Erişte Yanına Ne Gider?
Abone Ol 

Erişte Yanına Ne Gider?

Yazdan kesip kuruttuğumuz erişteleri sonbahar ve kış mevsimlerinde çokça kullanıyoruz. Genelde de pilav ve makarna çeşitlerinden sıkılanlar ve farklı bir yemek türü arayanların imdadına yetişiyor. Cevizli, yoğurtlu gibi farklı üst malzemeleriyle hazırlanarak tatları çeşitlendirilebiliyor. Bununla birlikte tereyağlı yapıldığında doğal lezzetini daha fazla hissetmek mümkün. Tabii ki tüm bu avantajlarla beraber önemli bir soruyu da beraberinde […]

Yazdan kesip kuruttuğumuz erişteleri sonbahar ve kış mevsimlerinde çokça kullanıyoruz. Genelde de pilav ve makarna çeşitlerinden sıkılanlar ve farklı bir yemek türü arayanların imdadına yetişiyor. Cevizli, yoğurtlu gibi farklı üst malzemeleriyle hazırlanarak tatları çeşitlendirilebiliyor. Bununla birlikte tereyağlı yapıldığında doğal lezzetini daha fazla hissetmek mümkün. Tabii ki tüm bu avantajlarla beraber önemli bir soruyu da beraberinde getiriyor: Erişte yanına ne gider? Bu soruya çeşitli yanıtlarla cevap verilebilir. Şimdi bunlara biraz daha detaylı bakmak gerekir.

Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası

Anadolu mutfağının yöresel lezzetlerinden biri olan erişte yanına ne gider denilince ilk akla gelen çorba olacaktır. Aslında sofralarımızda neredeyse her yemekten önce çorba istenir. Ev yapımı kırmızı mercimek çorbası da çok yaygın olsa da, lokanta usulü sarı mercimek çorbasının özel fanatikleri olduğu söylenebilir.

Tavuk Çorbası

Mercimek çorbası tercih etmeyenler için eriştenin yanına ne gider sorusunun cevabı tavuk çorbasında saklıdır. Göğüs etiyle de yapılabilen tavuk çorbasının en lezzetli hali kalçalı but ile yapılandır. Suyunun daha yağlı olmasını sağlayan kalçalı but, aynı zamanda etlerinin lezzetli olmasıyla da kendini öne çıkarıyor.

Etli Patates Yemeği

Mutfaklarımızda sık tercih ettiğimiz pratik yemek tarifleri arasında yer alır. Eriştenin yanına etli patates yemeği seçeneği de değerlendirilebilir. Öncesinde bir ya da iki parça kemikli eti önce kendi suyuyla sonra su ekleyerek 1 saat kadar pişirilmesi gerekiyor. Sonrasında etleri diterek bir tabak ya da kapta bekletelim. Ardından soğan, salça ve patatesleri yağda kavurun ve suyun ekledikten sonra didilmiş etleri ekleyin. En son tuz ve baharatları da ekledikten sonra eriştenin yanında servis edebilirsiniz.

Karnıyarık Yemeği

Eğer iri etli bir tarif istemiyorsanız, yine bir et yemeği olan karnıyarık da eriştenin yanında düşünülebilir. Patlıcanları önce kızartıp ardından ortasını yararak içine kıymalı harç koyuyorsunuz. Kıymalı harcın da soğan, biber ve domatesle tatlandırılarak öncesinde pişirilmesi gerekiyor. Böylece pişen harcı kızaran patlıcanların içine doldurarak fırına sürebilirsiniz. Yağlı kağıt üzerinde fırında pişirdiğiniz karnıyarık yemeği pişmesine yakın üzerine domates dilimleri koyarak süsleyebilirsiniz.

Yoğurtlu Salatalar – Cacık

Burada cacığı ayriyeten belirtmek gerekir. Erişte yanına ne gider denilince yoğurt ve yoğurtlu salatalar akla gelirken, cacık ayrı bir kategori olarak tercih edilir. Diğer yoğurtlu salatalar kadar kıvamlı olmayışı ve zeytinyağı, nane gibi üst malzemeleriyle tatlandırılan cacık, çok da sulu olmadan yapılırsa eriştenin yanında çok güzel gidecektir.

Bununla birlikte, çeşitli sebzeler kullanılarak yoğurtlu salata yapılabilir. Yoğurtlu semizotu salatası veya roka salatası tercih edilebilir. Pek akla gelmese de havuç tarator tarifi de erişte yanına iyi bir tercih olabilir.

Cevizli Salatalar

Eriştenin üzerinde ceviz olsun ya da olmasın, ceviz zaten erişteye uyum sağlayan bir üründür. Bu nedenle yapacağınız salatalarda da ceviz içi olmasını düşünebilirsiniz. Çeşitli cevizli salata tarifleri burada tercih edilebilir.

Daha fazla yanına ne gider makalesi için www.guzelbilgiler.net sitemizi takipte kalın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM