimlendirilmektedir. Yanma havuzunun simetrik oluşması, mumun kullanım ömrünü uzatmak açısından son derece önemlidir.

Yanma havuzunu etkileyen faktörler; mum fitilinin boyu, saklama koşulları ve söndürücüdür. Bu bakımdan her kullanım öncesinde fitil boyu kontrol edilmeli ve gerekli görüldüğü takdirde bir makas yardımıyla kısaltılmalıdır. Ürün kullanımın ardından güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir alanda muhafaza edilmelidir. Söndürme sırasında da üfleme yerine bir söndürücüden yararlanılmalıdır. Bu detaylara dikkat edildiği takdirde Mitr 7×7 cm Beyaz Silindir Mum ömrü 10 – 20 saat ortalamasının en üst seviyesinde kullanılabilir.

Mitr’in en güçlü olduğu ürün gruplarından olan doğal taş modelleri, tütsü modelleri, buhurdanlık modelleri kategorisini ziyaret etmenizi öneririz.

Mum Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mumlar yanıcı nitelikleri bakımından mutlaka gözetim altında tutulmalıdır. Buna göre, yatmaya giderken ya da ortamdan uzaklaşırken ürünü söndürmeye özen gösterilmelidir. Yanmaya devam eden mumu bir yere taşımaktan ve mum alevine çıplak elle temas etmekten kaçınılmalıdır.

Ürünün kullanım ömrünü kısaltmamak adına 2 – 3 saatte bir ara verilmeli ve ürün dinlenmeye bırakılmalıdır. Tutuşabilir nesneler ve mum arasında en az 1 metre bırakılmalıdır. Mumlar grup halinde yakılacaksa iki mum arasında en az 10 cm mesafe yer almalıdır.

Çocukların ve evcil hayvanların mum alevini oyuncak olarak görüp, ürünü devirme ihtimali göz ardı edilmemelidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM