Şal Nasıl Bağlanır?
Abone Ol 

Şal Nasıl Bağlanır?

Şal nasıl bağlanır? Yüz yapısına göre şal nasıl bağlanır? Şal bağlama teknikleri nelerdir? Birçok şal bağlama modelini siz de çevrenizde görmüş olmalısınız. Günümüzde şallar, kadın kombinlerinin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Gerek günlük hayatta, gerekse özel gün ve gecelerde, şıklığı ve rahatlığı sebebiyle abiyelerin tamamlayıcısı olarak şallar tercih edilmektedir. Şalların bu kadar çok kullanılır olması, birçok […]

Şal nasıl bağlanır? Yüz yapısına göre şal nasıl bağlanır? Şal bağlama teknikleri nelerdir?

Birçok şal bağlama modelini siz de çevrenizde görmüş olmalısınız. Günümüzde şallar, kadın kombinlerinin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Gerek günlük hayatta, gerekse özel gün ve gecelerde, şıklığı ve rahatlığı sebebiyle abiyelerin tamamlayıcısı olarak şallar tercih edilmektedir.

Şalların bu kadar çok kullanılır olması, birçok şal modelinin hayatımıza girmesi, “şal nasıl bağlanır” sorusunu da beraberinde getirmiştir.

Şal nasıl bağlanır, adım adım anlatalım;

Şalı bağlamadan önce yapılması gereken ilk şey saçın sıkıca toplanmasıdır.

Daha sonra bone takılır.

Sonrasında şal ikiye katlanır ancak ensenin açık kalmaması için tam ortadan katlanmamalıdır. Başın arka tarafına gelecek olan kısmı biraz daha uzun tutulmalıdır.

Katlanan şalın iki ucu, eşit bir şekilde çenenin altında birleştirilir ve iğne yardımıyla tutturulur. Şalın sarkan iki ucu omuzlarda toplanır.

Sol omuzda toplanan şal yuvarlanarak, kulağın arkasından sırta doğru atılır.

Ardından arkaya atılan uç başın üstünde toplanıp iğne ile tutturulur.

Sağ tarafta toplanan şal ise, çenenin altından geçirerek sol taraftan başa doğru kaldırılıp iğnelenir.

Şal Bağlama Teknikleri

Tesettür giyim için vazgeçilmez bir yere sahip olan şalların, yüz hatlarına göre bağlanması doğru olacaktır. Çünkü her şal bağlama tekniği, her yüz hattına uygun olmayabilir. Gerçi günümüzde üretilen birçok hazır eşarp modeli, tesettürlü kadınların hayatını büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Yüz hatlarınıza göre, aşağıdaki şal bağlama tekniklerinden birini tercih edebilirsiniz.

1-) Oval Hatlara Sahip Yüzler İçin Şal Bağlama Tekniği

Yüzünüz oval hatlara sahipse sizin için en güzel şal bağlama tekniği, şalın boyun kısmında bir miktar gevşek bırakılmasıdır. Böyle yaparak yüz hatlarınızın ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz.

2-) Üçgen Hatlara Sahip Yüzler İçin Şal Bağlama Tekniği

Üçgen hatlara sahip yüzler için, şal bağlanırken üçgen bir şekil verilirse ve çene altının tam ortasından bağlanırsa, yüz çok daha orantılı görünecektir.

3. Köşeli Yüz Hatları İçin Şal Bağlama Tekniği

Yüz hatlarınız kare veya dikdörtgen biçimindeyse, muhakkak bone kullanmalısınız. Bonenin şalın altından görünmesini sağlarsanız, yüzünüzün daha dar bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Öte yandan şalınızı gevşek değil sıkı bağlamanız daha uygun olacaktır.Şalın nasıl bağlandığı kadar, tercih edilen şalın kalitesi ve modeli de elbette çok önemlidir. İster hazır şal, ister twill şal, ister vual keten şal, ister şapkalı şal, ister Medine ipeği şal olsun, seçtiğiniz şalın kalitesi, şıklığınıza etki edecek önemli bir unsurdur. Bu nedenle şal alırken, tıpkı diğer ürünlerde yapmanız gerektiği gibi kaliteyi tercih etmelisiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM