Avukat Olmadan Boşanma Davası Açılabilir mi?
Abone Ol 

Avukat Olmadan Boşanma Davası Açılabilir mi?

Boşanma gibi davalarda avukat tutmak gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Ancak bu avukat tutmamanız gerektiği anlamına gelmez. Hukuk sisteminin karmaşık olması ve boşandıktan sonra hayatınıza kendi başınıza devam edecek olmanız ister istemez yaşayacağınız hak kayıplarının önüne geçilmesini gerektirir. Bu nedenle boşanma davalarında avukat tutmak zorunlu olmasa da önemli bir ihtiyaçtır. Bursa boşanma avukatı olarak danışanlarımızın dava […]

Boşanma gibi davalarda avukat tutmak gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Ancak bu avukat tutmamanız gerektiği anlamına gelmez. Hukuk sisteminin karmaşık olması ve boşandıktan sonra hayatınıza kendi başınıza devam edecek olmanız ister istemez yaşayacağınız hak kayıplarının önüne geçilmesini gerektirir. Bu nedenle boşanma davalarında avukat tutmak zorunlu olmasa da önemli bir ihtiyaçtır. Bursa boşanma avukatı olarak danışanlarımızın dava açmadan önceki süreçlerinde onların desteklenmesini ve gerekli şekilde bilgilendirmelerini sağlayarak dava sonucunda hak kaybı yaşamamalarını sağlarız.

Anlaşmalı ve Çekişmeli Boşanmalar

Boşanma davaları iki şekilde gerçekleşebilir. Bunlardan birincisi anlaşmalı boşanma diğeri çekişmeli boşanmadır. Her iki davada da sürecin doğru yönetilmesi davanın seyri açısından önemlidir. Bursa boşanma davası avukatı anlaşmalı boşanmalarda tarafların protokolün nasıl imzalanması gerektiğinden tutunda davanın nereye açılacağı konusuna varıncaya kadar her hususta gerekli bilgilendirme ve desteği sağlayacaktır.

Anlaşmalı boşanma davalarında velayet, nafaka, mal paylaşımı ve maddi tazminat gibi konularda gerekli tüm taleplerin yapılması, eksik veya yanlış düzenlemelerde bulunulmaması çok önemlidir. Bursa boşanma avukatı tüm bu konularla ilgili hukuki bilgilere sahip olduğundan sürecin nasıl başlatılıp nasıl devam ettirilmesi gerektiğini çok iyi bilir. Yukarıda paylaştıklarımızdan yola çıkarak boşanma davalarında hak kaybına uğramamak ve davanın hızlıca sonuçlanabilmesi için doğru yolun izlenmesi çok önemlidir. Bu da ancak bir hukuk adamı sayesinde mümkün olacaktır. Hukukta her ne kadar boşanma avukatı diye bir bölüm olmasa da bu alanı seçen avukatların evlilik ve boşanmalarla ilgili bilgileri yeterince fazladır.

Boşanma Davası Açılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evlilik ne kadar ciddi bir kararsa boşanmakta bir o kadar ciddi karardır. Bu nedenle evli çiftler boşanmadan önce bundan önceki ve bundan sonraki yaşamlarını göz önünde bulundurması ve buna göre en doğru kararı vermesi gerekiyor. Boşanmak evlenen hiçbir çiftin isteyeceği bir konu değil, lakin bazı durumlarda boşanma kaçınılmaz bir son olabiliyor. Dolayısıyla böyle bir durumda olan kişiler öncelikli olarak boşanma avukatı ile görüşmesi gerekiyor. Çünkü boşanma avukatı dava sürecini en iyi bilen ve doğru yönetilmesini sağlayan hukuk insanlarıdır. Boşanma davalarında dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlara dikkat edilmemesi halinde dava süreci istenmeyecek şekilde uzayabileceği gibi hak kaybı yaşana bilecektir. Peki, Bursa boşanma avukatı bir boşanma davasını açarken aşağıda sıralayacağımız konulara dikkat eder.

• Bursa boşanma davası avukatı ilk olarak davanın nasıl açılması gerektiğini belirler.
• Dava anlaşmalı olacaksa çocuk varsa vekaletin, mallar çoksa malların paylaşımı gibi konularda ekstra dikkat gerekir.
• Çekişmeli bir boşanma olacaksa bu durumda mutlaka tecrübeli ve işinde başarılı bir avukat seçilmesi bunun içinde doğrudan karar vermeden önce iyi araştırma yapmak gerekir.
• Boşanma dava sürecinde dilekçenin doğru ve açıklayıcı bir şekilde hazırlanmış olması gerekir.

Yukarıda 4 önemli maddeden bahsettik, ancak bunların dışında da dikkat edilmesi gereken önemli başlıkların olduğunu söyleyebiliriz.

Boşanma Davası Ücretleri 2022 Yılında Ne Kadar?

Boşanma davalarında dava ücretlerini belirleyen birçok faktör vardır. Örneğin boşanma davasının hangi şehirde açılacağı, çiftlerin birbirinden ne gibi taleplerde bulunacağı, davanın sürecinin neler getirebileceği gibi. Boşanma davalarında her avukatın fiyatı farklı olabilir, ancak burada ücret belirlenirken ilgili barı ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi göz önünde bulundurulmasında fayda vardır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM