Neden Blog Açmalıyım? Blog Açmak İçin 13 Neden
Abone Ol 

Neden Blog Açmalıyım? Blog Açmak İçin 13 Neden

Neden bir blog sitesi açmalıyım ? Sorusuyla defalarca karşılaşmışsınızdır. Gerçekten de ucu açık bu sorunun karşılığı niyete göre değişebilmektedir. Kimisi ben kendime bir uğraş alanı oluşturmak istiyorum der , kimisi ise çevre edinme , hayatın sıkıntılarını dışarıda bırakmak istiyorum gibi nedenler sayabilir. Yani bir blog sitesine sahip olabilmek için farklı fikirler öne sürülebilir. Bu yazımızda […]

Neden bir blog sitesi açmalıyım ? Sorusuyla defalarca karşılaşmışsınızdır. Gerçekten de ucu açık bu sorunun karşılığı niyete göre değişebilmektedir. Kimisi ben kendime bir uğraş alanı oluşturmak istiyorum der , kimisi ise çevre edinme , hayatın sıkıntılarını dışarıda bırakmak istiyorum gibi nedenler sayabilir.

Yani bir blog sitesine sahip olabilmek için farklı fikirler öne sürülebilir. Bu yazımızda bu fikirlerin neler olduğu, blog açma fikrinin temel nedenleri üzerine konuşacağız.

Blog kurma fikri aslında bir hayalin kaleme dökülmüş halidir. Şöyle ki insanlar bir konuda kendilerini yeterli gördükleri veya geliştirmek istedikleri bir alanda önce hayal kurarlar.

Bu hayali de ‘ söz uçar yazı kalır’ , ‘ hayal kaçar, gerçek kalır ‘ düşüncesinden hareketle bir kağıda veya bir platforma aktarmak isterler. İşte bu fikirden hareketle blog kurma işine insanlar daima sıcak bakmıştır.

Blog alemine baktığımızda içerisinde çok farklı alanlarda yazanların olduğunu görürsünüz. Sanattan , estetiğe, iş kurma fikrinden , güncel hayatın sıkıntılarını paylaşmaya kadar geniş bir yelpazede yazanlar var.

Bu yazımızda bir insanın neden blog sitesi kurması gerektiği, kurduğu bu blog sitesi sayesinde kazandığı veya kazanabileceği nitelikler üzerinde duracağız .

Blog Sitesinin Kazandıracağı Nitelikler

1-Düşüncelerinize Değer Katar

Blog sitesi açan ve yazmaya başlayan bir insan için blog deneyimi, düşünceyi geliştirme açısından önemlidir. Çünkü insan yazdıkça düşüncesinin dar kalıplarını yıkar , düşünce tabularına kafa tutar. Bu da düşünceyi, düşünebilmeyi kıymetlendirir.

2-İnsanın Kendine Olan Güvenini Artırır

Düşüncelerinizi bir platformda paylaşmadan evvel, asosyale kaçan ve sıradan bir hayatın içerisinde yaşıyorsanız eğer , blog yazmaya başladıktan bir süre sonra hayatınızda birtakım değişiklikler yaşandığına şahit olacaksınız.

Blog alemi 3 – 5 kişinin bir araya geldiği cemiyet toplantılarına benzemez. Kendinizi bir anda farklı duygu ve düşüncelerin içerisinde bulabilirsiniz.

Önceleri yaşamınız da sadece siz ve düşünceleriniz söz sahibi iken, blog sitesi açtıktan sonraki hayatınız da ise yeni blog arkadaşlarınız arasında yer alan İbrahim’in , Ahu’nun Tahsin’in Erhan’ın ,Taner’in, Aslı’nın , Engin’in , Seyhan’ın hatta Derya ve Gülhan Hanımların düşünceleri de sizin düşüncenizle buluşacak ve bir bütün düşüneceksiniz.

Blog kültürünün içerisinde yer alan başka kişilerin düşüncelerine katılabilir, bilgi ve tecrübelerinizle sizler de başkalarının hayatlarına yeni değerler katabilirsiniz.

Daha önceleri zayıf olan bazı düşünce ve hareketlerinizi değiştirme imkanına sahip olursunuz. Böylece zayıf olan yönlerinizi bertaraf ederek , bu yeni değerlerle birlikte daha da güçlenmiş olursunuz.

Yeni yazarlarla buluşma isteği, o kişilerin yazdıklarını okuma alışkanlığı, yorumlarda bulunma anlayışı, sizin degerlendirmeler de bulunma ve karşı taraftan gelebilecek olan eleştirilere açık olmanızı sağlayacak bazı yönlerinizi keşfetmenize yardımcı olacaktır.

3-İletişiminizi Güçlendirir

Yeni içerikler için araştırma yapmanız, bu araştırmalar sonucunda başka kişilerden görüşler almanız, kişiler arası diyaloglar iletişim yeteneğinizi geliştirecektir.

4-Yeni Bilgiler Keşfetmenize Yardımcı Olur

Blogunuzu açtınız ve aradan belirli bir süre geçti. Yeni makaleler yazdıkça veya bir konu hakkında araştırma yaptığınız da, şunu fark edeceksiniz ; daha önce hakkında bilgi sahibi olmadığınız konularda bilgi sahibi olacak, yeni şeyler öğrenmiş olacaksınız. Veya diğer takip ettiğiniz kişilerin, yazdıklarını okudukça yeni bilgiler keşfettiğinizin farkına varacaksınız.

5-Sosyal Projelerde Yer Almanızı Sağlar

Geniş bir kitleye ulaşan blog sayfanızda; Herhangi bir sosyal sorumluluk projesini yayınlatmanız için teklifler alabilir, desteklerinizi sunabilirsiniz. Bunun yanında Facebook gibi sosyal medya sitelerinde oluşturulan Blog Dayanışma gruplarında söz sahibi olabilir, deneyimlerinizle genç yazarlara destek olabilirsiniz.

Örnek Gruplar:

Büyük Blog Yazarları Birliği

Blog Forum

6-Yazma Becerinizi Geliştirir

Yazmak, gerçekten her yiğidin harcı değil. Bir yetenek gerektirir. Diyelim ki yazıyorsunuz ama yazma hızınız çok yavaş veya bir makalenizin yazı kurgusunu saatlerce düşünüyorsunuz.

Blogunuzda , gittikçe artan oranda yeni içeriklerin girişini sağladığınız da yazma alışkanlığınızın düzeldiğini , yazım kurgunuzun çok daha iyi bir şekilde plan ve programını üst seviyelere taşıdığınızı göreceksiniz.

7-Düzenli Olmanıza Katkı Sağlar

Blogunuzda yazmanın faydalarından biri de kuşkusuz sizin önceki hayatınız da alışkın olmadığınız bir özelliğin size yüklenmesini sağlamasıdır.

Nedir bu özellik; Belirli bir düzen ve sisteme sahip olmayan kişilerin, blog ile birlikte bir düzen ve tertibin içerisine girdikleri görülmektedir. Giriş / Gelişme / Sonuç sarmalında seyir eden yazı yazma tekniği , kişinin hayatında da birtakım değişiklikler yaparak belirli bir tertip ve düzen ortamına girişini sağlamaktadır.

8-Ürettiklerinizi Sergileme İmkanı Tanır

Bir edebiyat eserinizi, bir anınızı veya seyahat maceralarınızı , bunların dışında diğer alanlarda var olan bilgi ve becerilerinizi sergileme imkanı tanımaktadır.

Ben hep şunu derim : Bloglar kişilerin sanal dükkanlarıdır. Bu sanal işyerleriniz de kendinizi en iyi şekilde ifade edebilirsiniz.

9-Saygınlık Kazandırır

Blog yazarlığında belirli bir seviyeyi yakaladığınız da, diğer blog yazarları sizin deneyimlerinizden faydalanmak isteyecektir. Veya siz bilginiz dahilinde bir konu hakkında insanlara bilgilendirme amaçlı sunumlar yapabilirsiniz. Bu tarz etkinlik ve çalışmalarınız size bu kültürün içerisinde ciddi bir güven ve saygınlık kazandıracaktır .

10-Kendinizi Tanıtmada Yardımcı Olur

Her şeyden evvel blog yazarlığına adım atmış biri için bu platform, kendini rahat bir şekilde ifade edebileceği bir ortam sağlamaktadır . Hangi alanda kendinizi başarılı hissediyorsanız o alanla ilgili yapacağınız çalışmalar, sizin tanınmanıza katkı sağlayacaktır.

11-Rahat Bir Çalışma Ortamı Sağlar

Blogunuza içerik yazdığınız zamanlar genelde sizin müsait olduğunuz zamanlardır. Öyle ya, gürültülü ortamlarda bu tarz içeriklerinizi rahat bir şekilde yazamazsınız.

8.maddede belirttiğim üzere blogunuz, sizin sanal dükkanlarınızdır . Bu dükkanlarınız da geçirebileceğiniz vakitlerin bir sınırı yok. 08:00 -17:00 ile başlayan çalışma saatleri belirtmezsiniz. İsteğinize göre, yazma ve paylaşma vakitlerini siz belirlersiniz.

12-Blogunuzdan Para Kazanabilirsiniz

Başarılı işler yaptığınız zaman, bu işlerin sonunda hakkınız olanı alırsınız. Ürettiğiniz veya pazarlamasını yaptığınız ürünlerin karşılığında bir miktar para alırsınız. Yüksek hitli siteleriniz de yayınladığınız reklamlar, sponsorluk anlaşmaları size maddi bir kazanç sağlayacaktır.

13 -Düşük Maliyetlerle Blog Kurabilirsiniz

Blog kültürünün içerisinde yer almak isteyen kişiler , pencerenin bir köşesinde fırsat bekleyen insanlar tarafından yalan yanlış bir şekilde doldurulunca , ister istemez kendilerini geri plana atmak zorunda kalırlar. Yüksek maliyetlerden, düşük kazançlardan , hüsranla biten denemelerden dem vururlar.

Bir blog kurmanın maliyeti elbette olacaktır . Ama burada anlatılanın aksine yüksek rakımlı bir dağın seviyesine ulaşan bir maliyetten bahsedemeyiz . Tercihinize bağlı olarak ücretli bir alan adı ve hosting paketlerinden birini seçerek kısa sürede bir blog sahibi olabilirsiniz. Bunun yanında ücretsiz hizmet veren blog sitelerimiz de mevcuttur.

Buna ek olarak kendinizi geliştirme yeteneğiniz, göstereceğiniz sabır ve azim, sizi başarıya elbette götürecektir. Bu yolda size yardımcı olacak olan ” Başarılı Bir Blog Yazarı Olmanın Yolları ” adlı makalemizi okuyabilirsiniz .

13 maddede anlattığımız konumuzun sonuna geldik. Umarım burada saydığımız nedenler, blog açma niyetinde olan insanlara bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM